Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Nok av erfaring til å håndtere disse kampene
Skrevet av Thomas Myren, 9. august 2018, 15:03

Rosenborg begynner i kveld ferden mot det tredje europaligagruppespillet på fire år.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

CORK (rbkweb.no): - Det er det man ønsker hvert år. Førstepri er selvfølgelig å vinne seriegull, for det er det som gir deg mulighet til å spille på det høyeste europeiske nivået som finnes. For det er kjedelig å spille i Europa og havne på femteplass i ligaen, påpeker André Hansen.

- Samtidig ønsker man å spille flest mulig fotballkamper. Norsk liga og cup gjør at man maks kan spille 37 kamper, og det er lite fotballkamper gjennom en lang sesong. Også ønsker man å teste seg mot noe av det bedre som finnes i Europa, og det gjør vi i Europa League.

- Per dags dato er vi ikke sterke nok til å kjmpe om Champions League-plass, det viser kampene mot Celtic i år og i fjor. Det er status. Men vi har vist to av tre ganger at vi kan komme oss til Europa League, og det tror jeg passer oss bedre. Det er det vi ønsker å oppnå.

- Man må gjennom tøffe motstandere i kvalik til Europa League òg. Vi så hvor jevnt det ble mot Dundalk i fjor.

- Erfaringa fra mange kamper i e-cup er likevel viktig nå i kvalifiseringa?

- Selvfølgelig. Det har ikke vært så mye utskiftninger i troppen fra i fjor, så de var med både på å spille kvalik og gruppespill. Det skal være nok av erfaring til å håndtere disse kampene.

- Men fotball lever sitt eget liv. Så det blir spennende. Det blir fort en betalje her, men vi håper å ta med et godt resultat hjem.

- Hva tenker du om det som møter dere her i Cork?

- Jeg går ut fra at det er noe mer tradisjonelt "britisk" enn det vi møtte i Dundalk i fjor: Litt mer direkte spill, duellkraft og fysikk på en relativt liten og kompakt bane. Så får vi se hvor høyt de presser oss. Det blir spennende å se om det mer blir en "kick and run"-kamp enn at vi kan ha kontroll på ballen.

- Om vi likevel skal ta to ord om Dundalk i fjor: Hva sleit dere med da?

- Vi sleit litt med at vi ikke var helt på stasjonen da vi startet bortekampen. Det er alltid viktig å vite hva man møter. Selv om man selvfølgelig skal være forberedt gjennom videoanalyse, var det forbausende at de var såpass "ballskikkelige". Det fant vi ikke helt ut av med presset vårt.

- Det vi går ut fra her, er at vi møter et mer duellsterkt og direkte fotballag. Da blir det mer dueller.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Nok av erfaring til å håndtere disse kampene» i forumet! Diskutér «- Nok av erfaring til å håndtere disse kampene» i forumet!