Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Serieåpning i Sarpsborg
Skrevet av Thomas Myren, 19. desember 2017, 17:44

Rosenborg fikk ønsket oppfylt og reiser til Østfold i seriepremieren.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi ønsker ikke å starte hjemme på grunn av baneforhold, bekrefter Tove Moe Dyrhaug overfor Eurosport.

Spørsmålet er om dette betyr at heller ikke mesterfinalen mot Lillestrøm blir spilt på Lerkendal. 7. mars er i utgangspunkt satt som dag for generalprøven før seriestart, men tid og sted blir tidligst bestemt senere denne uka.

Terminlista for serien ble derimot presentert i formiddag. Samtidig kom TV-oppsettet til og med 7. juli. Bortekampen i Sandefjord er den eneste av de første 16 RBK-kampene som blir sendt på betal-TV.

Tre kamper i hver runde 17-28 vil bli senere bli flyttet, mens alle kampene i de to siste rundene blir spilt samtidig.

Rosenborg åpner altså i Sarpsborg søndag 11. mars. Første hjemmekamp blir lørdag 17. mars, når Kristiansund kommer på besøk.

Etter landskampspause går ferden til Skien og bortekamp mot Odd, før Molde venter på Lerkendal.

- Vi kunne godt ha tenkt oss å ha Molde hjemme på høsten. Kampen er en publikumsfavoritt, kommenterer Dyrhaug.

- Vi har vi møtt Molde hjemme i april og mai de siste sju gangene. Det var faktisk noe vi påpekte før sesongoppsettet kom. Men det er mange hensyn å ta, så vi tar i mot Molde i april og spiller på Aker stadion til høsten.

16. mai er Lillestrøm gjester på Lerkendal - slik som i forfjor. Neste utfordring for Rosenborg blir fraværende VM-spillere i halvannen måned - trolig fra 21. mai til minimum 1. juli. Haugesund (B), Brann (H), Tromsø (B), Vålerenga (H) og Sandefjord (B) er motstandere i seriekampene i denne perioden. I tillegg skal RBK forhåpentligvis spille både 4. runde og kvartfinale i norgesmesterskapet.

- Vi kan få utsatt én kamp i VM-perioden, men vi må bare rigge oss for å spille kampene. Vi er vant til å spille på tre ulike arenaer, men det er litt tøft. For det er jo ofte i mai at serien avgjøres, påpeker den daglige lederen.

Nicklas Bendtner blir nok uansett med Danmark til Russland. Også Mike Jensen var med i de siste troppene i VM-kvalifiseriga.

- Kanskje har vi tre-fire spillere borte. Nå er jo Jacob Rasmussen innkalt til Åge Hareides tropp. Det skal nok mye til for at det blir med tre danske Rosenborg-spillere, men vi har i tillegg Alex Gersbach i troppen til Australia, sier Dyrhaug.

Siste bortekamp blir mot Start 11. november. På grunn av landskamper er det så to uker pause før serieavslutninga mot Bodø/Glimt 25. november.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Serieåpning i Sarpsborg» i forumet! Diskutér «Serieåpning i Sarpsborg» i forumet!