Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Start 3-2
Skrevet av Thomas Myren, 10. august 2014, 20:01

RBK skapte unødvendig spenning, men fullførte snuoperasjonen.


TRIBUNESLITERE: Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen sleit begge med lysken, og stilte som forsangere i Kjernen - etter å ha dømt supportercupfinale i går.

Foto: C More

- De bærer oss fram
- Har ikke prestert på det nivået jeg skal
- Jeg får gjøre litt hva jeg vil
Bilder fra Rosenborg - Start


- Vi har mindre kontroll på presset og blir spilt litt mer i gjennom. Det blir en mer åpen fotballkamp i 2. omgang. Før pause sto vi høyere med hele laget, mens i 2. omgang ble det mer strekk i det, innledet Kåre Ingebrigtsen til rbkweb.no.

Start kom til både sjanser og nesten-sjanser, og RBK levde farlig til tross for stort spillemessig overtak. Dessuten sleit vertene foran motstandermålet.

- Det blir sjanser begge veiene, men jeg føler at det er vi som er det farligste laget og at vi fortjener å vinne matchen. Vi skal alltid sende mye folk i angrep og jakte etter mål, men vi skal være flinkere til å ta unna overganger, kommenterte treneren.

Til slutt var Tobias Mikkelsen mannen som løste floken: Innbytteren gjenvant ballen høyt på banen, og trædde gjennom til Alexander Søderlund.

- Det er en fantastisk pasning fra Tobias, der jeg kommer i bakrom. Jeg får en fot på ballen, og så triller den ned i hjørnet. Da eksploderte det. Jeg husker ikke så mye av det, men det var herlig! smilte matchvinneren.

Like mange smil var det ikke ved halvspilt 1. omgang, da Start plutselig ledet 2-0: Ernest Asante skjøt i krysset, mens Espen Børufsen lurte offsidefella bak ryggen på Jonas Svensson.

Heldigvis reduserte Mikkel Diskerud tidlig, da han kom på første stolpe og flikket en corner fra Ole Selnæs videre, slik at ballen spratt i mål ved lengste stolpe.

Rosenborg fikk ordentlig opp dampen, og plutselig ble det enveiskjøring. Søderlund var nær å score på retur etter skudd fra Riku Riski. Til slutt utlignet han på åpent mål etter at Håkon Opdal glapp et innlegg fra Svensson. Mike Jensen avsluttet maktdemonstrasjonen med å skyte i tverrliggeren.

- Etter å ha sett oss de siste 25 minuttene av 1. omgang var jeg trygg på at det var fullt mulig for oss å komme tilbake. Det at vi gjør det i form av 2-2 før pause, gir oss egentlig litt ro og tålmodighet i 2. omgang, oppsummerte Kåre Ingebrigtsen etter sin første seier i serien og på hjemmebane.

Kampfakta

ROSENBORG3-2Start
Mikkel Diskerud 29
Alexander Søderlund 43, 83
Ernest Asante 17
Espen Børufsen 26

Søndag 10. august 2014 18:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
11 513 tilskuere og vist på C More Fotball

Rosenborg [4-3-3]
Alexander Lund Hansen - Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs, Mikkel Diskerud - Pål André Helland, Alexander Søderlund, Riku Riski (Tobias Mikkelsen 64)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Daniel Örlund, Per Verner Rønning, John Hou Sæter, Bent Sørmo og Alexander Sørloth


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Start 3-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Start 3-2» i forumet!