Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Kongsvinger - Rosenborg 0-4
Skrevet av Thomas Myren, 20. november 2016, 15:14

Det historiske, doble dobbeltmesterskapet er et faktum etter enkel finaleseier.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Viser hva som bor i meg
- Putt den på pæra mi
Stolt Rosenborg-kaptein
- Vi hadde lyst til å score mer mål
Norgesmesterne
Bilder fra Kongsvinger - Rosenborg


OSLO (rbkweb.no): - Det er jo en fantastisk prestasjon å vinne cupen og serien to år på rad. Det er det ingen som har gjort før oss, og det er ikke noen enkel oppgave. For du skal være så skjerpet i hver eneste cuprunde. Du har liksom ikke noe å gå på om du går på en blemme, illustrerte Tore Reginiussen.

Det var også historisk at Rosenborg møtte et lag fra lavere divisjon i cupfinalen; Kongsvinger spilte 2. divisjon så seint som i fjor. Derimot ble det ikke rekordstor seier. 5-1 over Fyllingen i 1990 er fortsatt klubbrekord.

- Vi hadde lyst til å score mer mål, men på slutten nøyt vi mest at vi hadde vunnet, kommenterte Kåre Ingebrigtsen.

Pål André Helland skadet høyrekneet på mandagstreninga, men ble frisk i tide. Han innledet med å slå to frispark fra venstre, som lagkameratene ikke fikk avsluttet ordentlig på. Tredje gang valgte han like godt å skyte sjøl fra 35 meter og rett i mål, der det var åpent ved nærmeste stolpe.

- Jeg regnet med at keeperen ville jukse litt for å ta frisparket, at han ikke forventet å få skuddet i korthjørnet. Og det stemte. Så det var ei taktisk god vurdering, blunket Helland.

Christian Gytkjær spilte så Mushaga Bakenga lekkert gjennom. Han forsøkte tunnel på Otto Fredrikson, men Kongsvinger-keeperen holdte føttene samlet. Et svakt skudd utenfor fra Gytkjær på godt innlegg fra Helland var den siste store sjansen før pause.

I 2. omgang bestemte Rosenborg seg for å punktere finalen tidlig. Fredrikson rotet ei heading fra Gytkjær i tverrliggeren, før Bakenga igjen skjøt rett på keeper.

Det tok likevel bare fem minutter før Reginiussen sprang seg fri og headet inn en corner fra Helland.

- Det var et fint tidspunkt å få 2-0 på. Rett før, da vi gikk ut til 2. omgang, sa jeg til Pål: "Putt den på pæra mi, så skal jeg stange inn den." Jeg fikk ballen akkurat der jeg ville ha den: Det var en nydelig ball, som jeg bare kunne angripe og stange inn, forklarte finnmarkingen.

Helland fulgte opp med et skudd like over, før han så scoret med en ordentlig frekk tunnel på oppasser Kirill Suslov.

- Jeg utfordrer én mot én, og jeg merker at han er litt på etterskudd. Da vet jeg han vil strekke ut foten i desperasjon, og da blir det åpent mellom beina på ham. Keeperen er igjen på feil fot, for han regner med at forsvareren dekker det hjørnet, sa landslagsvingen.

Bare to minutter senere sto det 4-0 etter et lurt skudd fra samme mann nede ved lengste stolperote. For første gang siden Eldar Hansen mot Odd i 1960 hadde en Rosenborg-spiller laget hat-trick i cupfinalen.

Rosenborg hadde flere muligheter til å sette seiersrekord mot 1. divisjonslaget, som spiller kvalifisering om opprykk: Gytkjær fikk et mål tvilsomt annullert for å ha brukt for mye kraft i hodeduell med Fredrik Pålerud, mens Fredrik Midtsjø skjøt utenfor fra godt hold. Martin Ellingsen fikk den eneste Kongsvinger-sjansen i kampen, da han skjøt et lavt skudd som André Hansen reddet ganske enkelt.

- Vi visste at Kongsvinger kom til å forsøke å spille ball, men vi visste også at vi hvis vi minimerte tiden de hadde med ballen, altså presse dem hardt, så ville de gjøre feil. Da ville vi få kjempestore kontringsmuligheter. Og det lykkes vi med, oppsummerte Mike Jensen etter å ha løftet sin fjerde pokal på to år.

Kampfakta

Kongsvinger0-4ROSENBORG
Pål André Helland 12, 63, 65
Tore Reginiussen 50

Søndag 20. november 2016 13:15
NM finale, Ullevaal stadion
26 912 tilskuere og vist på NRK1

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø (Matthias Vilhjalmsson 80) - Pål André Helland (Alex Gersbach 82), Christian Gytkjær, Mushaga Bakenga (Elba Rashani 70)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Adam Larsen Kwarasey, Johan Lædre Bjørdal, Gudmundur Thorarinsson og Magnus Stamnestrø


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kongsvinger - Rosenborg 0-4» i forumet! Diskutér «Kongsvinger - Rosenborg 0-4» i forumet!