Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Sverige eller Slovenia ved avansement
Skrevet av Thomas Myren, 22. juli 2019, 12:12

Vinneren av Rosenborg - BATE Borisov møter vinneren av AIK - Maribor i 3. runde av kvalifiseringa til Champions League.Rosenborg hadde fordel av at BATE var seedet i trekninga.

Ved avansement blir det bortekamp i Sverige eller Slovenia tirsdag 6. eller onsdag 7. august. Returkampen på Lerkendal blir spilt tirsdag 13. august. Onsdag 14. august er uaktuell dato på grunn av supercupfinalen mellom Liverpool og Chelsea i Istanbul.

AIK og Tarik Elyounoussi har i 2. runde fordel av å starte med bortekamp på onsdag, men i utgangspunktet er slovenerne favoritter til å gå videre.

Maribor har nemlig mange fine resultater i Europa og var seinest i gruppespill i Champions League i 2014 og 2017. I 2011-13 hadde de tre strake europaligagruppespill. I fjor ble derimot Glasgow Rangers for sterke i 3. runde av europaligakvalifiseringa.

I 2010 var AIK motstander i mesterligakvalifiseringa. RBK vant da 1-0 i Stockholm og fulgte opp med komfortable 3-0 hjemme. I 2014 spilte lagene to treningskamper, som endte med henholdsvis 5-2-seier og 2-3-tap.

I 1. runde vant Maribor sammenlagt 5-0 over Valur Reykjavik, mens at AIK slo Ararat-Armenia 4-3.Dersom Rosenborg derimot skulle tape sammenlagt for BATE Borisov, fortsetter ferden mot gruppespill i 3. runde av europaligakvalifiseringa for utslåtte seriemestere.

RBK trakk Sarajevo, som fikk walkover i 2. runde etter å ha tapt sammenlagt 2-5 for Celtic i 1. runde av mesterligakvalifiseringa. Det kan altså bli gjensyn med utleide Besim Serbecic.

Første kamp i Bosnia-Hercegovina blir i så fall spilt torsdag 8. august med retur torsdag 15. august.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Sverige eller Slovenia ved avansement» i forumet! Diskutér «Sverige eller Slovenia ved avansement» i forumet!