Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg henter Valsvik
Skrevet av Thomas Myren, 18. januar 2019, 16:31

Gustav Valsvik er den første spilleren som Eirik Horneland sikrer seg som ny trener.


Født: 26.05.93
Høyde/vekt: 196 cm / 91 kg
Posisjon: forsvar
Tidl. klubber: Vik, Sogndal, Strømsgodset og Eintracht Braunschweig
Kamper/mål 2018/19: 11/0
A-landskamper: 6
Statistikk
- Dette er en kjempefin overgang for meg nå. Jeg er kjempestolt og glad for å komme til Norges største klubb og ser frem til å spille for Rosenborg og foran Kjernen, sier Valsvik til rbk.no.

Han har skrevet kontrakt ut 2022. Det er usikkert hvor mye Rosenborg må betale Eintracht Braunschweig for overgangen. Trolig er det snakk om et mindre beløp.

Etter å ha spilt fast i 2. Bundesliga i to sesonger, sleit sogningen nemlig med tilliten etter nedrykket i fjor sommer. I likhet med Malte Amundsen spilte midtstopperen mye tidlig på høsten, men han endte med å starte bare elleve av 20 seriekamper.

Derfor fristet det å flytte hjem til Norge.

- Jeg er stor og god i dueller, fysisk sterk. Men jeg har også en OK pasningsfot, og føler jeg er en leder i de bakre rekker på banen, beskriver hovedpersonen.

I RBK må han konkurrere med blant andre Tore Reginiussen og Even Hovland.

- Det er selvfølgelig tøff konkurranse i en så stor klubb som Rosenborg, og det må man forvente. Skal RBK prestere på toppnivå så må det være konkurranse og mange om beinet. Og det tror jeg bare er positivt for hver enkelt spiller og for laget, sier Valsvik.

Nettopp Hovland er tidligere lagkamerat i Sogndal, der Karl Oskar Emberland var trener da Valsvik kom dit i 2009.

- Even var på en måte et forbilde for meg da jeg kom fra Vik, og jeg tok de samme stegene som ham. Han kjenner jeg godt fra før, så det blir moro å spille sammen igjen, syns Gustav Valsvik.