Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Møter Shkendija ved avansement
Skrevet av Thomas Myren, 14. august 2018, 22:30

Shkendija blir motstander om Rosenborg går videre til siste og avgjørende runde i europaligakvalifiseringa.

Klubi Futbollistik Shkëndija

Stiftet: 1979
Hjemby: Tetovo, Makedonia
Hjemmebane: Ecolog Arena
Kapasitet: 15 000
Meritter: 2 serie- og 2 cupmesterskap
Europacup: statistikk
2017/18: seriegull og cupgull
kfshkendija.com
Seriemesterne fra Makedonia var langt unna å snu 0-3-tapet i Salzburg på hjemmebane i kveld. I stedet ble det 0-1-tap på overtid.

Dermed er Shkendija ute av kvalifiseringa til Champions League. Trøstepremien blir å møte vinneren av Rosenborg - Cork.

Ved avansement begynner RBK med hjemmekamp torsdag 23. august. Avgjørelsen om hvem som skal få delta i gruppespillet faller torsdag 30. august i Skopje.

Shkendija må nemlig spille på nasjonalanlegget Filip II arena fordi hjemmebanen i Tetovo fire mil unna ikke er godkjent for bruk i europacup.

I desember spilte Rosenborg 1-1 mot Vardar på samme bane. På Lerkendal ble det fin 3-1-seier.

I likhet med RBK begynte Shkendija ferden i 1. runde av mesterligakvalifiseringa. Etter å ha innledet med 5-0 over The New Saints på hjemmebane, maktet de å tape hele 0-4 i Wales. I 2. runde var de mer kontrollerte begge veier, da 1-0 over Sheriff Tiraspol ble fulgt opp med 0-0 i Moldova.

Også i 2016 og 2017 hang de med helt til 4. runde i europaligakvalifiseringa, der henholdsvis Gent (2-0 og 4-1) og AC Milan (6-0 og 1-0) ble altfor sterke. Shkendija debuterte i e-cup så seint som i 2011 etter å ha blitt seriemestere for første gang.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Møter Shkendija ved avansement» i forumet! Diskutér «Møter Shkendija ved avansement» i forumet!