English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Kinesisk fotball
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 28.02.2014 20:41    Post subject: Kinesisk fotball Reply with quote

Fant ingen passende tråd og synes heller ikke det passer i "Mindre ligaer", men regner med at de med makt til det kan slå sammen om det skulle være nødvendig.

Kinesisk fotball har i mange år vært sterkt plaget med kampfiksing og en korrupsjon som ble avdekket helt til topps i fotballforbundet. I kjølvannet av avsløringene er mange ledere og spillere blitt utestengt og/eller bøtelagt. En tidligere leder i dommerkomiteen fikk fem og et halvt års fengsel og to ledere i fotballforbundet fikk ti år fengsel. Et dusin klubber ble bøtelagt, flere fikk poengtrekk og en klubb ble suspendert for alltid. I tillegg ble en sesong annulert.
Klubben som vant gullet i den annullerte sesongen (2003) var Shanghai Shenhua, som oppsiktsvekkende nok klarte å hente både Nicholas Anelka og Didier Drogba i 2012. I fjor ble det besluttet å frata klubben det ti år gamle gullet, annullere 2003-sesongen og gi seks poeng trekk for den da kommende sesongen. Om klubben ikke akkurat har like store navn å skilte med nå, så har de til gjengjeld navn som muliggjør "Top Dog"-inspirerte lagoppsett. Kommer tilbake til det på slutten.

Et virkemiddel for å bote på det mildt sagt frynsete ryktet og bygge opp ny tillit har vært at det kinesiske fotballforbundet har engasjert IMG, et amerikansk firma, til å både forestå kampoppsett, dommeroppsett og markedsføring m.m. IMG har også tidligere vært inne i bildet, fra da Kinas profesjonelle Jia A-league ble startet i 1994 og frem til 2003, men de har ikke vært involvert så lenge Chinese Super League har eksistert (fra 2004).

Guangzhou R&F F.C, som kjøpte AaFKs Hamdallah i dag, har som kjent Sven-Gøran Eriksson som hovedtrener. Danske Mads Davidsen er assistentrener, videoanalytiker og speider. I tillegg skal han ha en rolle opp mot akademiet Chelsea startet i samarbeid med dem i mai i fjor. Davidsen var kampanalytiker/ekspertkommentator for kinesisk TV i fjor og skrev også analyser for en engelskspråklig nettside om kinesisk fotball: Wildeastfootball.net

Vil tippe Davidsen er en spennende mann å følge for de som deler hans ambisjoner om å høre Champions Leaguehymnen bli spilt for eget lag.

Tilbake til Shanghai Shenhua. 31. januar 2014 overtok Greenland Group aksjemajoriteten i klubben. Det første de gjorde var å endre klubbens navn til Shanghai Greenland F.C. men klubben bruker navnet Shenhua FC på sine egne klubbsider. Siste nyhet klubben har lagt ut der er fra 17. november 2013 hvor de beretter å ha mottatt en fax fra FIFA om å utbetale noen penger til mr Drogba. Klubben forsikrer om at de kommer til å anke kjennelsen og skriver at dette ikke vil påvirke klubbens drift.
Nå er det dog nye majoritetseiere.

Jeg besøkte egentlig klubbsiden deres i dag for å få verifisert en overgang som det kun var en twittermelding som kilde på. Sparsomt med nyheter og muligens også ikke helt oppdatert spilleroversikt, men basert på dagens oversikt, og supplert med den twitterannonserte signeringen av Brian Fok, kan laget stille til start med følgende "Top Dog"-klare lagoppstilling: ... Fan, Shouting, Fok, Yu.

Om lønna uteblir kan man kanskje ramse opp alle spillernavnene før de tre sist nevnte.
Kan vel risikere bøter for upassende språkbruk om det amerikanske selskapet får TV-selskaper i USA til å sende dette laget ubleepet. Razz
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.


Last edited by gisp! on 28.02.2014 20:58; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 28.02.2014 20:48    Post subject: Reply with quote

Det kinesiske fotballforbundet har i dag ansatt Alain Perrin som landslagstrener for herrelaget.
Marcello Lippi var også interessert i stillingen, men fikk i stedet treårskontrakt med de siste fire års serievinner, som samtidig er regjerende mester i Asias Champions League, Guangzhou Evergrande F.C.
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 30.04.2014 19:21    Post subject: Reply with quote

Tidligere Aalesundspiss Abderazak Hamdallah har virkelig slått til fra start i Chinese Super League. Etter ni serierunder, hvorav han har vært på banen i seks av kampene, er han foreløpig toppscorer i ligaen. Han står med imponerende åtte mål og to målgivende på 531 minutter spilletid. To av målene er straffemål.
Den brasilianske lagkameraten, Davi Rodrigues de Jesus, er på delt andreplass på toppscorerlisten med sju mål inkludert tre på straffe.

Både 22. mars (3-1 borte) og 30. mars (6-2 hjemme) scoret Hamdallah hattrick.
Den siste av disse kampene var det tidligere Moldespiss Davy Claude Angan som ga Hangzhou Greentown 1-0 ledelse. Danske Ken Ilsø førte det på trenersiden sterkt skandinavpregede Guangzhou R&F opp i en 2-1 ledelse. Hamdallah scoret ikke sitt første mål før 4-2 målet etter 85 minutters spill. Deretter kom det to på overtid.

13. april puttet Hamdallah to mål i en 4-0 seier hjemme.

Guangzhou R&F, med Sven-Göran Eriksson som hovedtrener, Roger Palmgren (S) og Mads Davidsen (DK) som assistenter, kan virkelig leve opp til kallenavnet sitt "outsiderne" i år. For knapt tre år siden hadde laget, som da het Shenzhen Phoenix, problemer med å betale spillerne lønn og gjøre opp for seg ved bortekamper.
Eiendomsselskapet Guangzhou Rich & Force (R&F) kjøpte laget, ga det sitt fjerde navn på seks år og flyttet til den fjerde hjemmebyen på de samme seks årene. I den grad det kan bety noe for supporterne byttet de dog tilbake til de originale draktfargene.

Etter å ha rykket opp igjen til superligaen før 2012/13-sesongen har laget oppnådd en sjuendeplass og sjetteplass de to siste sesongene, noe som er de to høyeste plasseringene laget har hatt på sine ni sesonger i Chinese Super League. Etter ni av 30 serierunder er de på fjerdeplass med 18 poeng, seks poeng bak serieleder Evergrande.

Eriksson & co spiller for drøyt 10 000 tilskuere i snitt hjemme i et byområde der det foreslås å være 14 millioner innbyggere på omtrent det dobbelte av arealet til Sør-Trøndelag fylke.

Storebror i byen, Guangzhou Evergrande, som er eid av et annet eiendomsselskap, trekker omtrent fire ganger så mange tilskuere som "outsiderne".
Guangzhou Evergrande er serievinnere de tre siste sesongene, vant det asiatiske fotballforbundets Champions League i fjor og endte på fjerdeplass i VM for klubblag. Marcelo Lippi har ledet laget siden 17. mai 2012.

Skandinaviske spillere i Chinese Super League:
Nicklas Alexander Backman (S), stopper, Dalian Aerbin.
Glenn Tobias Hysén (S), angrep, Shanghai Dongya.
Ken Ilsø Larsen (DK), offensiv midtbane, Guangzhou R&F
Zlatan Muslimović (BIH / S), spiss, Guizhou Renhe.
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 02.06.2014 00:22    Post subject: Reply with quote

Etter 14 serierunder er svenske Glenn Tobias Hysén, sønn av Glenn Ingvar Hysén, på andreplass på toppscoreroversikten. Eks TL-spiller Hamdallah er på tredjeplass.
På spillemål er det svensken som leder.

Code:
Plassering - navn  -  klubb     -    antall mål  - straffemål
1 Elkeson,  Guangzhou Evergrande FC           12      2
2 Tobias Hysén,   Shanghai SIPG               11      0
3 AbderazaK Hamdallah, Guangzhou R&F          10      2
4 Davi Rodrigues de Jesus, Guangzhou R&F       9      4
5 Vagner Love,   Shandong Luneng               8      1

_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
Rånny
Legende


Joined: 12 Apr 2008
Posts: 12578
Location: Namsos

PostPosted: 02.06.2014 00:55    Post subject: Reply with quote

FM-legenden Vagner Love Tommel'n opp!
_________________
" Det var et smart trekk av Rekdal å få oss i form "

- Torgeir Børven
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 01.07.2014 18:49    Post subject: Reply with quote

Flere norske medier har i dag meldt at Sarpsborg 08 har akseptert bud på Aaron Samuel fra den kinesiske klubben Guangzhou.

VG, NRK og Sarpsborg Arbeiderblad (SA), som muligens - uten at NRK og VG hadde kreditert dem i teksten - var primærkilden for de to førstnevnte, brukte kun klubbnavnet Guangzhou. Dagbladet både krediterte SA og navnga mer presist hvilken av de to Guangzhouklubbene som var aktuelle. (Guangzhou R&F, ikke toppklubben Guangzhou Evergrande.)
To poeng til Dagbladet denne gang, et til SA og stryk for VG og NRK (sitatfusk og/eller dårlig faktasjekk).

For øvrig ser det ut til at støtteapparatet er i fremste rekke i denne klubben. Mange er de også.

_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 10101

PostPosted: 11.10.2014 16:45    Post subject: Reply with quote

Tidligere Aafk spiller Hamdallah har scoret 20 mål på 20 kamper i Kina. Han er nr 2 på toppscorerlista, Elkeson leder med 26 mål på 25 kamper. Hamdallah har scoret to hattrick denne sesongen, i 3 og 4 runde gjorde han det. Kan også nevne at Hamdallah scoret hattrick for Marokko her om dagen.

Aaron Samuel spiller i samme klubb som Hamdallah og han har scoret 5 mål og har 5 assist på 13 kamper.

Nummer 3 på toppscorerlista er Tobias Hysen med 17 mål på 26 kamper. Ser at han ikke er den eneste svenske i Kina, Fejullahu spiller der på lån fra Djugården (har 5 mål på 7 kamper) og Niklas Backmann gikk til Kina fra AIK.

Det var også en danske i Kina men Ken Ilsø var der bare i noen måneder fordi han fikk ikke så mye spilletid (samme klubb som Hamdallah og Samuel).

Andre spillere som spiller i Kina er Vagner Love (12 mål på 18 kamper), Davy Claude Angan (9 mål på 21 kamper), Peter Utaka (bare 1 mål på 13 kamper), tidligere Hannover og Zenit spiller Huszti og så er den italienske duoen Gilardino (5 mål og 3 assist på 10 kamper) og Diamanti (3 mål og 9 assist på 20 kamper) også i Kina og spiller sammen med toppscorer Elkeson under Marcelo Lippi.

Lippi sitt lag, Guangzhou Evergrande trenger bare 3 p på de 3 siste kampene for å sikre gullet for 4 sesong på rad.

Må nevne Elkeson igjen, nå er ikke den kinesiske ligaen blant de beste i verden akkurat men 50 mål og 16 assist på 49 kamper er ganske solid. Bør vel kanskje tenke på å prøve seg i en bedre liga og ikke bare bli i Kina fordi han får godt betalt.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 02.01.2015 18:59    Post subject: Reply with quote

Patrick Mörk wrote:
Näste svensk i Kinas fotboll och andre svenske tränaren efter Svennis: Mikael Stahre. Signade just för Dalian Aerbin FC

_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 29.03.2015 16:17    Post subject: Reply with quote

Er vel i strid med forumreglene å bare poste et utdrag på engelsk her, så jeg skriver noen ord på norsk også.
Alibaba-grunnleggeren kjøpte altså halvparten av det som har vært det beste laget i Kina de siste sesongene for rundt 1,6 milliarder norske kroner.

Nå har det helt sikkert vært en viss kontakt før denne avsluttende runden, men i kortversjon er historien muligens en god trøst for de som har erfart økonomisk fylleangst.
SBS wrote:
What was once Guangzhou Evergrande is now Guangzhou Evergrande Taobao after chairman Xu Jiayin sold half of the club for more than $200 million.

That the purchaser Alibaba Group - China's leading e-commerce company - was involved took some by surprise but the manner in which the transaction eventuated raised even more eyebrows.

Reuters reported Xu as saying that he and Alibaba founder Jack Ma had something of a wild dinner recently where the deal was done in double time.

"I got Jack drunk in Hong Kong and afterwards asked him if he'd invest and he said OK," Xu was quoted to have said.

"The discussions were finished in 15 minutes."

Not only is that a hell of a business deal, it's also a monster-sized hangover to nurse the next morning.

_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 29.03.2015 17:38    Post subject: Reply with quote

Klubbene i CSL brukte totalt over en milliard (i norske kroner) i løpet av det siste overgangsvinduet. Nesten en dobling siden året før, melder Business Insider, som henviser til statistikk fra Transfermarkt.

Jeg finner ikke helt samme statistikk på Transfermarkt, men derimot en oversikt som viser at kinesiske klubber har brukt brutto drøyt 1,2 milliarder NOK, netto rundt 850 millioner NOK. For hva det nå er verdt.

Mulig vi må ta tallene med noen drøye klyper salt. Transfermarkt gjetter nok som vanlig en del.

FIFA TMS offentliggjorde 17. mars denne oversikten:


Både tallene og veksten er noe helt annet enn hva Business Insider og deres referanse har meldt.
I overkant av 680 millioner (NOK) brukte altså kinesiske klubber på internasjonale overganger i vinter. Merk imidlertid at innenlandske overganger ikke registreres i FIFA TMS. Kun overganger over landegrensene.

FIFA TMS publiserte dette diagrammet 27. februar:


Av diagrammene kan vi se at det er relativt store summer som registreres også helt i slutten av det lange overgangsvinduet.

Det interessante i et større perspektiv er imidlertid den tross alt relativt raske veksten i internasjonale overganger og omfanget det har fått, til og med basert utelukkende på FIFAs diagram, og at alle klubbene er med på racet. (Kun to av 16 klubber skal, vel å merke i følge Transfermarkts oversikt, ha hatt netto gevinst av siste overgangsvindu og alle klubbene kjøpte spillere.)

Det satses enormt og ligger mye både av prestisje, ære, politikk, og business i denne satsingen.

The Guardians kommentator på asiatisk fotball skrev i går at det begynner å se ut som om Kina faktisk kan være på vei til å bli en av de virkelige fotballstormaktene.
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53891
Location: Trondhjem

PostPosted: 08.04.2015 20:02    Post subject: Reply with quote

– Det stod klart ganska tidigt att jag skulle bli kvar i Kina över hela 2015. Svennis och klubben ville absolut inte släppa hem mig och med det i åtanke satte vi igång en process med att kräva en förlängning av mitt kontrakt. En del av mig hoppades att klubben bara skulle säga blankt nej så att jag slapp fatta beslutet själv, men så blev det inte, säger Tobias Hysén.

Sportbladet har tidigare skrivit att skyttekungens första kontrakt med Shanghai SIPG gav honom 700 000 euro om året efter skatt. Hans nya tvåårsavtal, som börjar gälla omgående, är mer än dubbelt så lukrativt. Enligt Sportbladets väl insatta källor tjänar nu Tobias Hysén omkring 14 miljoner kronor netto per säsong.

(...)

Flera andra faktorer spelade förstås in när familjen Hysén bestämde sig för att stanna i Kina över 2016. Vantrivseln från i fjol är som bortblåst, familjen har flyttat närmare Shanghais centrum och klubben har både fått ny ägare och ny sportslig ledning med Sven-Göran Eriksson i spetsen.

– Fotbollssituationen är som natt och dag. Givetvis är det en enorm fördel för mig att vi har en svensk tränare, svensk doktor och engelskspråkiga fysioterapeuter och sjukgymnaster. Och först och främst, vi har fått det mycket bättre privat. Vi har flyttat till ett jättefint ställe och min fru Maria har fått en hel del umgänge med tjejer i samma situation. Och barnen har fått nya kompisar, så vårt liv här nere känns jättehärligt nu, säger Tobias Hysén, som gjorde 19 mål och tio assist på 28 ligamatcher i fjol och som inlett den här säsongen i samma stil med tre mål på fyra matcher.

(...)

I sin nya podcast Tobbe é klar berättar Tobias Hysén mer utförligt om hur tankarna gick inför kontraktsförlängningen.

Läs mera: Hysén stannar i Kina – här är nya jättelönen

Stilig at han har begynt med egen podcast - med Bjärsmyr som gjest i nyeste episode. Kanskje noe Reginiussen kan bruke tid på framover? Bli med på Troillprat, må vite. Tommel'n opp!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 8708
Location: Drammen

PostPosted: 08.04.2015 21:21    Post subject: Reply with quote

Hjertelig velkommen skal han være! Very Happy
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 08.05.2015 19:53    Post subject: Reply with quote

Guangzhou R&F skal ha blitt kritisert av det kinesiske fotballforbundet for å skade omdømmet til kinesisk fotball etter at de sendte et reservepreget lag på banen i asiatiske Champions League på onsdag.
Kun et par av spillerne som startet hadde vært på banen i førstelagskamp i løpet av de siste ukene.
De tapte 5-0 mot thailandske Buriram United. Med det resultatet var Buriram klare for åttendedelsfinale, helt til det eneste utfallet i den andre kampen som endret på det inntraff: Japanske Gamba Osaka slo sørkoreanske Seongnam 2-1, og begge disse gikk videre.

Selv på FIFAs sider stilles det spørsmål ved forsvarsspillet på det ene målet: "Chinese defending was suspect for Buriram's second, when Venezuelan centre-back Andres Tunez leaned into his marker to nod home a corner all too easily."

Mye mildt sagt passivt spill fra kineserne her.Det var fire kinesiske lag med i gruppespillet.
Guangzhou Evergrande og Bejing Guoan vant sine grupper.
Shandong Luneng endte på tredjeplass i sin gruppe og Guangzhou R&F endte nederst.
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
vegran
Veteran


Joined: 26 May 2011
Posts: 5038

PostPosted: 08.05.2015 20:03    Post subject: Reply with quote

Haha, der var det mye bra forsvars- og keeperspill! Razz
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 25.06.2015 23:11    Post subject: Reply with quote

Quote:
Klubbdirektør i AaFK, Henrik Hoff, har vært ved forhandlingsbordet med kineserne ved to anledninger og har en teori på hvorfor Kina satser hardt på fotball.
– De prøver å bygge opp en god fotballiga. Vi vet også at Kina er et stort land med mange innbyggere, og det genererer også ofte en solid økonomi. Det er mange personer og firmaer i Kina som har ekstremt mye penger, og de bygger seg opp og markedsfører seg gjennom fotball, forteller han.

Hoff får støtte av økonomiprofessor ved BI, Tor Geir Kvinen.

– Kina er et land med sterk økonomisk vekst, og de går inn i opplevelses- og underholdningsbransjen som mange andre land. Fotball er verdens største idrett, og der vil kineserne være med. Det har vært oppgang i økonomien i flere tiår i Kina og da blir det et attraktivt marked for fotballspillere også, sier han.

[ ... ] – Da vi solgte Hamed-Allah hadde vi et nesten like stort bud fra en europeisk klubb. Det jeg tror er den store forskjellen for en spiller som kommer fra Tippeligaen, er at han vil tjene mer i Kina, sier Hoff.


Hele artikkelen kan du lese på NRK.no:
"Derfor forsvinner eliteseriespillere til Kina"
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
josinho
Veteran


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 7290

PostPosted: 26.06.2015 09:40    Post subject: Reply with quote

Store penger i kinesisk fotball er selvfølgelig grunnen til at spillere fra Europa drar dit. Nivået rent sportslig er vel ikke all verden pr i dag, men det kan endre seg. Poulinho, fra Spurs drar også til Kina. To fra MFK, to fra AaFK pluss Vidar Ørn fra Enga har dratt til Kina fra TL. Er det noen flere?

Kina og Russland gir muligheter for middels gode toppspillere til å tjene store penger.
Back to top
View user's profile Send private message
1972 Miami Dolphins
Legende


Joined: 30 Jul 2007
Posts: 17640
Location: Oslo

PostPosted: 26.06.2015 09:41    Post subject: Reply with quote

Ja han unge Sarp-spissen kom kom fra Engen.
Back to top
View user's profile Send private message
Hakkespett
Veteran


Joined: 23 Nov 2011
Posts: 2456

PostPosted: 26.06.2015 11:29    Post subject: Reply with quote

Aaron Samuel var det vel.
_________________
Selv solen går ned i svarthvitt.
Back to top
View user's profile Send private message
vegardj
Rutinert


Joined: 31 May 2009
Posts: 715

PostPosted: 26.06.2015 15:59    Post subject: Reply with quote

Ibba Laajab.
Back to top
View user's profile Send private message
Rånny
Legende


Joined: 12 Apr 2008
Posts: 12578
Location: Namsos

PostPosted: 30.06.2015 16:09    Post subject: Reply with quote

Ser ut som Kineserne har fått med seg at med penger så kommer du lengre enn middelmådigheter fra tippeligaen.

Både Paulinho fra Tottenham og Demba Ba fra Besiktas er nå klar for Kinesisk fotball.
_________________
" Det var et smart trekk av Rekdal å få oss i form "

- Torgeir Børven
Back to top
View user's profile Send private message
Henning
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 16392

PostPosted: 30.06.2015 16:22    Post subject: Reply with quote

Paulinho var grusom i Spurs, men må likevel si at Kina er et rimelig tragisk karrierevalg. Han kunne jo tjent mer enn nok i en vesentlig bedre liga.
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 10101

PostPosted: 30.06.2015 19:16    Post subject: Reply with quote

Paulinho kommer nok til å tjene en god del med i Kina enn han gjorde når ha spilte i Litauen Razz

Litt merkelig valg å dra til Kina nå ja, men for mange spillere er penger viktigere enn å spille på ett bra nivå. Må riktignok nevnes at det er mange brasilianere i Kina og i Guangzhou Evergrande så er det det allerede 4 brasilianere fra før, blant annet Elkeson som har storspilt der og tidligere storscorer i RB Salzburg Alan.

Så er jo Scolari treneren til laget som også har Gilardino og Diamanti i stallen (foreløpig i hvert fall, ble lånt ut i vinter og siden Lippi og deretter Cannavaro dro så kan det nok hende de drar også).

Tipper at det nok ender opp med 1-3 år i Kina for Paulinho før han drar tilbake til Corinthians.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10272

PostPosted: 30.06.2015 21:34    Post subject: Reply with quote

Det er spillere fra 75 forskjellige nasjoner utenom Kina som har spilt eller spiller i Chinese Super League. (Ikke inkludert spillere fra Macao, Hong Kong og Taiwan.)

For tiden er det ingen nordmenn i øverste liga i kinesisk fotball.
Abdurahim "Ibba" Laajab spiller på andre nivå. Ved halvspilt serie ligger hans klubb, Hebei China Fortune Football Club, på andreplass.

Hele 34 av UEFAs 54 nasjonale medlemsforbund har vært "representert" blant spillerne på øverste nivå.
For tiden er det spillere i Chinese Super League fra blant annet følgende nasjoner som ligger bak Norge på UEFA-rankingen: Montenegro, Bosnia Herzegovina, Island og Ungarn.

Filippinene (137.) og Libanon (135.) er de lavest FIFA-rangerte nasjonene som er representert med spillere på øverste nivå i Kina, men disse går på en egen Asia-kvote. (Det er tillatt å ha fire utenlandske spillere pluss en fra AFC-forbund.)

Fra nasjoner utenfor AFC finner jeg en spiller fra Niger som er rangert på 117. plass.
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
Hodor
Veteran


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 3132
Location: Sunnmøre's hovedstad

PostPosted: 01.07.2015 19:38    Post subject: Reply with quote

Ibba Lajab kan visst bli løst fra kontrakten allerede i sommer.
Blir kanskje ikke det eventyret han håpte på.
Glimt utelukker retur
Back to top
View user's profile Send private message
Escudos
Veteran


Joined: 12 Dec 2007
Posts: 1308

PostPosted: 01.07.2015 19:48    Post subject: Reply with quote

Kanskje han vil komme til oss hvis vi lover ham gratis mobil?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb