Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Godt å kjenne på nervene før kamp igjen
Skrevet av Thomas Myren, 22. april 2019, 22:56

Anders Trondsen er endelig tilbake på banen for Rosenborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det har vært kjedelig, men nå er jeg endelig tilbake. Det var godt å kjenne på nervene før kamp igjen, smiler Trondsen til rbkweb.no.

Han ble utpekt som midtbanesjef allerede i januar, men først i kveld kunne planen iverksettes i nygammel 4-3-3-formasjon. Opplendingen er bare så vidt friskmeldt, men på grunn av skaden til Gjermund Åsen gikk han rett inn på laget.

Året ble innledet med alternativ trening på grunn av hofteplager. I februar pådro han seg så en langvarig strekk på framsida av låret.

- Det skjedde rett etter treningsleiren i Portugal. Siste treninga var 12. desember, så det har blitt mye innpå styrkerommet, konstaterer Trondsen.

- Hvordan føltes kroppen i dag?

- Jeg hadde blitt overrasket eller nesten skremt dersom den hadde føltes bedre etter 4,5 måned på sidelinja. Jeg har trent ei uke, så hvis jeg hadde følt meg i topp shape, hadde jeg gjort til skamme alt som heter oppkjøring. Så jeg merket at det var tungt utpå der.

- Jeg følte at jeg hang godt med i starten i 1. omgang. Så begynner det å tære på musklene og kroppen. Det var godt å få denne gjennomkjøringen. Nå får jeg ei uke til.

- Jeg skal være ganske lettrent, og jeg viste det ved å klare 60 minutter i dag. Det var det som var målet i dag, og det klarte jeg. Så må man ta det derfra.

- Låret tålte kampen?

- Det gikk fint med låret. Det er litt kramper her og der, men det blir borte i løpet av et par timer.

- Hva manglet mot Strømsgodset?

- Først og fremst å score. Vi har ballen mye, og jeg føler at rytmen sitter litt bedre i dag enn det det har gjort tidligere. Men vi får ikke skapt så mange 100 prosent-sjanser. Det blir mye halvveis - sånne ting som du må ha litt flaks for å score på, og det har ikke vi i øyeblikket. Da blir det vanskelig.

- De største sjansene kom først helt på slutten.

- Jeg føler likevel at vi hadde tendenser til bra spill også i 1. omgang, hvor vi får rullet opp. Birger kommer til noen innlegg, og vi får rettet opp indreløperne litt til tider.

- Men det stopper opp litt derfra og ut. Vi ender opp med en corner eller noe i den duren i stedet for at vi klarer å bryte helt gjennom og få de store sjansene. Det sliter vi litt med.

- Handler det også litt om at dere ikke har spilt på denne måten i år?

- Det er vanskelig å si. Vi kjenner jo denne formasjonen godt. Vi ser tendenser av og til og at det er litt bedre enn det det har vært i de foregående kampene, men vi har en del igjen.

- Det er kjipt at vi ikke klarer å bryte ned et Godet-lag som vi visste kom til å ligge tette og kompakte. De ligger med fem bak, så da må man spille litt mer rundt dem enn gjennom dem. Vi klarte ikke å utnytte det godt nok og kom ikke til så mange innlegg som vi kanskje burde gjort.

- Fasiten er to poeng på fire kamper.

- Det er for dårlig i en klubb som Rosenborg, men vi kan ikke grave oss helt ned. Vi må prøve å finne ut hvor det går gærent og jobbe derfra. Vet vi at vi har gode nok spillere til å kjempe i toppen. Det viste vi i fjor og i mange år før. Vi må bare finne løsningen og få tilbake selvtilliten. Da tror jeg mye løsner.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Godt å kjenne på nervene før kamp igjen» i forumet! Diskutér «- Godt å kjenne på nervene før kamp igjen» i forumet!