Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Lillestrøm 3-0
Skrevet av Thomas Myren, 16. mai 2018, 19:53

RBK innfridde på festkvelden.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Ikke noe å si om det er én eller to mann!
- Artig og underholdende kamp
- Tydeligvis kan jeg ikke score!
Bilder fra Rosenborg - Lillestrøm


- Nå slipper jeg å gå i toget og skjemmes etter noter. Nå som vi vinner 3-0, skal jeg være rak i ryggen og trille barnevogna for første gang. Det gleder jeg meg til! smilte Pål André Helland til rbkweb.no, vel vitende om den dårlige statistikken 16. mai.

Med Anders Konradsen og Marius Lundemo framdeles skadet i henholdsvis lår og lyske, fortsatte Jacob Rasmussen som midtbanevikar på uforandret lag etter seieren mot Stabæk.

Etter seks minutter fikk en offsideplassert Thomas Lehne Olsen springe halve banen før han alene med André Hansen skjøt like utenfor.

Den enorme motstandersjansen vekket RBK, som vartet opp med et mønsterangrep med fint trekantspill fra Anders Trondsen, Yann-Erik de Lanlay og Birger Meling på venstresida. Nicklas Bendtner fullførte med å flikke innleget i mål fra fem meter.

Dansken skulle deretter hatt straffespark, da Marius Amundsen klippet ham ned. RBK hadde full kontroll utover omgangen, men sleit med å skape åpenbare målsjanser. Nærmest var Trondsen og Vegar Eggen Hedenstad med sine skuddforsøk utenfor.

De Lanlay måtte gi like før pause med lyskeskade. Jonathan Levi kom inn og skjøt like til side for mål tidlig i 2. omgang.

I stedet lyktes Helland på imponerende vis fra motsatt kant: Han fikk ballen fra Meling og sprang mot mål. På hjørnet av 16-meteren smatt han med tofotsfinte mellom Simen Rafn og Simen Kind Mikalsen, før han skjøt tunnel på både Frode Kippe og keeper Marko Maric!

- Endelig vender vi spillet med tempo. Jeg får satt fart mot backen. Når han rygger, er det mye bedre vilkår for meg å dra meg forbi. Da har det egentlig ikke noe å si om det er én eller to mann! blunket Helland.

- Vi har etterlyst dette i år. Vi har fått justert indreløperne litt, noe som gjør at vi kantene oftere blir satt opp for å utfordre backen med fart, påpekte han.

Så ble Levi spilt alene gjennom. Forsøket på å kippe havnet dessverre rett i fanget på Maric.

- Jeg skulle ha scoret både én og to ganger, men tydeligvis kan jeg ikke score! Det går ikke. Jeg kommer til å høre om dette i en hel uke; at jeg ikke kan score, utbrøt en oppgitt Levi, som står uten mål på 17 kamper siden overgangen fra Öster i fjor sommer.

Plutselig fikk Lillestrøm en enorm dobbeltsjanse: André Hansen fikk ei hånd på skuddet fra Erling Knudtzon. Mikalsen sendte returen mot mål, der Hansen på streken fikk slått ballen vekk. Imponerende keeperspill!

Alexander Søderlund kom inn for Bendtner, som sleit litt med kneet etter straffesituasjonen, og fjernet all spenning på bare fire minutter: Spissutfordreren fikk ballen fra Rasmussen ved midtsirkelen, vendte opp og gikk framover. Fra 25 meter dro han til. Skuddet spratt inn nede ved venstre stolperot.

- Jeg syns dette er er godt steg i riktig retning, men det er også deilig å vite at det ikke er en maksprestasjon. Så vi har mer å gå på, oppsummerte Helland.

Samtidig spilte Brann bare 1-1 mot Haugesund, slik at forspranget krympet til fem poeng.

Kampfakta

ROSENBORG3-0Lillestrøm
Nicklas Bendtner 13
Pål André Helland 61
Alexander Søderlund 75

Onsdag 16. mai 2018 18:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
21 045 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Jacob Rasmussen, Anders Trondsen (Erlend Reitan 81) - Pål André Helland, Nicklas Bendtner (Alexander Søderlund 71), Yann-Erik de Lanlay (Jonathan Levi 43)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Besim Serbecic, Erik Botheim og Rafik Zekhnini


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Lillestrøm 3-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Lillestrøm 3-0» i forumet!