English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Konkret informasjon om RBK-taktikk under Eggen?

 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Fosenbanden
Junior


Joined: 24 Jul 2020
Posts: 1

PostPosted: 24.07.2020 19:16    Post subject: Konkret informasjon om RBK-taktikk under Eggen? Reply with quote

Hei.

Er det noen som vet om det finnes analyser e.l. om hvordan RBK trente og spilte under Eggen? Jeg har lest Godfoten av mannen selv men er ute etter mer konkrete ting som bevegelsesmønster de brukte, hva som utløste dem, rolleinstrukser og slike ting.

Kort sagt vil vite taktikken til RBK i den perioden, så konkret og faglig som mulig. Skjønner at det er variasjoner fra kamp til kamp, men er ute etter "basisen". Har lett endel både etter bøker og artikler/video, men finner ikke all verden.

Dette er da informasjon som må være nedfelt noe sted og tilgjengelig?

Hilsen breddetrener med ambisjoner sykt over evne 😆
Back to top
View user's profile Send private message
Macha
Veteran


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 4388

PostPosted: 24.07.2020 20:15    Post subject: Reply with quote

Enig, vurderte selv å starte en liknende tråd for å spørre forumets brukere hva som egentlig lå i Eggensk 4-3-3, da jeg opplever at det stopper for de fleste etter formasjonen i seg selv, samtidige bevegelser i lengderetning og førtifemgraderspasningen.

Mulig å få et konkret svar på dette, gjerne fritt for synsing? Det er tydeligvis mer innviklet enn man skulle tro, gitt ørkenvandringen de siste 16-17 årene.
Ideelt hadde vi her fått en slags unison «sann» skriftlig fremstilling av Eggensk 4-3-3 vi kunne benytte som målestokk for lagets prestasjoner fremover. Mulig det blir for ambisiøst.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 18187
Location: Lillestrøm

PostPosted: 24.07.2020 23:19    Post subject: Reply with quote

Det er i hvert fall mulig å få ned en del grunnleggende "standard-trekk". Blant annet hadde man jo minst tre bevegelser når ving/back var i innleggsposisjon, hvor én - gjerne midtspissen - løp på første stolpe, én - som regel motsatt ving - trakk på bakre, og én - som oftest indreløper - løp inn i rommet "femogførti". Oppspillsvarianten gikk gjerne på keeper-(stopper-)back-sentral midt-motsatt ving med denne sidens back på overlapp. I forsvar hadde vi ofte én stopper som støtet ut og/eller forsøkte å bryte foran (typisk Hoftun) med den andre stopperen i sikring.

Så var det generelt mange samtidige bevegelser hvor man sjelden (utover bakromspasninger) spilte på den første/fremste, da dette gjerne var et "lokkedue-løp" for å dra med motstandere og skape rom for andre. Få touch og lite tid med ball var også en suksessoppskrift, slik at motstander fikk lite tid til å gå i duell, men heller måtte løpe imellom/etter. Det handlet mye om å angripe og flytte bein og ball så raskt at motstander ikke hadde sjanse til å følge etter alt. Få overtall/ubalanse raskest mulig. Dette gjorde også kontringer uhyre effektive, og det sies at Eggen valgte Jamtfall nettopp fordi han var en fremragende igangsetter (til tross for en del rart på streken) - til og med hos keeper var altså potensialet for å skape sjanser høyt prioritert. Pasninger i rom heller enn på fot, og gjerne gjennom ledd. Bevegelsene skulle gå i forkant og utløse pasningen, og igjen; flere pasningsalternativer/bevegelser samtidig.

Det man kanskje kan koke det ned til, sånn helt basic, er at ballfører - uansett hvem dette måtte være - til enhver tid skulle ha flere alternativer høyere i banen eller nærmere mål å spille på, og det skulle være så dynamisk og bevegelig at flest mulig av disse hadde løpt seg fri fra eventuelle oppassere.

Det er andre som kan gå vesentlig mer i detaljer (Zaphod?), men det hadde kanskje gått an å sende mail til for eksempel Kai Bardal?
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
Joestlaachmkr
Rutinert


Joined: 25 Oct 2019
Posts: 560
Location: En by på Sørlandet

PostPosted: 31.07.2020 18:19    Post subject: Reply with quote

Total football, 4-3-3, og en spillestil som var mest mulig en kopi av den som Michels og Cruyff hadde.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Macha
Veteran


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 4388

PostPosted: 31.07.2020 18:47    Post subject: Reply with quote

Flott Zorac, mange takk Tommel'n opp! Om flere sitter på info er det bare å dele. Vi har nesten en «plikt til å ta vare på» denne informasjonen for ettertiden.
Back to top
View user's profile Send private message
gm
Rutinert


Joined: 24 Mar 2006
Posts: 936
Location: stjørdal

PostPosted: 31.07.2020 21:33    Post subject: Reply with quote

Skammelsrud har vel fortalt at han hadde 10-12 valg, etter pasning fra f eks Bergdølmo på v back. Først på valg 12 kom støttepasning.
Ballføring var også helt krise. Høres komplisert ut.
Back to top
View user's profile Send private message
PerO
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 5893
Location: Drammen

PostPosted: 02.08.2020 13:35    Post subject: Reply with quote

Omstilling fra forsvar til angrep var vel også en av de store styrkene til både Drillo og Eggen.

RBK kunne ligge i en veldig dyp 4-5-1 i forsvar. 10 sek etter at de vant ballen omkring egen 16, var 6-8 spillere og ballen passert midtbanen, og på vei fremover. Motstanderen harr nok med å løpe etter og fikk sjeldendt organisert forsvaret.

Som nevnt over, var keeper veldig viktig i denne omstillingen når han fikk ballen. Hos Eggen var det alltid en som trakk seg fri ved begge sidelinje (back eller ving) slik at keeper umiddelbart kunne kaste fremover gjennom ledd. Deretter gir oftest ballen inn mot midten til sentral spiller på vei fremover.
Back to top
View user's profile Send private message
Nordens Lokomotiv
Veteran


Joined: 13 Mar 2016
Posts: 1619

PostPosted: 02.08.2020 18:10    Post subject: Reply with quote

En ting er hvordan Eggen ville spille, her er han ikke så unik. En haug av norske og utenlandske trenere ønsker det samme, og noen delvis klarer å gjenskape fotballen til Eggen i kortere perioder. Begynner å bli mange trenere som har blitt genierklært fordi spillerne over tid har fått utvikle relasjoner seg i mellom som får fotballen til å minne om fotballen i våres glansdager.

Forskjellen nå er jo at det på ingen måte var tilfeldig da Eggen gjenskapte dette år etter år. Der trenere i dag tror det handler mest om å kjøpe de riktige spillerne å gi noen korte instrukser (husker da Perry ville ha Vilsvik, Konradsen og Johansen...), og at spillerne selv utvikler relasjoner over tid, var det Eggen selv som sørget for at disse relasjonene utviklet seg raskt.

Eggen sto selv og detaljstyrte laget på feltet. Det var øvelse, øvelse, øvelse ned på det minste detalj for at vi skulle lykkes år etter år. I dag står trenere og snakker om at det tar tid og at man må ha de samme spillerne over mange år, der Eggen visste eksakt hva HAN skulle gjøre på feltet for å gjenskape fotballen.
_________________
Ansett Svein Maaalen
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb