Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Leiesoldatene vender tilbake til slagmarka
Skrevet av Thomas Myren, 14. juli 2015, 06:28

Høsten 2009 var André Hansen utlånt til Reykjavik. I debuten ventet toppoppgjør mot Alexander Søderlund og Hafnarfjördur.


Foto: Thomas Karlsen

Knattspyrnufélag Reykjavíkur

Stiftet: 16.02.1899
Hjemby: Reykjavik, Island
Hjemmebane: KR-völlur
Kapasitet: 2781
Meritter: 26 serie- og 14 cupmesterskap
Europacup: 15-14-39
2014: cupgull og seriebronse
kr.is
- Jeg husker det godt. Vi har snakket litt om det. Det var ei fin tid, og det blir kjekt å komme tilbake. Det er sikkert kjekt også for André, som har spilt i klubben, tror Søderlund.

Reykjavik lå på 2. plass, men var hele 13 poeng bak Hafnarfjördur i august for seks år siden. På bortebane overrasket utfordreren med 4-2-triumf.

- Det ble seier, og det var viktig. Det var en kjempeopplevelse. Noen ganger kan det være greit å fjerne seg fra røttene og komme seg litt ut, syns Hansen.

- Fantastisk å bo der
- Hvordan havnet du på Island?

- Det var en byttehandel, der Lillestrøm hentet han som står der nå - Logi (Stefan Logi Magnusson). Jeg spilte i 2. divisjon for LSK 2, og tenkte at "Her er det en bra mulighet for noe nytt". Jeg er veldig glad for det i etterkant. Det var fantastisk å bo der, og veldig trivelig å prøve seg sjøl; dra utenlands og hjemmefra mor og far.

- Det ble også en sportslig suksess.

- Ja, jeg spilte alt som var, og fikk med meg en sølvmedalje - Søderlund tok jo gullet.

Fra Italia til Island
Keeperen spilte de siste åtte seriekamper den høsten. Motstander Søderlund var utlånt fra italiensk Treviso hele sesongen.

- Agenten hadde spilt der tidligere, så det var gjennom kontaktene hans. Jeg hadde vært mye skadet, så jeg trengte å spille og ha det artig. Det var en fin plass for akkurat det, minnes Søderlund.

Han fikk bare starte sju seriekamper, men var på banen i 18 av 22 kamper.

- Jeg var en del skadet da òg. Jeg spilte kamper da jeg kunne. Det var sånn det var, forklarer Søderlund.

- Tryggvi Gudmundsson var stjerna på laget?

- Han var bra, men også Matthias Vilhjalmsson, som er i Start, spilte der da. Det var også flere andre bra spillere.

- Og det endte med seriemesterskap.

- Det var artig det. Det er en artig del av livet mitt, så gleder meg til å komme tilbake.

- Du fikk også prøve deg i Champions League-kvalifisering for første og hittil siste gang.

- Ja, vi var i Kasakhstan faktisk.

- Kort sagt ei lærerik tid?

- Uten tvil! Det var utrolig artig. Jeg har bare gode minner derfra, slår midtspissen fast.

Norsk 1. divisjonsnivå
I forrige uke snudde Reykjavik 0-1 til 2-1 og slo ut Cork etter ekstraomganger. Dermed fortsetter Rosenborg å besøke gamle, norske landområder i europaligakvalifiseringa.

- Det blir moro. Det er artig å møte folk som du kjenner godt og har tilbrakt mye tid sammen med. Det er artig å få seg en tur til Island òg, syns André Hansen.


Foto: Thomas Karlsen
- Er det igjen en del gamle lagkamerater i KR?

- Ja, det er faktisk en god del. I hvert fall halve laget er igjen fra min tid der.

- Hva tenker du om nivået på KR? Det blir noen hakk opp fra Vikingur?

- Det blir det nok. Det er ganske brukbare fotballspillere der. Jeg vet ikke helt hvordan de spiller; de har byttet trener. Han (Bjarni Gudjonsson) spilte på midten sjøl da jeg var der, så de prøver nok å spille fotball.

- De har en del spillere som har prøvd seg i Sverige og Danmark, som har endt opp med å komme hjem igjen. Det betyr at de har kvaliteter. Det er vanskelig å sammenligne nivåer, men de er kanskje rundt toppen av 1. divisjon.

- De har ikke så mange skalper i europacup de siste årene.

- Nja, de har vært gode hjemme. Året jeg kom var det 2-2 hjemme mot Basel. Jeg var og så dem for to år siden, og da tapte de bare 1-3 for Standard Liège. De har også slått ut Larissa - et gresk lag. Så de er OK på hjemmebane.

Den siste pasninga ødelegger
- Hva tenker du om borteformen til dere sjøl?

- Det har buttet litt i det siste. Vi prøver hver gang, men vi har ikke helt fått ut det potensialet som vi fikk ut tidligere i sesongen - uten at jeg er noe nevneverdig bekymret for det: Du ser at alle topplag har en liten "down" i løpet av sesongen.

- Dere har manglet den siste lille finishen?

- Ja. Særlig da vi så på kampen i Bodø i etterkant, så vi at vi kom ekstremt mye inn i mellomrommet. Men vi klarer liksom ikke å avslutte. Det var litt den samme tendensen mot Vikingur òg.

- Men jeg hadde vært mer bekymret om vi ikke hadde kommet inn i mellomrommet. Det er den siste pasningen som vi hadde bra trykk på i den første delen av sesongen, som det har buttet litt i mot med nå. Men sånt skjer. Det er ikke noe vi skal gå og tenke så mye på. Vi må bare gi gass!

PS! Holmar Eyjolfsson slår bare så vidt Alexander Søderlund når det gjelder erfaring fra toppnivå på Island: Midtstopperen spilte 19 seriekamper for HK fra Kopavogur - lokalrivalen til Rosenborg-kjenning Breidablik - i 2007-08 før han ble solgt til West Ham.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Leiesoldatene vender tilbake til slagmarka» i forumet! Diskutér «Leiesoldatene vender tilbake til slagmarka» i forumet!