Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Jeg holdt på å kløne det til
Skrevet av Thomas Myren, 6. juni 2015, 19:37

Pål André Helland har hatt en litt problematisk vårsesong, men har likevel åtte mål på sju seriekamper.


Foto: Thomas Karlsen

OSLO (rbkweb.no): - Det er veldig artig! Jeg har fantastiske lagkamerater. Og det er lett når man står over annenhver kamp og får samlet krefter! gliser Helland, som har hatt både høyrelåret og utvisning å stri med.

- Hvorfor scorer du så mye nå?

- Jeg blir satt opp i situasjoner jeg er god i. Får jeg avslutte mye i og rundt 16-meteren, blir det mye mål av det.

- Hva har du å si om 1. omgang mot Vålerenga?

- Det var mye "nesten" i førsteomgangen. "Søder" har et par sjanser, og jeg har frisparket og en halvsjanse til. Mike har en stor sjanse, hvor han ikke klarer å heade. Hadde vi vært litt mer nøyaktige i 1. omgang, hadde vi scoret tidligere. Heldigvis var vi nøyaktige i 2. omgang.

- Fortell om 1-0-målet ditt.

- Pasninga fra Ole er bare å ramme inn og henge opp! Jeg sa til ham i pausen: "Hvis du hører et kaillkauk på høyresida, så er det bare å legge ballen mellom back og stopper." Fordi backen begynte å komme mer og mer oppi meg.

- Så ser jeg Ole med ballen, og kauker det jeg er mann for. Pasninga er så bra som Ole kan slå ei pasning: Han venter til jeg er på høyde med stopperen, og slår den perfekt til meg på fot i rom. Jeg holdt på å kløne det til, men jeg klarer å holde meg på føttene og får kippet over keeper.

- Hva med 2-0-målet?

- Det er en kombinasjon mellom meg og Mike. De venter kanskje på at jeg skal få ballen i beina utvendig, men så går jeg inn og stikker i midten. Mike trekker på seg tre mann, og så slipper han ballen skjult med yttersida. Det er det ikke mange spillere i Tippeligaen som gjør etter ham!

- Du taklet da Vålerenga fikk frispark og reduserte.

- Jeg taklet på ball og mann. Så mente dommeren at det var litt for tøft. Jeg var uenig der og da. Jeg er 100 prosent sikker på at jeg tok ballen, men jeg feide ham ned i samme slengen. Jeg kan ikke å takle, vet du. Det får forsvarerne gjøre!

- Hvordan oppsummerer du kampen?

- Vi er klart best. Hvis vi er enda nøyere, kunne vi ha scoret et par mål til. Det blir naturlig at vi legger oss litt bakpå etter at de reduserer.

- Hvordan er det å være tatt ut på landslaget på ordinært vis for første gang?

- Det er utrolig artig. Det er det mest ærerike du kan gjøre som fotballspiller.

- Hva vil du bidra med?

- Det er mine ferdigheter: Veldig god én mot én. Jeg skaper sjanser både for meg sjøl og andre.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg holdt på å kløne det til» i forumet! Diskutér «- Jeg holdt på å kløne det til» i forumet!