Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Strømsgodset 4-1
Skrevet av Thomas Myren, 2. desember 2018, 15:14

Dusinet fullt med kongepokaler!


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Et magisk øyeblikk
- Jeg står her som en veldig glad mann
Bilder fra Rosenborg - Strømsgodset


OSLO (rbkweb.no): Med tolv norgesmesterskap tangerer Rosenborg dessuten rekorden til Odd.

- Det er en stor opplevelse og en stor kamp - ikke minst for supporterne. Jeg syns det er en fantastisk kamp. Å få lov til å gi dem en feiring her på Ullevaal sammen med oss er et magisk øyeblikk, syntes Mike Jensen.

For første gang i 2018 kunne Rosenborg velge fra skadefri spillerstall. Anders Konradsen ble nemlig friskmeldt til cupfinalen etter å ha gitt seg før pause mot Celtic med lårplager. Pål André Helland var samtidig tilbake på toppet lag etter hvile på torsdag.

Mustafa Abdellaoue ga Strømsgodset overraskende ledelsen etter effektivt spill, der et langt framspill ble headet ned og sendt videre, inn foran mål.

Nicklas Bendtner la til rette for rask utligning, da han gjenvant ballen foran mål og serverte Jensen. Fra 15 meter skjøt kapteinen hardt i mål.

- Måten som Nicklas legger ballen til rette på betyr veldig mye. Man tror det ikke, men det betyr så sinnsykt mye at han ikke spiller rett på meg, men litt til siden. Jeg får mulighet til å skyte i begge hjørnene, og jeg får tatt keeperen på feil fot, forklarte Jensen.

Seks minutter før pause ble snuoperasjonen fullført: Konradsen dro seg fri og fikk stanget en corrner fra Helland via tverrligger og i mål.

En offsideplassert Abdellaoue var nær å utligne tidlig i 2. omgang, men André Hansen reddet mesterlig med høyrefoten.

I stedet avgjorde Rosenborg i praksis tittelkampen like etterpå: Et innlegg fra Samuel Adegbenro ble klarert rett til Meling, som skjøt via fanget på Bendtner og i mål.

- Vi har stor kontroll. Vi var sikre på at vi kom til å vinne denne kampen. Det kjenner man inni seg ganske tidlig, uttalte Jensen.

Adegbenro måtte gi seg med skade, og RBK tillot seg å gjøre en del andre bytter utover kampen, som mer ble en transportetappe.

Bendtner hadde et godt skudd mot nærmeste stolpe, mens Tore Reginiussen forsøkte seg med et saksespark tre minutter på overtid. Festen på tribunene og delvis ute på banen var godt i gang, da Bendtner to minutter senere satte punktum:

Reginiussen spilte fram Meling, som fant dansken foran mål. Midtspissen skjøt iskaldt tverrligger inn fra sju meter.

Aldri tidligere har RBK vunnet tre cupfinaler på rad. Også sju mesterskap på fire sesonger er rekord.

- Det har vært en sesong der det har vært mye opp og ned. Men vi står her med the double. Det er ikke så mye mer å si eller å gjøre. Vi har vunnet to titler, de to som kan vinnes, oppsummerte Bendtner.

PS! Seriesølvvinner Molde blir motstander i mesterfinalen 17. mars 2019.

Kampfakta

ROSENBORG4-1Strømsgodset
Mike Jensen 18
Anders Konradsen 39
Nicklas Bendtner 52, 90
Mustafa Abdellaoue 13

Søndag 2. desember 2018 13:15
NM-finale, Ulleval stadion, Oslo
22 182 tilskuere og vist på NRK1

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Jonathan Levi 75), Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Trondsen, Anders Konradsen - Pål André Helland (Alexander Søderlund 81), Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro (Yann-Erik de Lanlay 56)

Gult kort RBK: Pål André Helland og Vegar Eggen Hedenstad

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Besim Serbecic, Marius Lundemo og Matthias Vilhjalmsson


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Strømsgodset 4-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Strømsgodset 4-1» i forumet!