Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Din mening: Å skylde på trenerne blir feil
Skrevet av Kim Tore Fjørner, 4. november 2018, 15:28

Jeg har nå fulgt RBK i 35 år og virkelig elsker laget, klubben, sjelen og historien. Over en periode nå har styret og tildels media vært kritiske til treningsarbeidet som er lagt ned i vinter, under oppkjøringen, og utviklingen over tid. For meg blir dette helt merkelig, da det burde være styret som blir kritisert.

Jeg kan starte med å begrunne det på denne måten:

Når Kåre Ingebrigtsen tok over laget, fikk han et talentfullt, ungt lag, fullt av talent, kvalitet, ungdommelig pågangsmot, balansert med noen rutinerte spillere, som langt i fra nærmet seg middagshøyden som fotballspillere.

Ting så riktig så lyst ut en periode, med et lag i godt driv, utvikkling, stappfullt av selvtillit. Men så kom høsten, vinteren og overgangsvinduer.

Jamnt over de siste tre sesongene, akkurat som ved slutten av forrige storhetstid, blir det hvert år solgt for mange talentfulle nøkkelspillere. Selv om de fleste erstattes med kvalitetsspillere, har de aller fleste langt i fra alle de nødvendige kvalitetene som trengs for å fylle skoene til sine forgjengere direkte, ei heller ta plass i Rosenborgs spillesystem og spillemåte.

De sitter ofte på en rekke andre kvaliteter og er generelt en annen spillertype enn sin forgjenger, noe som gjør det vanskelig for både trenere og spillere, da nye relasjoner må dannes. Spillet blir automatisk noe justert.

Kun to spillere som har kommet inn de siste tre og et halvt år har egentlig vært direkte forbedring, da sikter jeg til Melig og Adegbendro. Flere av de andre er gode og spennende spillere, som bare ikke er en pefekt match i RBK-skjorta. Selv om mange av dem kan gjøre gode enkeltkamper, får man absolutt ikke ut potensialet deres eller lagets 100 %.

Jabali er lovende, men mangler fart. Og nettopp fart er en hovednøkkel i måten RBK skal og burde spille fotball på. Dessuten er han ennå så ny at jeg ikke regner med han her helt ennå.

Å hente spillere som Bendtner, på tampen av karrieren - han er litt for tidlig over middagshøyden som fotballspiller, og samtidig gi han klippekort er veldig feil og meningsløst. Vel er han klart bedre enn de fleste når han virkelig vil og samtidig holder seg der han skal være, men selv om Søderlund kansje er en litt enklere som spillertype og kansje ikke en teknisk begavelse, kan han alene spise opp en forsvarsfirer nermest alene med hardt arbeid og stå-på-vilje. Når kan Bendtner skilte med det samme?

En spiller som Søderlund passer langt bedre inn i et RBK-system enn det Bendtner gjør og spesielt på bort bane i Europa, når kontringer vil være vårt største våpen. Da trenger vi Søderlunds defensive kvaliteter, arbeidsvilje og ikke minst ork til å komme først opp i angrep og foran mål.

Selv om han gjør en stor defensiv jobb, er han alikevel med for fullt når vi har brudd og overganger, dessuten er han rimelig ofte mannen som bryter ballen og skaffer disse overgangene.

Hvis man absolutt på død og liv skal bruke Bendtner for en hver pris, må han omskoleres og bli en playmaker, samt at han må trene på seg en langt større løpskapasitet, noe jeg ikke kan se for meg at skjer, for en spiller som mistet den siste rest av sult, da han ble vraket til VM av Hareide.

RRBKs styre burde innse at de alderi får betalt for sine investeringer i Bendtner og heller kutte tapet, fristille han og heller få tak i tre større talenter, som garantert kan lønnes på Bendtner sin lønn alene. Bendtner kom billig, men hans lønn, alder og prestasjoner, samt utenomsportselige hendelser, spesielt det siste året, tilsier at han blir et vansklig salg. De kan nok se langt etter gode summer.

Det er på tide å kutte kostnadene og satse på yngre og større. Skal vi igjen bli en farlig motstander i Europa, må det satses på spillere som ikke bare kan fungere, men som skal gå rett inn og dominere. Må man satse 70-100 mill, må man bare gjøre det. Da får du også spillere som kan selges med en veldig fin profitt, så lenge det er yngre talenter, altså store talenter på 23 år og yngre.

Kim Tore Fjørner, Oslo


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Å skylde på trenerne blir feil» i forumet! Diskutér «Din mening: Å skylde på trenerne blir feil» i forumet!