Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Tromsø - Rosenborg 2-1
Skrevet av Thomas Myren, 11. juni 2018, 20:53

RBK maktet ikke å slå tilbake og tapte igjen i serien.

- Vi må gå i oss sjøl og se på det som vi leverer om dagen
- Bekymrer meg


- Jeg tror vi alle sammen må gå i oss sjøl og se på det som vi leverer om dagen. Isolert sett er det en tøff bortekamp mot Tromsø, men likevel ser vi at det er ting i spillet vårt som ikke flyter, innrømmet Tore Reginiussen overfor Max.

Yann-Erik de Lanlay, Pål André Helland og Nicklas Bendtner var alle friskmeldte etter lyskeskader i mai. Sistnevnte var imidlertid henvist til benken åtte dager etter at han og Mike Jensen ble vraket til VM.

Spillet bølget mye fram og tilbake i 1. omgang uten at noen av lagene skapte store sjanser fram til Morten Gamst Pedersen etter en knapp halvtime skrudde en corner på hodet til Jostein Gundersen, som ordnet ledelse.

RBK skapte et viss press før pause, men sleit fortsatt med å bli ordentlig farlige. Vegar Eggen Hedenstad måtte gi seg med skade, før Alexander Søderlund i presset situasjon skjøt utenfor.

I begynnelsen av 2. omgang tok Tromsø ordentlig grep. André Hansen måtte strekke seg langt for å redde både heading og skudd fra Runar Espejord.

Så trillet hjemmelaget opp et fint angrep. Mushaga Bakenga burde imidlertid ha vært avblåst for offside før han la tilbake til Lasse Nilsen, som doblet ledelsen.

- I 2. omgang flytter vi litt høyere og står oppe med litt flere folk. Så vi blir litt mer sårbare defensivt. All honnør - for det er et fint angrep, men det skal vi klare å forsvare oss bedre i mot, syntes Reginiussen.

Finnmarkingen tok sjøl ansvar i motsatt ende av banen: Fem minutter senere reduserte han med hodestøt ved lengste stolpe etter at Anders Trondsen hadde fanget opp ei klarering og lagt inn på ny.

Den siste halvtimen ble ganske jevnspilt. Rosenborg hadde ballen mye, men slurvet.

- Vi er fryktelig upresise på siste tredjedel av banen. Vi har masse muligheter både mot etablert forsvar og på overganger. Vi kan spille fri hverandre på blankt mål, men vi velger feil. Vi er upresise når vi kommer gjennom, konstaterte Kåre Ingebrigtsen.

Til slutt kom det likevel et par gode sjanser: Jonathan Levi skjøt like over, mens Jensen trillet ballen utenfor etter at Bendtner la tilbake.

Dermed utnyttet ikke Rosenborg at Brann bare spilte 0-0 på hjemmebane mot Vålerenga i går. I stedet sneik Ranheim seg forbi på tabellen, der bergenserne har sju poeng forsprang på det dårligste, men klart mest meritterte laget fra Trondheim.

På grunn av VM-åpninga er det kampfri i helga. Rosenborg-spillerne har fått ferie fram til neste tirsdag fordi det er kvalifisering til Champions League mens konkurrantene har fri i juli.

Kampfakta

Tromsø2-1ROSENBORG
Jostein Gundersen 28
Lasse Nilsen 58
Tore Reginiussen 63

Mandag 11. juni 2018 19:00
Eliteserien, Alfheim stadion, Tromsø
5214 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Erlend Reitan 39), Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Konradsen, Anders Trondsen - Pål André Helland (Jonathan Levi 68), Alexander Søderlund (Nicklas Bendtner 77), Yann-Erik de Lanlay

Gult kort RBK: Tore Reginiussen og Mike Jensen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Jacob Rasmussen, Besim Serbecic og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Tromsø - Rosenborg 2-1» i forumet! Diskutér «Tromsø - Rosenborg 2-1» i forumet!