Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Blir som da jeg, Sverre og Ørjan spilte
Skrevet av Thomas Myren, 10. mars 2016, 19:38

Kåre Ingebrigtsen håper at den nykomponerte Rosenborg-midtbanen kan gjenskape gode minner fra 1988-90.- Anders er kanskje den beste ballvinneren vi har - sammen med Mike og Fredrik. Det gjør at vi har en trio på midten som er jævla fotrapp og utrolig bra på gjenvinning. Så vi har løftet nivået vårt på gjenvinning veldig, slår Ingebrigtsen fast overfor rbkweb.no.

- Også gjør det oss litt mindre forutsigbare når vi har Anders, som kan stikke av gårde. Men da må en annen være igjen.

- I februar sa du at indreløperne må tilpasse seg Konradsen. Hvordan har det gått?

- Det har fungert bra. Og det blir bedre og bedre når de får tid på seg. Det blir litt mer sånn som da jeg, Sverre (Brandhaug) og Ørjan (Berg) spilte: Da fór vi litt over alt. Det kan hende at det plutselig er tomt i ny og ne fordi alle tre er i angrep, men det må vi regne med. Det er jo derfor vi har forsvarsspillere - noe må jo de også gjøre!

- Springer indreløperne likevel av og til fram for tidlig?

- Det er litt sånn gammelt at indreløperne ikke skal opp så tidlig. Gamlekallene vil helt sikkert være uenige, men rommet mellom forsvaret og midtbanen (til motstanderne) var større før; du kunne bevege deg inn i det rommet.

- Nå stiller vi indreløperne der for å få midtbanespillerne til motstanderne til å måtte velge. Som regel er vi i overtall tre mot to inni der. Vi ønsker at motstanderne skal velge hvem de skal ta.

- Vi jobber med ferdigheter, som gjør til at de snur seg når ballen kommer. Det klarte jo ikke jeg og Ørjan! Vi måtte få ballen foran oss, og så måtte vi springe etter. Nå klarer de det.

- Det er altså videreutvikling av rollen?

- Ja. Det er klart det er situasjoner der de går altfor tidlig inn i rommet, men det handler om små marginer. De leiter etter de rommene. Vi søker alltid etter å bli enda flinkere til å være tålmodige.

Angrep
- Trenger Gytkjær noen kamper på å komme ordentlig i form - eller i målform?

- Nei, det trenger han ikke. Men han trenger tid for å bli vant til treningsmengden. Han kommer til å bli bedre og bedre utover sesongen, men han er jævla god nå òg: Han er en fantastisk avslutter. Skaper vi målsjanser, så scorer han mål - sammen med Matthias. Vi har to veldig bra spisser.

- Hva tenker du om å bruke innovervinger kontra for eksempel to venstreføtter i form av Helland og Rashani?

- Vi har innoverkanter for at de skal være en skuddtrussel og for at det blir plass til backene. Nå har jeg to høyre- og to venstreføtter på vingene. Forskjellen på Yann-Erik og Riku er at Riku er mer kontringskant. Yann-Erik er jo én-mot-én-utfordrer. Elba er også voldsomt kontringssterk. Han kan gå inn og skyte med venstrefoten. Vi har voldsomt komplimentære ferdigheter på kantspillerne våre.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hva skal til for at de Lanlay skal bidra med flere målpoeng?

- Skyte oftere. Han har et veldig bra skudd, så for ham er det om å tørre mer. Han må gjøre det han gjør på trening: På treningene i vinter har han herjet.

- Halvåret i Trondheim har gjort ham bra sånn sett?

- Du må ha et halvt år i Rosenborg før du tåler det.

- Det handler om å kunne slippe ned skuldrene?

- Ja, det er klart det er noe annet å komme til Rosenborg, hvor det er 20 000 på hver kamp, enn å fare rundt i Norge og spille for halvtomme tribuner. Det trykket og de forventningene som er her … Hadde Viking vunnet "the double" hadde de brent ned byen! Her var det så vidt cupgullet ble feiret.

- Det må læres. Man må bli vant til den kulturen som er i Trøndelag.

- Hvordan tenker du å bruke Riski etter å ha hentet ham tilbake fra utleie i Dundee United?

- I fjor så vi at vi trengte alle spillerne vi hadde. Da Micke ble skadet, følte vi at troppen var litt tynn. Han kjenner oss, og har vært knallgod i Tippeligaen og i Rosenborg - han var det seinest i fjor vår. Så da var det egentlig bare for oss å høre om han hadde lyst hjem. Når han hadde det, var det en "no-brainer".

Forsvar
- Hva betyr det at Reginiussen er tilbake for fullt?

- Det betyr mye for oss. Det er litt artig at det er ingen som snakker om at vi har "hentet" en landslagsstopper. Alle sier at vi har mistet to landslagsspillere, men Tore har kommet tilbake. Han hadde vi ikke i fjor. Vi hadde bare Tore "fit for fight" i 60 minutter.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Reginiussen og Eyjolfsson har byttet på hvilken side de har spilt på i midtforsvaret i vinter.

- Det er litt i forhold til dem sjøl: Hva de føler og syns er komfortabelt. Nå ser det ut som om de har bestemt seg sjøl (Reginiussen til høyre), og det er greit. De kommer ikke til å flytte rundt. Det skal skapes relasjoner med flere spillere rundt.

- Hva vil det bety om Eyjolfsson får være med til EM?

- For ham vil det bety utrolig mye, tror jeg. Å få være med i et sluttspill er stort. Vi håper at vi får med to spillere (også Vilhjalmsson), og så får vi bare se. Island har mye bra spillere, så det blir opp til dem å gjøre det bra.

- Hvordan syns du utviklinga til Bjørdal har vært?

- Johan var veldig god da han kom til oss. Han spilte knallbra. Så sleit han litt med en fot på høsten, og han var ikke like hvass da. Han måtte opereres i fjor, men har kommet seg etter det nå. Han er på god vei tilbake til "100 prosent Johan".

- Dorsin har vært uheldig med skader. Han spilte fast fram til lyskeskaden i fjor sommer og ødela nå kneet.

- Det er en del av fotballen, men det er utrolig synd. Micke har jobbet hardt etter lyskeskaden for å bli frisk. I en uskyldig duell får han nesten revet av leddbåndet og er ute.

- Men han er knallhard: Han jobber som bare juling og er tilbake i løpet av én måned eller to.

- Hva skal til for at han fortsatt er Rosenborg-spiller neste år?

- Han må bare gjøre det bra. Men vi tenker ikke så mye på neste år nå. Nå tenker vi på å få Micke frisk og i spill - få ham i orden.

- Har Skjelvik befestet sin posisjon på laget i vinter etter å ha fått en "bonussjanse" på grunn av Dorsin-skaden i fjor?

- Jeg setter opp det laget som jeg mener er best - uansett hvem vi møter. Og Micke spilte jo cupfinalen. Jeg tenker ikke så fryktelig mye på posisjon og hvem de er.

- Tenker du å bruke Londak i NM og 2. divisjon, eller skal Faye få spille fordi han er yngst?

- Der vil vi se an. Faye vil stå veldig mye i 2. divisjon, som er en ny arena for ham. Pavel kommer til å få stå (litt) i Tippeligaen og i cupen. Pavel vil få sine kamper.

- Kan det komme en ny spiller i løpe av mars?

- Det kan det. Vi har mulighet til å hente inn noen. For oss handler det om å treffe og få den riktige mannen, som skal inn og hjelpe oss.

- I hvilken posisjon?

- Det finner dere ut!

- Reitan spilte for Ranheim i treningskamp mot Levanger. Blir det noe mer?

- Nei, Erlend var med dem fordi de hadde ei lita treningsgruppe. Det var fint for Erlend å få kjenne på nivået, men han har det bra sammen med oss. Og vi skal ha et bra 2. divisjonslag i år. Erlend kommer til å trene mye sammen med oss og spille i 2. divisjon.

- Vurderer dere fortsatt å leie ut Steiring eller andre unggutter?

- Jeg tror ikke vi kommer til å leie ut noen.

- Planen er fortsatt at dere i april ser på å forfremme noen av hospitantene til faste medlemmer av A-stallen?

- Ja.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Blir som da jeg, Sverre og Ørjan spilte» i forumet! Diskutér «- Blir som da jeg, Sverre og Ørjan spilte» i forumet!