Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Valur - Rosenborg 1-0
Skrevet av Thomas Myren, 11. juli 2018, 23:51

Kvalifiseringa til Champions League begynte skuffende.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi får det ikke til
- For enkelt
- Det er for dårlig av oss
Hedenstad slo opp ankelskaden
Bilder fra Valur - Rosenborg


- Det er en for dårlig kamp av oss og et svakt resultat. Det er skuffende, sa Marius Lundemo til rbkweb.no.

Bortelaget stilte med samme startoppstilling som mot Tromsø. Altså fortsatte Erlend Reitan, Jonathan Levi og Erik Botheim sine vikariater.

RBK var best før pause, men skapte sjanser først etter en halvtime: Et langskudd fra Anders Trondsen spratt utenfor, før Mike Jensen ikke maktet å lure keeper på et framspill.

I 2. omgang hang Valur (enda) mer med. Etter en drøy time skjøt Tobias Thomsen hardt i stanga.

Lundemo erstattet en ankelplaget Vegar Eggen Hedenstad før pause og kom til den største Rosenborg-sjansen etter pause. Han traff dessverre ikke rent på headinga på corner fra Levi og ballen gikk til side for mål.

Både før og etterpå sleit RBK med å komme til ordentlige avslutninger.

- Det er litt lite bevegelse, og vi er unøyaktige i pasningsspillet. Vi er for dårlige til å ta oss press og slippe ballen, analyserte Lundemo.

Etter 84 minutter falt avgjørelsen i motsatt ende av banen: Et dårlig klarert frispark endte med diagonalpasning gjennom feltet til Thomsen, som sendte ballen tilbake foran mål. Der kom midtstopper Eidur Sigurbjörnsson springende og scoret altfor enkelt ved første stolpe.

- De slår inn foran mål, der det står en Valur-spiller alene, som helst ikke skal gjøre det. Det blir for enkelt, syntes André Hansen.

RBK fikk aldri til noen ordentlig sluttspurt og kampen døde hen.

- Jeg er skuffet over prestasjonen. 1-0-tap i seg sjøl er ikke noen krise. Det er fullt mulig å score flere mål enn Valur på Lerkendal og slå ut Valur. Det har jeg stor tro på at vi skal gjøre, kommenterte Hansen.

Returkampen blir spilt neste onsdag.

Kampfakta

Valur1-0ROSENBORG
Eidur Sigurbjörnsson 84

Onsdag 11. juli 2018 22:00 (20:00 lokalt)
Champions League, 1. kvalifiseringsrunde, Origo völlurinn, Reykjavik
1088 tilskuere og vist på Viasat4

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Marius Lundemo 41), Even Hovland, Tore Reginiussen, Erlend Reitan - Mike Jensen, Anders Trondsen, Birger Meling - Jonathan Levi, Nicklas Bendtner, Erik Botheim (Alexander Søderlund 64)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Besim Serbecic, Morten Konradsen, Olaus Skarsem og Emil Konradsen Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Valur - Rosenborg 1-0» i forumet! Diskutér «Valur - Rosenborg 1-0» i forumet!