Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Brann 1-2
Skrevet av Thomas Myren, 27. mai 2018, 21:54

RBK raknet etter å ha ledet serien i fem minutter.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg blir stående for lenge
- Det skal ikke være mulig på dette nivået!
- Jeg gjør det beste ut av det
Bendtner blir undersøkt i Danmark
Bilder fra Rosenborg - Brann


- Det er skuffende at vi ikke møter opp til festen. Det er full stadion og fantastisk stemning, men vi klarer ikke å komme opp på det nivået som vi vil, utbrøt Alexander Søderlund til rbkweb.no.

Han måtte vikariere som venstreving fordi Yann-Erik de Lanlay ikke ble kampklar etter lyskeskaden. Anders Konradsen og Nicklas Bendtner var derimot friskmeldte etter skader i lår og kne.

Det ble en svært sjansefattig 1. omgang i toppkampen. Søderlund kom for seint for å tuppe i mål et innlegg fra Pål André Helland, mens Sivert Heltne Nilsen skjøt rett på keeper da Søderlund ikke fikk klarert et langt innkast fra Gilli Rolantsson.

- Det så ut som en halvdårlig sjakkamp fordi vi nullet ut hverandre. Men når det går litt tid, og folk blir litt slitne, åpner det seg mer og mer. Og det gjorde det i dag òg, kommenterte Kåre Ingebrigtsen.

Helland måtte gi seg ved pause med lyskeskade. Jonathan Levi kom inn og slo umiddelbart et farlig frispark, som Anders Konradsen stupheadet over.

Etter 50 minutter fikk Søderlund pirket ballen over streken etter at Bismark Acosta hadde brystet en corner fra Vegar Eggen Hedenstad mot eget mål, hvor Konradsen tvang ballen retning lagkameraten.

Serieledelsen på marginalt bedre målforskjell varte ikke lenge: Igjen kastet Rolantsson inn fra høyresida til Brann. Fredrik Haugen fikk stå helt umarkert på 20 meter og skru ballen i mål.

- Vi kommer på etterskudd og stenger sikten for meg. Jeg ser ikke ballen, og det er vanskelig å få gjort noe med skuddet, forklarte André Hansen.

Bare seks minutter senere fullførte Peter Orry Larsen den bergenske snuoperasjonen, da han altfor enkelt fikk stusse et nytt Rolantsson-innkast i høy bue over keeper.

- Jeg blir stående for lenge og vurdere om jeg skal gå eller ikke. Da blir det åpning bak meg. Jeg skulle ha tatt vurderinga raskere enn det jeg gjør, innrømmet Hansen.

Etter halvspilt 2. omgang oppsto mye dramatikk for Bendtner: Dansken dempet et innlegg fra Even Hovland på brystet og løftet ballen over Samuel Sahin-Radlinger. Helt feilaktig ble målet annullert for offside.

- Det var skivebom! I en sånn match trenger man ikke de marginene i mot deg, uttalte Ingebrigtsen.

Ikke nok med det: I skuddøyeblikket skadet Bendtner høyre lyske og gikk rett av banen. Med tre uker igjen til første kamp mot Peru frykter han for VM-deltakelsen med Danmark.

Rosenborg sleit med å få til noen ordentlig sluttspurt, men Levi var nær utligning med et godt frispark like over tverrligger. Nesten er aldri nok, og Brann doblet forspranget sitt til seks poeng etter tolv kamper.

- Vi var ikke helt oss sjøl i dag. Uavgjort i dag hadde vært veldig ålreit. Vi har uflaks som står her med null poeng, syntes Ingebrigtsen.

Kampfakta

ROSENBORG1-2Brann
Alexander Søderlund 50Fredrik Haugen 55
Peter Orry Larsen 61

Søndag 27. mai 2018 20:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
19 806 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Konradsen, Anders Trondsen - Pål André Helland (Jonathan Levi 46), Nicklas Bendtner (Rafik Zekhnini 73), Alexander Søderlund

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Erlend Reitan, Besim Serbecic, Morten Konradsen og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Brann 1-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Brann 1-2» i forumet!