Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Han vet hva jeg er god til og hva jeg kan gjøre for klubben
Skrevet av Thomas Myren, 12. august 2018, 00:03

Issam Jebali er i gang med sin nye tilværelse som Rosenborg-spiller.


Foto: Thomas Myren

Født: 25.12.91
Fødested: Majaz al Bab, Tunisia
Høyde/vekt: 189 cm / 84 kg
Posisjon: midtbane og angrep
Tidl. klubber: Etoile du Sahel, Zarzis, Värnamo og Elfsborg
Kamper/mål 2018: 15/3
Statistikk
- Endelig er jeg her etter ei lang uke med mye reising! Jeg har vært tilbake i Sverige, men nå er jeg sammen med resten av laget. Jeg ser fram til å bli kjent med spillerne, byen og omgivelsene, smiler Jebali til rbkweb.no.

Tuniseren ble kjøpt fra Elfsborg for elleve millioner kroner på tirsdag. Fordi søknaden om norsk arbeidstillatelse ikke rakk å bli behandlet før helga, må han fortsatt vente på debuten.

I mellomtida gjelder det å imponere Rini Coolen på trening. Første mulighet var lørdag formiddag.

- Det har vært mye tenking, men nå er jeg endelig i gang med trening. I fotball gjelder det å tilpasse seg og ta steg for steg. Jeg må bli kjent med spillestilen og klubben, men samtidig gjøre jobben min, forklarer Jebali.

- Fikk du sett kampen mot Cork?

- Ja, jeg har sett fem-seks kamper for å få litt oversikt. Jeg har også snakket med norske venner for å få et klarere bilde av klubben. Da jeg fikk muligheten til å flytte hit, diskuterte jeg med agenten min og folk rundt meg for å få vite mer om Rosenborg. Selvfølgelig visste jeg at Rosenborg er en stor klubb i Skandinavia, men jeg ville vite mer om miljøet og hvilken type fotball som de ønsker å spille.

- Du har spilt med med Jørgen Horn, Henning Hauger og Thomas Kind Bendiksen i Elfsborg og har altså snakket med dem?

- Ja, spesielt én av dem. Som spiller og supporter ser jeg mye fotball på TV, og jeg ser alltid på Champions League og Europa League. Jeg har sett Rosenborg flere ganger, men jeg ville gjøre litt research på egen hånd.

- Det er en glede å være her. Jeg ønsker alltid å konkurrere og kjempe om titler. Og det er akkurat det samme som Rosenborg ønsker å gjøre som klubb: De ønsker å vinne så mange titler som mulig - helst to i året.

- Du kan bli enda bedre kjent med laget nå som du må se kampene mot Stabæk og Cork fra tribunen?

- Jeg hadde ønsket å spille allerede nå, men det er ikke noe problem. Det er gode spillere og et godt lag. Vi ønsker å vinne kampen i morgen, og for meg blir det artig å få se en hjemmekamp; se supporterne, stadion og alt sammen. Etter torsdag får jeg forhåpentligvis spille sjøl!

- Coolen snakker om å bruke deg som venstreving. Hva tenker du om det?

- Jeg syns det er en god idé. Jeg arbeider alltid hardt, og jeg prøver å bli bedre dag for dag. Jeg vil lære meg formasjon og spillestil som fort som mulig. Hver eneste fotballtrener har sin egen filosofi, så man må tilpasse seg. Så jeg vil ha samtaler med treneren. Han virker trivelig, og han hentet meg naturligvis fordi han kjenner kvalitetene mine. Han vet hva jeg er god til og hva jeg kan gjøre for klubben.

- Så jeg er klar for å spille venstreving. Dersom han trenger meg i en annen posisjon, så kan jeg også spille der. For de siste årene har jeg spilt i mange offensive posisjoner: Som tier, spiss og venstreving. Så det er forskjellige muligheter for både meg og treneren.

- Hvor lenge er det siden at du har spilt venstreving?

- De siste kampene i Sverige spilte jeg spiss, men jeg har skiftet litt underveis i kampene også: Noen ganger har jeg havnet ute til venstre. Jeg har også spilt i tier-rollen.

- Men da jeg var ung, var jeg venstreving. Både i toppdivisjonen i Tunisia, i afrikansk Champions League og CAF Cup spilte jeg de fleste kampene som venstreving - noen som tier.

- Du føler at du har fått utnyttet høyrefoten som venstreving?

- Ja, jeg har gått innover, kombinert, utfordret én mot én og utnyttet farten min bak forsvaret. Jeg liker å mikse litt i stedet for å gjøre det samme hver gang!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Han vet hva jeg er god til og hva jeg kan gjøre for klubben» i forumet! Diskutér «- Han vet hva jeg er god til og hva jeg kan gjøre for klubben» i forumet!