Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Bendtner og Jensen vraket til VM
Skrevet av Thomas Myren, 3. juni 2018, 18:59

Verken Nicklas Bendtner eller Mike Jensen får være med Danmark til Russland.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

De to Rosenborg-spillerne er blant de fire som i kveld ble vraket etter å ha vært med i bruttotroppen og på landslagssamling denne uka. Også Andreas Bjelland og tidligere RBK-back Peter Ankersen ble overflødige.

- Bendtner og Bjelland har vært i opptrening etter skade. De er ute fordi vi tror ikke de rekker å bli klare til første match mot Peru. Det blir for tett på, begrunner landslagssjef Åge Hareide overfor DBU på Twitter.

Lyskeskaden mot Brann ble altså skjebnesvanger for spissen, som dermed trolig heller ikke er aktuell for Rosenborg mot Tromsø neste mandag.

Jensen ble vraket etter at en gammel ringrev overbeviste som vikar for Christian Eriksen i testen mot Sverige i går kveld, i det som var hans første landskamp siden 2015:

- Vi byttet Mike Jensen fra tidligere tropper med (Michael) Krohn-Dehli, bekrefter Hareide.

- De er selvfølgelig skuffet, men måten de tar det på er fantastisk. Bendtner reiser seg opp og spør om han kan si noe og ønsker spillerne lykke til med jobben i Russland, illustrerer gulltreneren fra 2003.

Dermed spiller verken Bendtner eller Jensen privatlandskampen mot Mexico på lørdag. Det gjenstår å se når de er tilbake i Trondheim.

Sjøl om det er en klar sportslig fordel for Rosenborg å kunne benytte spillerne i seriekampene utover juni og i begynnelsen av juli, er det verdt å nevne at FIFA-kompensasjon på 8530 dollar for hver dag spillerne hadde vært borte, ville ha gitt inntekter på rundt 3,5 millioner kroner.

VM-troppen til Danmark:

Kasper Schmeichel, Leicester
Jonas Lössl, Huddersfield
Frederik Rønnow, Brøndby

Simon Kjær, Sevilla
Andreas Christensen, Chelsea
Mathias Zanka Jørgensen, Huddersfield
Jannik Vestergaard, Gladbach
Henrik Dalsgaard, Brentford
Jens Stryger, Udinese
Jonas Knudsen, Ipswich

William Kvist, København
Thomas Delaney, Werder Bremen
Lukas Lerager, Bordeaux
Lasse Schöne, Ajax
Christian Eriksen, Tottenham
Michael Krohn-Dehli, Deportivo La Coruña

Pione Sisto, Celta
Martin Braithwaite, Bordeaux
Andreas Cornelius, Atalanta
Viktor Fischer, København
Yussuf Poulsen, Leipzig
Nicolai Jørgensen, Feyenoord
Kasper Dolberg, Ajax


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Bendtner og Jensen vraket til VM» i forumet! Diskutér «Bendtner og Jensen vraket til VM» i forumet!