Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Vålerenga 3-0
Skrevet av Thomas Myren, 24. juni 2018, 21:51

Endelig seier i serien igjen!


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Alle syns det var artig å spille framoverrettet fotball!
- Du får ikke mål uten å skyte!
- Han har gledet seg til å spille der
Ingen fare for Rosenborg-trio
Bilder fra Rosenborg - Vålerenga


- Det handler mye om å være direkte og søke avslutninger. Det skaper energi både hos oss og publikum. Og det setter press på Vålerenga. Å gå ut og ta tak i kampen var viktig for at det ikke skulle bli en sånn "ventematch", slo Kåre Ingebrigtsen fast overfor rbkweb.no.

Yann-Erik de Lanlay rakk bare å spille mot Tromsø før han skadet lysken igjen. Fraværet ga plass til Jonathan Levi. Nicklas Bendtner startet for første gang siden lyskeskaden mot Brann og VM-vrakinga - på bekostning av Alexander Søderlund.

Dessuten gjorde RBK to taktiske grep: Anders Trondsen og navnebror Konradsen byttet posisjoner på midtbanen, slik at førstnevnte ble ny dirigent sentralt. I midtforsvaret skiftet Even Hovland og Tore Reginiussen side.

Grepene ga umiddelbar effekt: Rosenborg hadde fullstendig overtak den første timen med utallige avslutninger på mål. Bendtner var den ivrigste skytteren, men sleit med både presisjon og kraft.

Derimot var dansken strålende i veggspillet med Konradsen, som først headet ei dårlig VIF-klarering til ham.

- Jeg vet at når han står med ballen foran backfireren, så er det bare å hive seg på et løp, for sannsynligvis får du en mulighet. Jeg får ballen, kjører ei luke på backen og treffer kjempegodt. Det var godt å se den i kassa! gliste Konradsen etter det harde skuddet inntil nærmeste stolpe.

Etter halvspilt 1. omgang doblet RBK ledelsen med et lurt frispark: Vegar Eggen Hedenstad trillet ballen til Pål André Helland, som tok den med seg og scoret med et skudd via Daniel Fredheim Holm.

- Jeg prøvde å klinke ballen i langhjørnet, men det var en Vålerenga-spiller som ville ha et ord med i laget, så han strakk ut foten. Du får ikke mål uten å skyte! blunket Helland.

Like fornøyd var ikke høyrevingen noen minutter senere, da han gikk av banen med krampe i låret. Håpet var å unngå ordentlig skade.

André Hansen måtte ut i full lengde for å avverge ei heading før pause, men ellers var Vålerenga veldig bleike.

Tidlig i 2. omgang kippet Bendtner centimetere utenfor. Så skaffet Trondsen straffespark, da et langt løp endte med at Abdisalam Ibrahim reiv han i skuldra før Amin Nouri satte fram kneet. Bendtner fikk som vanlig prøve seg fra elleve meter og lurte Adam Larsen Kwarasey feil vei.

Så fulgte en transportetappe, som dessverre ble skadepreget: Hedenstad ga seg før å spare en vond ankel, mens Konradsen måtte hjelpes av banen med vondt i høyrekneet etter duell med Felix Myhre.

Trenerne ønsket på slutten å prøve 5-3-2-formasjon, som kan bli aktuell på bortebane i Europa. Besim Serbecic fikk sin hjemmedebut som innbytter, mens Alexander Søderlund ble skjøvet ned på midtbanen.

Levi jakter fortsatt sitt første offisielle mål og var igjen nær: Denne gang trillet han ballen utenfor, før en løpsduell med Kwarasey(!) deretter endte med at ballen spratt vekk.

- Du kan være god uten å få uttellinga som du søker, men i dag fikk vi bra uttelling på målsjansene. Vi fikk som fortjent, syns jeg. Det var greit å få de to tidlige målene. Det tror jeg både jeg, spillerne og de som satt på tribunene syns, oppsummerte Ingebrigtsen.

- Trioen på midten i dag jobbet knallhardt. Vi har funnet formen på hvordan vi skal se ut, la han til.

PS! Dette var første kampen etter at de siste røde stolsetene ble skiftet ut.

Kampfakta

ROSENBORG3-0Vålerenga
Anders Konradsen 13
Pål André Helland 25
Nicklas Bendtner str. 54

Søndag 24. juni 2018 20:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
16 249 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Erlend Reitan 63), Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Trondsen, Anders Konradsen (Besim Serbecic 77) - Pål André Helland (Alexander Søderlund 36), Nicklas Bendtner, Jonathan Levi

Gult kort RBK: Alexander Søderlund

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Jacob Rasmussen, Morten Konradsen og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Vålerenga 3-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Vålerenga 3-0» i forumet!