Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Vålerenga 1-2
Skrevet av Thomas Myren, 27. august 2017, 22:12

Drømmen om en tredje kongepokal på rad ble knust.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi tok foten av gassen
- Et av årets høydepunkter vi går glipp av
Bilder fra Rosenborg - Vålerenga


- Jeg er kjempeskuffet. Jeg syns det er irriterende å ryke ut mot Vålerenga på hjemmebane. I bunn og grunn er det bare ikke godt nok: Vi skal være bedre enn Vålerenga, sa Mike Jensen til rbkweb.no.

Etter 3-2-bragden mot Ajax på torsdag gjorde Rosenborg fem bytter på laget: Fredrik Midtsjø var solgt til Alkmaar, Marius Lundemo var syk, mens André Hansen, Anders Konradsen og Yann-Erik de Lanlay alle ble hvilt.

Milan Jevtovic sørget for en drømmestart med hardt skudd nede ved stolperota etter at Matthias Vilhjalmsson hadde lagt igjen et innlegg fra Jensen.

- De første 20 minuttene er vi fantastisk gode. Etter det er vi ganske dårlige hele veien. Det er perioder der vi klarer å styre spillet, men vi skaper ikke nok. Det er for dårlig, kommenterte Jørgen Skjelvik.

En svært sjansefattig 1. omgang endte med at et langskudd fra Aron Dønnum fra hjørnet av 16-meteren spratt via hælen til Birger Meling og i nettet bak "cupkeeper" Arild Østbø.

RBK var ivrige på ny ledelse etter pause. Vilhjalmsson sendte en corner rett i fanget på Adam Larsen Kwarasey, som også måtte redde ei stupheading fra Samuel Adegbenro.

Men ting stokket seg for RBK. I stedet tok Vålerenga ledelsen kvarteret før slutt, da Henrik Johansen sprang seg fri mellom Johan Lædre Bjørdal og Jørgen Skjelvik og altfor enkelt fikk headet et innlegg fra venstre i mål.

Ghayas Zahid fulgte opp med å springe seg fri og kippe over Østbø. Heldigvis for Rosenborg traff VIF-spilleren bare stanga.

I sluttminuttene fikk hjemmelaget et visst press, men kom aldri nærmere utligning enn da Nicklas Bendtner ble avblåst for offside i det han sendte ei pasning fra Jensen videre i mål.

- Vi er litt uskarpe: Vi får ikke helt til noen kjempeskudd eller noen kjempegode innlegg. Vi kommer ikke helt rundt. Vi har trykk, men vi får ikke helt de store sjansene, konstaterte kaptein Jensen.

PS! I ettermiddag tapte guttelaget 0-1 for nettopp Vålerenga i sin NM-kvartfinale.

Kampfakta

ROSENBORG1-2Vålerenga
Milan Jevtovic 12Aron Dønnum 43
Henrik Johansen 74

Søndag 27. august 2017 20:15
NM kvartfinale, Lerkendal stadion
9195 tilskuere og vist på NRK1

Rosenborg [4-3-3]
Arild Østbø - Birger Meling, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach (Yann-Erik de Lanlay 79) - Mike Jensen, Anders Trondsen, Matthias Vilhjalmsson - Milan Jevtovic, Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: André Hansen, Jacob Rasmussen, Anders Konradsen, Morten Konradsen, Jonathan Levi og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Vålerenga 1-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Vålerenga 1-2» i forumet!