Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Tromsdalen 7-1
Skrevet av Thomas Myren, 24. juni 2015, 19:51

RBK fortsetter ferden mot Ullevaal i utklassingsstil.


Foto: Thomas Karlsen

- Vi koset oss inn mot lørdagen
- Alltid skuffet over å ikke få starte
Kun Arsenal kan lokke bort Helland
Trist sorti for Henderson
Bilder fra Rosenborg - Tromsdalen


- Jeg er mest fornøyd med åpninga på kampen: Vi går ut og tar det på alvor. Vi gjør det ordentlig, og avgjør det ganske tidlig. Da får vi styrt belastninga. Vi koset oss inn mot lørdagen, smilte Kåre Ingebrigtsen til rbkweb.no.

Laguttaket tydet også på alvor mot 2. divisjonslaget, som banket Bodø/Glimt 6-2 på veien til Trondheim: Alexander Lund Hansen skulle riktignok ha voktet målet, men vond skulder ødela.

Dermed stilte Rosenborg med toppet lag i de bakre leddene - med unntak for Ole Selnæs, som fikk hvile. Liam Henderson og Emil Nielsen fikk starte på Lerkendal for første gang, mens Riku Riski og Tomas Malec fylte opp de to siste plassene.

Malec fortsatte der han slapp på Levanger i forrige runde, og beinet i mål en corner fra Mike Jensen allerede etter to minutter. Riski fulgte opp med å stange inn et innlegg fra Mikael Dorsin.

Finnen traff så tverrliggeren, mens Steffen Skogvang Pedersen var nær å score sjølmål. Jensen traff til slutt nettmaskene med et hardt og lavt langskudd.

Rett etter pause måtte Henderson gi seg med kneskade. Fordi han reiser tilbake til Celtic over helga, var dette ei trist avslutning på tida på utlån.

Dessuten var Rosenborg trege med å bytte etter skaden. Konsekvensen var at Tromsdalen fikk legge press på hjemmelaget, og Mohammed Ahamed reduserte med et hodestøt.

- Vi tar foten litt av gassen. Vi er ti mann og litt dårlig organiserte. De scorer, men så trykker vi på gassen igjen. Jeg var aldri noe redd for at vi skulle gi det fra oss, kommenterte Ingebrigtsen.

Pål André Helland ble satt inn, og skrudde umiddelbart inn et langskudd etter å ha fått ballen fra medinnbytter John Hou Sæter og dratt seg innover fra høyresida. Malec satte så enkelt inn sitt niende cupmål etter fint forarbeid av Riski.

Så lyktes Tromsdalen-forsvarer Pedersen endelig med å sette ballen i eget mål etter hardt innlegg fra Dorsin. Helland rundet av med en slags kopi av det første målet sitt: Denne gang slo Malec pasninga på tvers, mens landslagsvingen gikk inn i feltet før han skjøt.

Kvartfinalene blir trukket i morgen klokka 13.30 på fotball.no. Kampen blir spilt 12. eller 13. august.

PS! I tillegg til "Lunna" var Stefan Strandberg fortsatt kneskadet. Erlend Dahl Reitan var med på benken i offisiell kamp for første gang.

Kampfakta

ROSENBORG7-1Tromsdalen
Tomas Malec 2, 70
Riku Riski 6
Mike Jensen 38
Pål André Helland 68, 87
Sjølmål (Steffen Skogvang Pedersen) 77
Mohammed Ahamed 51

Onsdag 24. juni 2015 18:00
NM 4. runde, Lerkendal stadion
4641 tilskuere og vist på TV2 Sportskanalen

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Liam Henderson (Sivert Solli 52), Fredrik Midtsjø (John Hou Sæter 46) - Riku Riski, Tomas Malec, Emil Nielsen (Pål André Helland 67)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Jacob Storevik, Erlend Dahl Reitan, Alexander Søderlund og Tobias Mikkelsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Tromsdalen 7-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Tromsdalen 7-1» i forumet!