Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Dinamo Zagreb blir siste hinder
Skrevet av Thomas Myren, 13. august 2019, 21:48

Rosenborg fortsetter ferden mot Champions League i Kroatia.Gradanski nogometni klub Dinamo Zagreb


Stiftet: 1945
Hjemby: Zagreb, Kroatia
Hjemmebane: Maksimir
Meritter: 30 serie-, 24 cup- og 1 UEFA-cupmesterskap
Europacup: statistikk
gnkdinamo.hr

Første kamp i den fjerde og avgjørende kvalifiseringsrunden blir spilt i Zagreb neste onsdag. Den første deltakelsen i Champions League på tolv år kan sikres på hjemmebane tirsdag 27. august. Begge kampene i begynner klokka 21. TV2 og Viasat viser én kamp hver.

- Dinamo Zagreb er en stormakt i europeisk fotball. De er i mellomsjiktet bak topplagene. Skal vi klare å komme oss forbi, må det være maksprestasjon, konstaterer Eirik Horneland.

- Vi må opp på toppnivå i 2 x 90 minutter. Det er muligheter, og vi må prøve å gripe dem.

- I hvilket sjikt er Rosenborg?

- Det får vi se. Vi er i hvert fall i playoff i Champions League. Det er vi stolte av. Vi ønsker alltid mer. Så får vi se om vi har det i oss å ta det siste steget òg.

Dinamo Zagreb imponerte stort med slå Ferencvaros 4-0 i Budapest i kveld. Dermed ble skuffende 1-1 på hjemmebane i forrige uke raskt glemt.

Kroatene begynte kvalifiseringa i 2. runde, hvor de slo Saburtalo fra Georgia 2-0 og 3-0.

RBK har ikke møtt noen lag fra Kroatia før, men motstanderen har vært i Norge før. Dinamo Zagreb slo i forfjor ut Odd etter 2-1 og 0-0, mens de gikk videre på bortemål mot Molde i 2015 etter 1-1 og 3-3. Høsten 2007 vant Brann 2-1 i Bergen i det uortodokse gruppespillet uten returoppgjør i UEFA-cupen.

Europaliga og inntekter på 130 millioner kroner blir trøstepremien om det ikke skulle bli sammenlagtseier for Rosenborg.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Dinamo Zagreb blir siste hinder» i forumet! Diskutér «Dinamo Zagreb blir siste hinder» i forumet!