Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Prøver de Lanlay som høyreback
Skrevet av Thomas Myren, 31. januar 2019, 18:28

Yann-Erik de Lanlay spiller i uvant posisjon mot Slavia Praha.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Han er veldig spennende der, syns jeg. Fordi han har bra forståelse for spillet, stor motor og bra fart. Han er gjennombruddshissig samtidig som han har bra fysikk, skryter Eirik Horneland til rbk.no.

Vingen blir skjøvet tilbake på banen i årspremieren i Portugal i morgen kveld fordi Vegar Eggen Hedenstad fortsatt er i opptrening etter akillesoperasjonen i desember. De Lanlay spilte venstreback mot Lillestrøm og var også aktuell som back-up utover høsten.

- Han er nok i sitt eget hode først og fremst kantspiller, men han skal få gå mye framover. Vi skal se om vi får brukt ham veldig mye offensivt, kommenterer Horneland.

Den nye Rosenborg-treneren starter med nyinnkjøpte Gustav Valsvik og Gjermund Åsen i sin aller første kamp, men han må greie seg uten flere nøkkelspillere: Nicklas Bendtner soner fortsatt voldsdommen med fotlenke i København, Anders Trondsen sliter med hofta, mens Marius Lundemo har lyskeplager. Tore Reginiussen er syk.

- Det er mye sykdom i troppen. Det er mye hosting og harking, konstaterer Horneland.

Møtet med Slavia Praha er det første i historien. Tsjekkerne slo både Zenit St. Petersburg, Bordeaux og København i gruppespillet i fjor høst.

- Vi møter en motstander som fortsatt er med i Europa League. De skal spille 16.-delsfinale, så de har kommet mye lengre enn oss fysisk. Vi får se om vi klarer å ta dem igjen på vilje og attitude, at vi klarer å stå i det, uttaler Eirik Horneland.

Avspark på Estadio Algarve er klokka 21 norsk tid. Eurosport Pluss 1 viser kampen.

Rosenborg-laget:
André Hansen

Yann-Erik de Lanlay - Even Hovland - Gustav Valsvik - Birger Meling

Mike Jensen - Anders Konradsen - Gjermund Åsen

Pål André Helland - Alexander Søderlund - Samuel Adegbenro


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Prøver de Lanlay som høyreback» i forumet! Diskutér «Prøver de Lanlay som høyreback» i forumet!