Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Det er ikke formasjon det handler om
Skrevet av Thomas Myren, 20. mars 2019, 22:24

Hva må Rosenborg bli bedre på i år enn i fjor?


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi må få opp løpskraften og sjansetallene offensivt. Vi må score mer mål og fortsatt være solide hjemover, svarer Eirik Horneland til rbkweb.no.

- Hvor langt unna er dere å få til det spillet som du ønsker?

- Vi er et stykke unna. Men det er små ting som skal til for at det blir bedre kvalitet på det. Det er små ting som skal settes på plass før vi blir mer massive i angrepsspillet.

- Hvor mye bedre kan dere bli før seriestart?

- Det handler litt om lagsammensetting òg. Vi må få enda bedre timing i samhandlingen.

- Hvorfor har du valgt å spille med snudd midtbane?

- Fordi vi har hatt det utgangspunktet med spillere som vi har hatt. Vi syns de har passet best sånn.

- Kommer Konradsen og Åsen til sin rett på defensiv midtbane?

- Vi har ikke hatt noen andre. Trondsen har vært ute, så vi har vært litt "short" på den sentrale midtbanen så langt. Så vi må ha flere tanker i hodet.

- Skal Åsen være litt mer offensiv enn Konradsen når dere angriper?

- Jeg skjønner at du ser på det litt annerledes enn meg. Jeg er mer opptatt av antall folk som vi får i angrep. Jeg er opptatt av at vi får mange nok. Vi må få spilt av den første fasen først, sånn at vi kommer med nok tyngde i angrep.

- Hva skal til for at du tør å endre formasjonen på midtbanen?

- Det er ikke formasjon det handler om. Det handler om strukturen i hele laget, evnen til å bryte ned motstanderen og evnen til å få fram nok folk i angrep.

- Men det kan være aktuelt at Jensen blir mer klassisk indreløper igjen når du får flere midtbanespillere tilgjengelig?

- Du er veldig hengt opp i formasjon. Jeg er mye mer opptatt av antall spillere i angrep og balansespillet: Hvor mye folk kan vi klare å ta med i angrep for å bryte ned motstanderen? Jeg har mer den tankegangen. Jeg tror fotballen er på vei inn i det tankesettet mer enn rein formasjon.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det har vært lite kontinuitet i angrepsrekka i vinter.

- Det har vært lite kontiniutet, og det plager meg. For å skape god samhandling, trenger du kontinuitet. Akkurat nå må vi gjøre endringer fra gang til gang. Vi får liksom ikke den kontinuiteten i spillet. Det er litt plagsomt.

- Dere må bruke de første seriekampene på å komme i gang med samspillet?

- Ja, sånn som det er nå, så blir det sånn. Fordi vi har ikke klart å bygge videre fra forrige kamp. Vi har hele veien måttet gjøre en god del endringer på grunn av at folk er ute.

- Hvordan har samspillet mellom Akintola og resten vært?

- Det må få tid på å sette seg. Det handler om samhandling og timing med de andre spillerne. For alle gjelder det om å få satt et tydeligere spill, sånn at alle får blomstre.

- Hvor langt er Adegbenro unna å være i topp fysisk form?

- Det tar litt tid. Han var ute (nesten) hele fjoråret, men det går sakte, men sikkert framover. Jeg kan ikke tidfeste det, men det som er gledelig, er at det heldigvis går framover.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det er ikke formasjon det handler om» i forumet! Diskutér «- Det er ikke formasjon det handler om» i forumet!