Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Stabæk - Rosenborg 0-1
Skrevet av Thomas Myren, 13. mai 2018, 21:51

RBK fortsetter å vinne 1-0 på bortebane.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi er på vei framover
- Det begynner å se bra ut
Bilder fra Stabæk - Rosenborg


- Vi er godt fornøyde med prestasjonen, og det er det viktigste. Vi er på vei framover, sa Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

Jacob Rasmussen måtte vikariere på midtbanen i skadefraværene til Anders Konradsen og Marius Lundemo. Det ble også forandringer i angrep: Alexander Søderlund ble vraket i favør Yann-Erik de Lanlay, mens Nicklas Bendtner ble skjøvet inn som midtspiss.

Grepet med å spille med to klassiske vinger ga fin effekt:

- Det er viktig for oss å skape så mye målsjanser som det vi gjør. Vi tar med oss masse positivt fra det offensive spillet i dag. Dette var et godt steg i riktig retning for oss, syntes treneren.

Stabæk var likevel klart farligst til å begynne med: John Hou Sæter trædde gjennom Franck Boli, som skjøt i nettveggen fra spiss vinkel etter å ha rundet André Hansen.

Så kom Boli på motsatt side etter ei grusom pasning bakover fra Bendtner: Even Hovland reddet det første forsøket på streken. Stabæk-vingen fanget returen og skjøt stang ut!

Anders Trondsen vekket Rosenborg med et hardt og overraskende skudd, før Vegar Eggen Hedenstad burde ha kippet over en liggende Sayouba Mandé. Nærmeste ledelse var Tore Reginiussen, som stanget en av mange cornere ned i gresset, opp i tverrligger og ut. I tillegg hadde bortelaget mange nestensjanser i en svært fartsfylt 1. omgang.

Seiermålet kom etter 49 minutter: Pål André Helland slo en lang tversoverpasning til de Lanlay, som spilte videre til Birger Meling. Venstrebacken sendte innlegget 45 grader bakover, der Trondsen kom springende og bredsidet ballen inn ved stolpen.

Opplendingen feiret med å springe bort og hysje på de syngende supporterne til gamleklubben.

- Det smakte ekstra godt. Alle vet at de ikke er så fan av meg lenger, og de synger mye rart. Da må jeg få lov til å ta igjen når jeg scorer. Det er sånn fotballen er. Det er bare gøy, gliste Trondsen.

RBK fortsatte å presse hjemmelaget, og var nær å doble ledelsen da en corner spratt forbi både Reginiussen og Bendtner.

En ganske sjansefattig periode fulgte. På slutten fikk Stabæk et par frispark i farlige posisjoner, men de skjøt med løskrutt.

- Vi burde ha satt både to og tre mål. Når vi ikke gjør det, blir det litt spennende hele veien. Men det får gå med 1-0 i dag, oppsummerte Ingebrigtsen.

Kampfakta

Stabæk0-1ROSENBORG
Anders Trondsen 49

Søndag 13. mai 2018 20:00
Eliteserien, Nadderud stadion, Bekkestua
4561 tilskuere og vist på Eurosport Norge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Jacob Rasmussen, Anders Trondsen - Pål André Helland (Jonathan Levi 78), Nicklas Bendtner (Alexander Søderlund 75), Yann-Erik de Lanlay (Rafik Zekhnini 84)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Erlend Reitan, Besim Serbecic og Morten Konradsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Stabæk - Rosenborg 0-1» i forumet! Diskutér «Stabæk - Rosenborg 0-1» i forumet!