Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Det gir gjenklang i Europa
Skrevet av Thomas Myren, 13. august 2019, 22:25

Eirik Horneland var stolt etter å ha sikret gruppespill med hele 6-2 sammenlagt over Maribor.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg tror det gir litt gjenklang i Europa med 3-1 borte og 3-1 hjemme. Jeg syns vi gjør en særdeles god bortekamp i 2 x 45 minutter. De siste 40 minuttene i dag viser at det er en mentalt sterk gruppe som Rosenborg har, skryter Horneland.

- Hva sa du i pausen?

- Alle så at vi kom helt skjevt inn i det. I stedet for å angripe, ble vi passive. Vi spilte støtte og bakover. Vi spilte mer til André enn framover på banen. Vi spilte lite i rom og mye på fot. Vi var mentalt passive.

- Vi måtte få snudd kampen og kampbildet. I pausen manet vi om å spille i korridor, inn bak backene og løpe fra dem - slik som vi får på scoring nummer én, der Baba blir spilt nydelig gjennom av Mike, løper fra forsvarsspilleren sin og sentrer til Søder.

- Vi måtte få snudd Maribor-laget, slik at de måtte løpe hjemover i stedet for å stå over oss og kontrollere oss.

- Måtte du fram med "hårføneren" i garderoben?

- Nei, i dag var vi veldig stille og rolige. Spillerne var harde mot seg sjøl. De var ikke fornøyde med prestasjonen, så de gjorde jobben sjøl. Det var for oss å være konstruktive på hva vi ønsket å se, slik at vi kom ut med én tanke og én idé i 2. omgang om hvordan vi skulle snu det.

- Jeg syns de løser det forbilledlig etter stryk i 1. omgang. Jeg er veldig stolt av måten som de snur en mentalt vanskelig situasjon.

- Var det tidlige 1-1-målet nøkkelen?

- Jeg tror nøkkelen var at vi endret kampbildet. Du ser hvor mye det mentale betyr i fotball. Etter den scoringen løper vi litt over dem. Da kommer intensiteten med forflyttinger, hastighet i løpene og lengre løp ut av ingenting. Vi så tafatte og slitne ut i 1. omgang, men ut av den scoringen kom det. Fotball er et mentalt spill.

- Si noen ord om Konradsen i dag.

- En fantastisk vinnertype! Han kommer inn i garderoben og er fly forbannet. Han skjeller ut seg sjøl og alle andre og er ikke fornøyd med prestasjonen. Så går han ut og leverer to scoringer og er med og snur det. Det viser hvilken attitude han og mange av Rosenborg-spillerne har.

- Hva vil det bety å få spille Champions League igjen?

- Du ser det i dag på publikum, når vi klarer å snu det. Det er litt god, gammeldags Champions League-stemning når de roper fra side til side. Det var kjekt å være med på!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det gir gjenklang i Europa» i forumet! Diskutér «- Det gir gjenklang i Europa» i forumet!