Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Vi må se på effektene
Skrevet av Thomas Myren, 12. februar 2015, 14:11

Sparebank1 akter ikke å forminske sponsormerket på spillertrøyene i år, men åpner for ny vurdering neste sesong.

Kommentar: Prøveklut? (06.02.15)


Foto: Thomas Karlsen
- Vi må se på om det vi har tenkt i forhold til synlighet gir de effektene vi har håpet på. Vi må evaluere når vi skal utforme drakta neste år. Da skal vi ta med oss innspillene fra fansen, innleder sponsorsjef Christer Horgen til rbkweb.no.

- Men for i år er drakta satt. Jeg skal ikke gi noen falske forhåpninger om at vi skal endre på det. Fordi det blir det ikke.

Den nye hovedsponsoren betaler årlig 13 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. I tillegg kommer prestasjonsbonuser i serie, norgesmesterskap og europacup.

Til gjengjeld har Sparebank1 altså bestemt seg for å ha to logoer på brystet på trøyene. Begrunnelsen er at den øverste skal vises på nærbilder, mens den nederste er tenkt å være synlig på lang avstand.

Valget har opprørt mange supportere.

- I utgangspunktet er jeg bare glad for at det er engasjement rundt klubben. Drakta er jo selvfølgelig symbolet på klubbtilhørigheten, og vi har veldig stor respekt for de tilbakemeldingene vi har fått, kommenterer Horgen.

- Vi har vært opptatte av å holde oss innenfor reglene som er satt av Fotballforbundet i forhold til størrelse, samt å respektere klubbfargene foran våre egne logofarger. Så vi har til og med utviklet egne svarte og hvite logoer med bakgrunn i dette samarbeidet.

- Hva tenker du om at en del ikke vil kjøpe spillertrøye på grunn av logoene til Sparebank1?

- Det syns jeg er veldig synd. Jeg tror at når folk blir litt mer vante til endringa som har kommet, så vil engasjementet og kjærligheten til klubben gå foran det estetiske og hva man syns er fint eller ikke for en del.

- En del andre vil helt sikkert ikke kjøpe drakta, men jeg tror ikke det blir en boikott og at draktsalget stuper på grunn av dette. Det har jeg ingen tro på.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi må se på effektene» i forumet! Diskutér «- Vi må se på effektene» i forumet!