Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Din mening: Var alt bedre før?
Skrevet av Runar-André Sørgjerd, 31. mai 2018, 20:51

Jeg er oppvokst på Kjerringøy utenfor Bodø, og bodd i Bodø fra jeg var 15 og til i mars i fjor, med unntak av 13 måneder på Strømmen utenfor Oslo.

Jeg har bodd, av alle plasser, på Aspmyra Stadion, rett ved cornerflagget, rett ovenfor Den Gule Horde (eller hva de heter). Faren min er trønder, og det er vel kanskje det som gjør at jeg alltid har holdt med Rosenborg, ikke Bodø/Glimt.

I september 2016 var jeg på min første Rosenborg-trening, ikke som spiller, men tilskuer. Selfies med Erik, Pål, Jørn, Kåre, Gøran, Pål André, Bjørneboe og Adam (Larsen Kwarasey) ble det, og overvar Rosenborg-Haugesund som endte 6-0. Det gjorde nok et sterkt inntrykk, og i mars/april 2017 flyttet jeg til Ranheim, og fikk med meg alle hjemmekamper fra tribunen. Ingen sanger, men engasjert, så satte meg på Sparebank1-tribunen hvor jeg etterhvert er blitt godt kjent med Ŧnaboeneŧ

Kjernen... For en gjeng, i positivt forstand. De kan ikke beskrives, de må oppleves!

Jeg jobber litt før kamp, og sitter på tribunen under kamp. Jeg føler meg kjempeprivilegert. Under cupkampen mot Odd var jeg vakt på indre bane. Helt greit, men det frister egentlig ikke til gjentagelse. Det var jo en fin plass å stå, men å ikke kunne juble føltes helt feil. Man kan kanskje gjøre det, men...

Stod vakt utenfor brakka før Molde-kampen, og alle spillerne, støtteapparat osv hilste. For en fin følelse. Som medlem av Rosenborg og Kjernen føler man jo at man er tilhenger, og tilhører klubben, og når man får jobbe litt før kamp... Livet smiler.

I med og motgang... Det er viktig å støtte laget man elsker i både med og motgang. Motgang... Det er ikke noe vi har vært nevneverdig "plaget" med, vi som holder med Rosenborg. Men det har vært mye negativt i år bår det har lugget litt. Det skal sies, jeg er en svært dårlig taper. Jeg er så dårlig taper at jeg blir sur selv når andre taper...

Adresseavisen har fyldig dekning av det meste som skjer i og rundt Rosenborg, men det meste av sakene er for abonnenter, såkalte +saker. På gruppene som er på Facebook burde det av og til vært innført en Ŧklagemurŧ istedenfor betalingsmur, hvor de som "klager" måtte betale for å ytre sine utbrudd. Jeg har noen saker på trykk på rbkweb, men selv om jeg av og til får nesten hele uken ødelagt etter et tap, så klarer jeg fint holde det for meg selv, selv om jeg av og til er enig i frustrasjonen, så hjelper det jo så lite. Man må bare komme seg videre.

Jeg prøver få med meg medlemsmøtene, og der kan man jo stille f eks Kåre spørsmål man lurer på, eller si det man har på hjertet, og få svar på det, i motsetning til på nett hvor man enten bare blir kaldt medgangssupporter, idiot, fjott osv. Eller får likes og folk som stemmer i.

Dommere gjør feil, spillere likeså. Karius på Liverpool fikk drapstrusler etter Champions League finalen. Dommere har sluttet etter å fått kastet ligthere i ansiktet. Så ille er det heldigvis hverken i Rosenborg eller i Norge, og vi får håpe det aldri blir det. Vi kan jo også møte opp på treningene til klubben i vårt hjerte og snakke med de som er der, men spørs hvor mange av oss som tør. Det er lettere å ytre sin vrede på nett.

Styret er valgt. Styret ansetter og sparker trenere. Trenerne ser spillerne hver dag, snakker med dem og de tar ut dem de mener et best til hver enkelt kamp. De kjøper og selger spiller, både med tanke på nåtid og fremtid. Det er derfor litt moro å lese at så mange har meninger om hvem som er god nok, eller ikke. Bendtner er beskyldt for å gå å tygge tyggegummi og ikke gjøre noe annet, mens Hovland ble av noen merket som et panikk-kjøp. Rasmussen er ung og lovende, men ubrukelig i manges øyne uansett posisjon. Kåre er kanskje også i noens øyne ubrukelig. Jeg mener som andre at Kåre burde bytte inn mer enn én i noen kamper, men hvem er jeg?

Jeg spurte Kåre på siste medlemsmøte om dette med bevegelse under kamp, og nevnte det med de "gode gamle dagene" hvor de nærmest fant hverandre i blinde, men spørsmålet mitt ble ikke fremstilt så bra som jeg selv skulle ønsket, men det ble som det ble, og svaret ble deretter, at man ikke kunne sammenligne den tiden med ŦMiniŧ, Strand og co med dagens fotball, tempo, shortslengde og hårlengden har endret seg mye siden den gang, noe som er sant, men hadde jeg ordlagt meg bedre skulle jeg sagt at man burde jo forvente at noen som trener hver dag og tjener gode penger på idretten sin klarer slå en pasning som havner hos en medspiller, ikke en motspiller som står ti meter unna.

Ofte ser vi jo at bevegelsene er "brukt opp" før ballfører får ballen fremover, og jo, spill/motspill... Men mot Odd og Molde var det mye bra offensivt. Defensivt har det jo vært bra, og det er fremover det har lugget litt.

Det er langt igjen. 18 kamper og 54 poeng, så 6 poeng bak Brann er ikke all verden. Det kunne vært verre. Jeg har trua, ikke bare på seriegull, men også på ledelse, trenere, spiller, kjernen og alle oss andre som har Rosenborg i våre hjerter.

Runar-André Sørgjerd, Ranheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Var alt bedre før?» i forumet! Diskutér «Din mening: Var alt bedre før?» i forumet!