Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Vålerenga - Rosenborg 1-2
Skrevet av Thomas Myren, 6. juni 2015, 17:53

Pål André Helland ble den store helten før han nå kan få sin landslagsdebut.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg holdt på å kløne det til
- Føler oss langt sterkere enn Vålerenga
- Vil spille på landslaget
- Trygghet til å by på meg sjøl
Bilder fra Vålerenga - Rosenborg


OSLO (rbkweb.no): - Jeg blir satt opp i situasjoner jeg er god i. Får jeg avslutte mye i og rundt 16-meteren, blir det mye mål av det, smilte Helland.

Han åpnet sekspoengskampen med å skru et frispark i tverrligger. Rosenborg dominerte stort i banespillet, men det ble få kjempesjanser. Michael Langer ga et par farlige returer, som RBK kunne ha utnyttet bedre.

- Hadde vi vært litt mer nøyaktige i 1. omgang, hadde vi scoret tidligere. Heldigvis var vi nøyaktige i 2. omgang, kommenterte Helland.

Mike Jensen åpnet med et langskudd like utenfor stolperota, før Helland-oppvisning ventet: Fra midtstreken spilte Ole Selnæs gjennom høyrevingen, som reddet seg inn etter et dårlig mottak:

- Pasninga er så bra som Ole kan slå ei pasning: Han venter til jeg er på høyde med stopperen, og slår den perfekt til meg på fot i rom. Jeg holdt på å kløne det til, men jeg klarer å holde meg på føttene og får kippet over keeper, smilte Pål André Helland.

Bare fire minutter senere doblet han ledelsen med ny kipp - denne gang på direkten med høyrefoten:

- De venter kanskje på at jeg skal få ballen i beina utvendig, men så går jeg inn og stikker i midten. Mike trekker på seg tre mann, og så slipper han ballen skjult med yttersida. Det er det ikke mange spillere i Tippeligaen som gjør etter ham! skrøt målscoreren.

Alexander Søderlund var nær å øke med to lave skudd, som Vålerenga-keeperen med nød og neppe fikk avverget med henholdsvis hånd og fot.

I stedet pådro Helland seg frispark og gult kort nede ved egen 16-meter. Deshorn Brown fikk for enkelt stange frisparket fra Christian Grindheim i mål.

- Vi vil alltid ha utfordringer på dødball. I dag sto vi for langt inne, syns jeg. Vi må se på om vi kan få flyttet ut laget og gi André større plass å boltre seg i. Jeg tror han header fra fem meter, og det blir en litt for stor sjanse for ham, syntes Kåre Ingebrigtsen.

Resten av kampen ble litt nervøs, men Vålerenga ble aldri særlig farlige på sine dødballer. Rosenborg kan dermed ta sommerferie med fin serieledelse. Landslagsspillerne får ikke fri. Helland kan trolig trøste seg med debut mot enten Sverige eller Aserbajdsjan.

- Han tar med seg voldsomt med sjøltillit og avslutterferdighetene. Han er en veldig bra fotballspiller som Norge trenger, skrøt Ingebrigtsen.

PS! Morten Gamst Pedersen sliter med lysken, mens John Hou Sæter har vært syk denne uka.

PPS! Vålerenga vurderer å flytte tilbake til Bislett, og det kan ha vært foreløpig siste bortekamp på nasjonalanlegget.

Kampfakta

Vålerenga1-2ROSENBORG
Deshorn Brown 66Pål André Helland 50, 54

Lørdag 6. juni 2015 15:30
Tippeliga, Ullevaal stadion, Oslo
20 958 tilskuere og vist på C More Fotball

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin (Jørgen Skjelvik 60) - Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø (Liam Henderson 83) - Pål André Helland (Riku Riski 90), Alexander Søderlund, Tobas Mikkelsen

Gult kort RBK: Pål André Helland

Ubenyttet reserve: Alexander Lund Hansen, Emil Nielsen, Tomas Malec og Andreas Helmersen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vålerenga - Rosenborg 1-2» i forumet! Diskutér «Vålerenga - Rosenborg 1-2» i forumet!