Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Søderlund tilbake mot Start
Skrevet av Thomas Myren, 9. august 2014, 12:06

Alexander Søderlund er kvitt lårplagene og tilbake for Rosenborg, som for alvor må begynne medaljejakten.

VS.


- Han spilte to gode kamper (mot Sligo og Molde), og tok seg helt ut. Så fikk han 30 minutter mot tyrkerne. Jeg syns han har virket veldig pigg på trening etterpå. Så Søder synes å være i bra slag. Det lover godt, sier Kåre Ingebrigtsen til rbkweb.no.

- I 4-3-3 er det likevel viktig at han som midtspiss kommer til flere sjanser enn det han har gjort?

- Definitivt. Men det handler ikke bare om ham. Det hjelper ikke bare å flytte en midtspiss inn i feltet mot to stoppere; jeg og du skulle ha klart å markere ham ut. Det viktigste er jobben de rundt ham gjør, at de hjelper ham til å komme til de store målsjansene. Så det er viktig at han setter dem. Vi må skape målsjanser sammen.

- Nettopp å skape flere åpenbare målsjanser blir stikkordet mot Start?

- Vi kommer til å ha ballen mye i morgen òg. Det handler om hva vi gjør på siste tredjedel av banen, at vi har tro på det vi jobber med: Vi må få satt opp én mot én på kant, og tro at innlegget kommer og være inne i boksen. Det holder ikke med én mann inni der, fordi da blir det enkelt å forsvare seg. Blir vi fire-fem stykker inni der, så blir det vanskelig å plukke opp folk.

I går ble det kjent at lysken til Tore Reginiussen trenger ro.

- Han må få hvilt seg, og få kampen på torsdag ut av kroppen. Så får vi se hvor stort omfanget er, og hvor lang tid han må bruke. Vi kan ikke drive rovdrift på ham. Vi må få ham i orden, slik at han kan trene og samtidig spille kamper; han kan ikke bare drive på og spille kamper. Da er det frykt for at det kan skje noe ordentlig galt, forklarer Ingebrigtsen.

Han vil ikke bekrefte at Jørgen Skjelvik blir skjøvet ned for å erstatte lagkapteinen. Men Riku Riski var venstreving og Skjelvik midtstopper under både dødballøvelsene og de noe spesielle formasjonsøvelsene der førstevalg og andrevalg i de forskjellige posisjonene sto sammen og mottok ballen annenhver gang.

- Jeg har både Per Verner og Jørgen i tillegg til Stefan, så det blir ut i fra hvordan vi ønsker å komponere det. Det er tre veldig bra midtstoppere som kan spille. Så blir spørsmålet hva vi kan miste på topp i forhold til balansen og i forhold til styrkene til Start, kommenterer treneren.

- Men på hjemmebane er det fordel med fart i midtforsvaret?

- Det kan det være. Vi ønsker å stå høyt, og da må vi vurdere risikoen med det. Vi må velge et lag som er velbalansert. Så får vi se hva vi gjør, blunker han.

Ingen nordlendinger var på trening i dag. Daniel Berntsen har reist til Bodø, hvor han forhandler om utleiekontrakt ut året. Morten Gamst Pedersen fikk problemer på trening i går.

- Han har en kjenning i lysken, så han er ikke aktuell i morgen. Det er ikke alvorlig, men nok til at han er ute i morgen, forteller Ingebrigtsen.

- Hva tenker du om resten av sesongen?

- Det blir enormt viktig for oss. Nå ligger vi på femteplass, og skal vi ut i Europa neste år, må vi komme oss oppover. Det er det vi har som målsetting. Vi har igjen tolv enormt viktige kamper i år.

Avspark på Lerkendal er klokka 18. C More Fotball sender kampen.

Rosenborg-laget:
Alexander Lund Hansen

Jonas Svensson - Stefan Strandberg - Jørgen Skjelvik - Mikael Dorsin

Mike Jensen - Ole Selnæs - Mikkel Diskerud

Pål André Helland - Alexander Søderlund - Riku Riski

Reserver: Daniel Örlund, Per Verner Rønning, Bent Sørmo, John Hou Sæter, Tobias Mikkelsen og Alexander Sørloth


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Søderlund tilbake mot Start» i forumet! Diskutér «Søderlund tilbake mot Start» i forumet!