Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Jeg visste ikke hva jeg gikk til
Skrevet av Thomas Myren, 17. oktober 2017, 07:33

Dokumentarfilmen om Erling Næss hadde premiere i helga.

Har laget film om Erling Næss (21.09.17)

- Jeg var veldig spent. For å illustrere: Jeg ønsket meg luftgevær da jeg var 12-13 år. Men det var altfor tidlig, så jeg skulle ikke få noe luftgevær. Da jeg gikk inn i huset på julaften, så hadde jeg en sånn rar spenning i kroppen: "Blir jeg glad i kveld?" Den spenninga hadde jeg også på premieren: "Får jeg luftgevær i kveld?" Og det fikk jeg! blunker Næss.

Filmen har vært vist på Cinemateket og Mellomveien i Trondheim. «Et eventyr i svart og hvitt» er også mulig å se på Internett hos VG.

Næss spilte 175 kamper og ble senere populær programleder for Rosenborg-kanalen, som hadde egen konsesjon for å sende lokal-TV i Trondheim.

Etter å ha blitt ufør på grunn av plagene som først oppsto etter en alvorlig skade i fot og ankel allerede i oppkjøringa til debutsesongen 1968, valgte han å søke erstatning fra RBK. Dokumentarfilmen til regissør Sven Arild Storberget tar for seg denne prosessen.

- Jeg visste ikke hva jeg gikk til, men jeg er veldig glad. Han ville vise historien min og få fram sannheten, sier Næss.

- Du legger ned 40 år i klubben. Jeg var med i styret etter å ha ødelagt foten min mens jeg spilte. Så får jeg ei kald skulder. Det var så surt. Jeg håper at de (i Rosenborg-ledelsen) ser filmen, uttaler 70-åringen.

I desember kommer jubileumsfilmen «Mer enn et fotballag», som tar for seg klubbhistorien på mer tradisjonelt vis.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg visste ikke hva jeg gikk til» i forumet! Diskutér «- Jeg visste ikke hva jeg gikk til» i forumet!