Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Viktig at Birger er tilbake
Skrevet av Thomas Myren, 27. april 2017, 23:22

Kåre Ingebrigtsen gleder seg til å se Birger Meling som venstreback mot Sarpsborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto
- Det skal bli artig! Han er en god spiller. For oss er det viktig at Birger er tilbake, slår Ingebrigtsen fast overfor rbkweb.no.

- Hva forventer du av ham?

- Han er en god Rosenborg-back: En kombinasjonsspiller som vil være veldig mye med framover. Nå må han få spilt mer, slik at vi får skapt noen relasjoner sammen, for at dette skal bli bra.

Meling startet i vant posisjon i debuten mot Aalesund, men måtte tidlig bytte side som vikar for Vegar Eggen Hedenstad. Dermed fikk han ikke vist seg ordentlig fram.

- Det er synd at vi måtte flytte ham over på høyreback etter ti-tolv minutter. For ham er det ikke det enkleste å debutere og ende opp som høyreback. Men han klarer seg veldig bra. Han blir sliten, det er ei stund siden han har spilt fotballkamp, konstaterer Ingebrigtsen.

- Det var ufarlig å bruke ham fra start i første kamp etter hjernerystelsen?

- Ja, skaden er sånn at når plagene slipper, så slipper dem. Så det var ikke noe problem. Det var bare et spørsmål hvor lenge han fysisk klarte å spille.

- 70 minutter var brukbart.

- Ja, han kom veldig bra ut av det. Utover matchen er det ikke så enkelt når de andre ikke har noen strålende dag. Men blir han bedre og bedre utover, spår treneren.

Alex Gersbach har variert i prestasjonene som vikar hittil i sesongen, men skal få slippe til igjen.

- Du ser at Alex kommer inn og spiller strålende som venstreback. Så vi har mye gode spillere. Det er viktig for oss å få begge i gang og bruke dem. For det blir tøffere program framover, avslutter Kåre Ingebrigtsen.