English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Supporterkultur
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 19, 20, 21  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 15253
Location: Askim

PostPosted: 06.04.2014 21:48    Post subject: Reply with quote

Fint!
_________________
Embrace science - resist ignorance
Back to top
View user's profile Send private message
Forumsjef
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 2116

PostPosted: 07.04.2014 21:51    Post subject: Reply with quote

Åpner Ullevaal for ultras

Quote:
Mens politiet bekjemper de voldelige casuals - får en omstridt supportergruppe innpass på norske fotballtribuner. Vålerenga åpner nemlig et eget tribunefelt under hjemmekampene for såkalte ultras.


Fair mye av det som sies, men hvorfor vil det bli mindre bråk av å gi ultras egen seksjon? De er jo ikke årsaken til bråket i utgangspunktet, med mindre det siktes til pyroteknikk og ikke vold her.

EDIT: Også bommer NRK her:

Quote:
De blir ofte blandet sammen med de voldelige casuals-gruppene, som ofte ikke har noen klubbtilhørighet.
Back to top
View user's profile Send private message
ace
Veteran


Joined: 05 Apr 2005
Posts: 4277
Location: Stiftstaden

PostPosted: 08.04.2014 09:32    Post subject: Reply with quote

Ikaros får en egen seksjon fordi stemningen mellom de og det ordinære klansmedlemmet ikke er den aller beste. Det er total kulturkræsj angående hvilke virkemidler som skal brukes for å fremme støtte til laget.

Ikaros vil ha flagg. Det jevne klansmedlem vil ikke.
Ikaros vil ha tromme. Det jevne klansmedlem vil ikke.
Ikaros vil ha hopping og konstant synging. Det jevne klansmedlem vil ikke.

Og slik kan en fortsette i det uendelige. Er nok flere faktorer inne her, men kjenner ikke alle detaljene i den interne diskusjonen deres.
_________________
Svart og hvit for alltid!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Strand
Veteran


Joined: 23 Jul 2005
Posts: 6495

PostPosted: 08.04.2014 11:49    Post subject: Reply with quote

Du treffer nok ganske bra Ace. Det er jo ganske uproblematisk egentlig at man har to forskjellige "supporterkulturer" rundt samme lag. Et annet tilfelle er KBK som har "Uglan" og "Kråkan" hvor den ene er noe gubbete og ølglad mens den andre er ungdommer. Disse har stått på hver sin side av den gamle banen og holdt på hver for seg.
Back to top
View user's profile Send private message
Kjetil Rekdal
Veteran


Joined: 14 Mar 2006
Posts: 6202

PostPosted: 08.04.2014 20:29    Post subject: Reply with quote

Det artikkelen ikke nevner er at Ikaros & co stod for seg selv andre halvdel av sesongen i fjor. Plasseringen er riktignok ny for året. Flyttingen ble fremprovosert av forskjellene som Ace nevner. De stod separert tidligere også men de alternative mfl. måtte tilbake til Bredden pga ombyggingen på Gaza. Samarbeidet der gikk like dårlig/dårligere enn forventet og begeret rant vel over da Klanen ble pissa på hjemme av Fosseberget og Krattet.
_________________
In Rekdal We Trust!
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59313
Location: Trondhjem

PostPosted: 13.04.2014 12:44    Post subject: Reply with quote

Un Ultra In Campo

Andrei Preda, reservmålvakt för klassiska Universitatea Craiova i rumänska tvåan. Han har haft besöksförbud från rumänska arenor efter olika läktarbråk, och under Craiova-derbyt i höstas drog han runt nere på innerplan och försökte få till slagsmål med motståndarspelarna.

(...)

Förra våren spelade Celta Vigo bortaderby mot de galiciska ärkerivalerna från Deportivo La Coruña för första gången på sex år. Hugo Mallo åkte till matchen med ultrasbussen, och var sedan nära att både hamna i bråk och bli gripen under matchen. (...) Hade det inte varit för hans knäskada hade han varit nere på planen snarare än vid kravallstaketen.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Forumsjef
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 2116

PostPosted: 17.04.2014 16:39    Post subject: Reply with quote

Det var et aldri så lite pyroshow ifm. PAOK - Olympiakos i går.



Video fra stadion

Video filmet på avstand fra utsiden
Back to top
View user's profile Send private message
Elg
Veteran


Joined: 18 Mar 2012
Posts: 1441

PostPosted: 17.04.2014 16:40    Post subject: Reply with quote

Vakkert!
_________________
Herremann

https://m.youtube.com/wat...JO5hlp7L6A
Back to top
View user's profile Send private message
Mustrum Ridcully
Legende


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 10089
Location: Helt Apoel

PostPosted: 17.04.2014 16:52    Post subject: Reply with quote

I fell into a burning ring of fire,
I went down, down, down as the flames went higher
And it burns, burns, burns,
The ring of fire, the ring of fire.
_________________
Agbogbloshie park inspector.
Quis custodiet ipsos custodes?
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59313
Location: Trondhjem

PostPosted: 06.09.2014 13:26    Post subject: Reply with quote

I april 1994 spelade Malmö FF hemma mot AIK inför prick 1 082 åskådare, klubbens lägsta allsvenska publiksiffra någonsin. Martin Ringstrand var en av dem som ändå var där, som var med och utgjorde någon sorts klack.

(...)

– I Malmö fanns det ett gäng som kallade sig Sky Blue Crew, och det handlade i praktiken om ett gäng på cirka 30 pers som var nynazister och levde djävulen. Oftast stod de för sig själva i kurvan, men jag minns hur de brukade komma bort till oss i den vanliga klacken under halvtidsvilan för att sätta upp flygblad och försöka värva folk och så vidare. Jag skulle inte säga att det någonsin fick något riktigt fäste, men det var ändå så att de hade en viss status. Folk visste att de brukade vara ute på stan och slåss, så de hade någon sorts våldskapital bakom sig.

• Skulle du säga att läktaren var en inkluderande och välkomnande miljö på den här tiden?

– Nä, det kan jag inte göra. De flesta klubbar hade sin naziklick, och jag bar alltid med mig en osäkerhet när jag skulle gå på match. Hur skulle det bli? Skulle något kunna hända? Det var mycket hårdare på det sättet. Och det var ju verkligen inte bara Malmö... Såg man ut som jag gör så var det med extra försiktighet man åkte på AIK eller Djurgården borta, det var liksom bara så det var.

(...)

Nazisterna var sedan länge utträngda från läktarna, och en av de mest betydelsefulla oberoende fansfalangerna hette istället Malmø Ultras. Inspirerad av den internationella läktarkulturen hade Martin Ringstrand grundat gruppen tillsammans med några av sina vänner från ståplats. Som symbol hade de valt ett stiliserat porträtt av Angela Davis, den feministiska medborgarrättskämpen från den segregerade amerikanska södern.

– I våra stadgar skrev vi om en inkluderande supporterkultur baserad på alla människors lika värde, och det var alltid det vi utgick ifrån. Där andra kanske såg någon sorts politik såg vi själva mest bara vanligt sunt förnuft.

Idag är Martin Ringstrand en internationellt etablerad DJ, men han är den sortens musiker som planerar sina turnéer efter Malmö FF:s spelschema.

(...)

Malmö FF är unik bland de svenska storklubbarna på så sätt att det egentligen inte finns någon huliganfirma runt klubben längre, ett faktum som Shattak är stolt över.

– Ickevåldsprincipen styr på våra läktare, och det betyder så jävla mycket för mig att vi har en status som gör så att de unga där ser upp till oss snarare än några firmamänniskor.

För några år sedan var Shattak i Argentina för ett studiebesök i läktarliv. Han pratar om det som ”det bästa jag gjort i mitt liv”.

– Och det var inte bara för att det var sånt sjukt jävla tryck på ståplats, utan ännu mer för känslan av gemenskap runt matcherna. När man kom till en arena var det så tydligt att det var hela lokalsamhällets klubb på ett självklart sätt. Alla från den yngsta killen till den äldsta tanten var engagerade, både bilmekanikerna och kostymkillarna liksom... Det är det jag hoppas på och arbetar för här i Sverige, att alla olika sorters människor ska känna sig delaktiga. Jag vill verkligen, verkligen komma bort från det här med att det bara ska vara 300 unga män som står där och skriker.

Sedan är det som att Showan Shattak synar sig själv, gestikulerar med handen mot skorna och uppåt.

– Alltså, jag är ju inte dummare än att jag förstår att vi i Supras är med och förstärker det där. För du vet, vi ser ju likadana ut allihop. Man kan inte se skillnad på oss. Mörka jeans, vita sneakers – supporteruniformen. Och då blir det ju som det blir för kidsen, de ser oss och tror att man måste se ut såhär för att vara en riktig supporter. Jag ska försöka vara mer aktivt normbrytande, göra så enkla saker som att klä mig annorlunda på matcherna.

(...)

Den riktiga Champions League-premiären mot Juventus är mindre än två veckor bort. Varken resa eller boende är bokat ännu, men Showan Shattak är lugn med att det löser sig. Tanken är att han ska sova över hemma hos Pontus Jansson, MFF-resen som nyligen skrev på för Torino.

– Han har alltid varit en av oss. Som 14-åring stod han i klacken med flaggor som han målat själv. Jag älskar honom, han är som en bror för mig.

Läs mera: SHOWANS KAMP

Tommel'n opp!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Hakkespett
Veteran


Joined: 23 Nov 2011
Posts: 2631

PostPosted: 15.09.2014 14:55    Post subject: Reply with quote

Usikker på om denne går her eller under "Spesielle hendelser", men slik ble det denne gangen;
http://www.tv2.no/2014/09...le/6016669
_________________
Selv solen går ned i svarthvitt.
Back to top
View user's profile Send private message
xMegafonmannen
Veteran


Joined: 20 Jul 2007
Posts: 2851

PostPosted: 15.09.2014 21:54    Post subject: Reply with quote

Haha! Kasse pils til den som gjør det borte mot molde neste år!
_________________
:/
Back to top
View user's profile Send private message
Hjelde
Veteran


Joined: 04 Nov 2007
Posts: 3907

PostPosted: 13.07.2015 18:46    Post subject: Reply with quote

VG tematiserer hvor vanskelig det er å stå fram som homofil i herre- fotballen. Her ligger mye av problemet i supporterkulturen. Alle supporterklubber i Eliteserien burde samlet gå ut med et tydelig statement mot alle typer homohets. Homo eller andre typer ord knyttet til noens legning burde ikke få bli brukt som skjellsord hos norske supportere. Dette må til for å få bukt med denne ukulturen.

http://www.vg.no/sport/fo.../23487954/
Back to top
View user's profile Send private message
SeG
Veteran


Joined: 18 Mar 2011
Posts: 6955
Location: Trøndelagia

PostPosted: 13.07.2015 19:34    Post subject: Reply with quote

Å legge hele skylden på kulturen blandt supportere er for dumt. Hvis Rema gjorde det vanskelig for ansatte å stå frem, er det da dårlige holdninger fra kundene som er årsaken? JEg er enig i at supporterne må være med, men dette er også et problem med kulturen innad i klubbene, og det gjelder tydeligvis for alle klubber i verden. Frykt for hvordan det blir i garderoben har jo gått igjen hos de homofile spillerne som jeg har lest om.
_________________
I have as much authority as the Pope. I just don’t have as many people who believe it.
- George Carlin -

Formerly known as STRANDerGUD
Back to top
View user's profile Send private message
Hjelde
Veteran


Joined: 04 Nov 2007
Posts: 3907

PostPosted: 13.07.2015 21:42    Post subject: Reply with quote

Jeg har jo ikke lagt hele skylden på kulturen på supporterene, men den spiller inn, i betydelig grad vil jeg påstå. Da ser jeg ikke hvorfor ikke supporterklubbene kan gi et tydelig signal på at de tar avstand fra sådant.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10637

PostPosted: 13.07.2015 21:54    Post subject: Reply with quote

Det var et homoflagg på Øvre Øst i går. Vet ikke om det er blitt vist tidligere. Har ikke lagt merke til det selv, men er dette kanskje en slags markering overfor NFF etter bråket om cornerflaggene i Bergen?
_________________
"Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl. Men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode."
Back to top
View user's profile Send private message
Predicted
Veteran


Joined: 20 Aug 2015
Posts: 1063

PostPosted: 24.10.2015 22:09    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/w...vuZb_LWh9I
Back to top
View user's profile Send private message
Strand
Veteran


Joined: 23 Jul 2005
Posts: 6495

PostPosted: 25.10.2015 00:09    Post subject: Reply with quote

Apropos supporterkultur var jeg på Sarpsborg-kamp i dag, og noterte at de har den forjævlige uvanen med å døyve hele stadion med musikk når hjemmelaget scorer. Nå skjer ikke det så ofte i Sarp, men allikevel...

Alle klubber som driver med slikt er naturlig nok høkkertlag uten sjel, men hvem er ellers med i den klubben?

Vet om:

Sarpsborg 08
Haugesund
Molde
Tromsø
Back to top
View user's profile Send private message
attach
Forumsjef


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 25183
Location: Rosenborg

PostPosted: 25.10.2015 00:16    Post subject: Reply with quote

Vi var med i den klubben inntil ... i fjor? Husker ikke.
Back to top
View user's profile Send private message
hello
Veteran


Joined: 04 Apr 2008
Posts: 7804

PostPosted: 25.10.2015 00:18    Post subject: Reply with quote

Må være ihvertfall 5-6 år siden det ble spilt musikk ved mål på Lerkendal, vel?
Back to top
View user's profile Send private message
jubajuba
Rutinert


Joined: 29 Jun 2013
Posts: 605

PostPosted: 25.10.2015 00:23    Post subject: Reply with quote

Nei, det ble spilt høy musikk rett etter vi skårte for inntil bare noen få år siden. Heldigvis tok noen til vett.

Irriterer meg fortsatt grønn over at tilskuertall eller info om neste hjemmekamp++ svært ofte annonseres når Kjernen er igang med Rosenborg-sangen på slutten av kampen.

Synes også det er en uting at de drar opp volumet på bilde tå'n Ivers før kamp. Hadde ikke lyden vært så høy at det skriker i ørene, hadde kanskje folk blitt med på å synge.
Back to top
View user's profile Send private message
Predicted
Veteran


Joined: 20 Aug 2015
Posts: 1063

PostPosted: 25.10.2015 00:44    Post subject: Reply with quote

jubajuba wrote:

Synes også det er en uting at de drar opp volumet på bilde tå'n Ivers før kamp. Hadde ikke lyden vært så høy at det skriker i ørene, hadde kanskje folk blitt med på å synge.


Jeg var noen minutter forsinka inn på siste hjemmekamp, men fikk frysninger av allsangen når jeg gikk over stavne bru så ingenting å utsette på den synes jeg.
Back to top
View user's profile Send private message
hello
Veteran


Joined: 04 Apr 2008
Posts: 7804

PostPosted: 25.10.2015 00:51    Post subject: Reply with quote

jubajuba wrote:
Nei, det ble spilt høy musikk rett etter vi skårte for inntil bare noen få år siden. Heldigvis tok noen til vett.


Med mindre jeg har blitt helt senil så tror jeg det var såpass lenge siden som i 09 eller 10 at vi sluttet med musikk etter mål på Lerkendal. Etter et ønske/pådriv fra supporterne så ble det fjernet.
Back to top
View user's profile Send private message
jubajuba
Rutinert


Joined: 29 Jun 2013
Posts: 605

PostPosted: 25.10.2015 00:51    Post subject: Reply with quote

Allsangen er bra den, når de kutter musikken helt på slutten. Da begynner folk å synge.
Back to top
View user's profile Send private message
jubajuba
Rutinert


Joined: 29 Jun 2013
Posts: 605

PostPosted: 25.10.2015 00:53    Post subject: Reply with quote

hello,
kanskje det er jeg som er senil. Tida går fort, kanskje det har gått 5 år allerede ja..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 19, 20, 21  Next
Page 20 of 21

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb