English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2022
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Marius Sivertsen Broholm
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 56736
Location: Trondhjem

PostPosted: 10.05.2022 19:31    Post subject: Reply with quote

Fra VG:

Broholm er med sine 17 år og 133 dager RBKs åttende yngste spiller på øverste serienivå, bare slått av John Hou Sæter (16 i 2014), Ola By Rise (16 i 1977), Emil K. Ceide (16 i 2018), Per Ciljan Skjelbred (16 i 2004), Øivind Husby (17 i 1977), Mushaga Bakenga og Markus Henriksen (begge 17 i 2009).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8499
Location: Rosenborg

PostPosted: 11.05.2022 09:25    Post subject: Reply with quote

Zorac wrote:
Akkurat som Rekdal, mener du? 😎


Joda, jeg vet at det er blitt en farsått å hetse motivasjon og innsats i Troillprat, men du mener det er bedre å bare fortsette med samme lag som blir pissa på av høkkertlag fordi de ikke evner å være mentalt tilstede ved avspark ? Eller var det Rekdals plan at vi skulle opptre sånn ?
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11614
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 11.05.2022 10:51    Post subject: Reply with quote

Selvsagt er det ikke Rekdals plan at vi skal "opptre sånn", men det er jo faktisk en del av det å legge en plan å sørge for at den a) er gjennomførbar og b) at man vet nøyaktig hvordan man skal gjennomføre den i praksis.

- Offensivt synes Rekdals 'plan' å være at vi vinner dueller etter et langt oppspill, og så utfordrer med ball selv, eller eventuelt gir ballen til en isolert vingback. Den feiler på tre ganske forutsigbare momenter: for det første har motstanderen kanskje ligaens aller beste duellstopper i lufta, så antall gjenvinninger blir lavt. For det andre foregår duellen så langt fra mål at man ikke kommer noen vei med å springe med ball selv om man skulle vinne ballen. For det tredje er sjansene som skapes gjennom innlegg fra dypet - selv med Pereiras utmerkede fot - velkjent ganske dårlige, og i særdeleshet mot norske stoppere som gjerne har styrken sin i lufta (se også punkt 1).

- Defensivt er trebackslinja et ganske halvferdig produkt, der stopperne til stadighet og tilsynelatende helt ukorrigert posisjonerer seg som et stopperpar som har en klassisk back på utsiden av seg og en ekstra sikringskis på femmeteren, og vi blir totalt avkledd av Godsets offensive plan om å angripe samme rom med mange (vel, to) spillere. De satser også på innlegg, men slår innleggene fra voldsomt mye bedre posisjoner, slik at de i stor grad kan unngå å treffe pæra til Markus, Renzo og Rogers, som ellers rensker bort 95% av det som kommer i lufta. Dette får altså lov til å foregå gjennom hele første omgang, helt til kampen i praksis er tapt. Uten grep fra Rekdal - selv når han setter innpå en ny stopper - og uten korrigering fra Henriksen eller Vagic, noe som tyder på at posisjoneringen er i tråd med planen.

Så man kan jo akke og stønne over spillernes innsats og mentale tilstedeværelse så mye man vil, men når alle planer som er forberedt bare faller i fisk med en gang man møter andre spillere enn de som også har Rekdal som trener, da er det ikke så lett å ha full intensitet. Intensitet og innsats henger også sammen med å kjenne arbeidsoppgavene sine, vite hva man kan forvente av det andre laget, og når vi i stedet fremstår som så dårlig taktisk forberedt hver gang vi ikke møter Norges mest gjennomanalyserte og gjennomsiktige lag, da kan vi heller ikke forvente at det lyser innsats av det som i realiteten er en gjeng ganske rådville spillere som forsøker å tilpasse seg til det som skjer på banen.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8499
Location: Rosenborg

PostPosted: 11.05.2022 13:51    Post subject: Reply with quote

For all del, vi er ikke uenig i at Rekdal mangler en offensiv plan, og heller ikke at vi defensivt har visse utfordringer. Men vi har også vist at vi faktisk kan forsvare oss ganske bra når spillerne er påskrudd (f.eks i første kampen mot Glimt).

Det som skjer mot Godset er jo at vi sover fra avspark og slipper inn et tøysemål omtrent før kampen har startet. Og det er ikke første gangen vi har vært passive og tafatte fra start. Når Vagic er fullstendig på etterskudd og Reitan kliner den i eget mål med halvannen meter tilbake til motspiller så er det ikke Rekdals taktikk som er skyld i det. Det er elendig plassering, dårlig kommunikasjon og manglende konsentrasjon. Og det tidlige målet preger jo også kampen derfra og ut omgangen.

Men nei, elendigheten i RBK handler naturligvis ikke bare om "innsats og tæl" . Det eksisterer jo ikke noen offensiv plan, og flere spillere sliter med å tilpasse seg nye posisjoner og roller. I tillegg er jo troppen blottet for naturlige målscorere. Den eneste er Vecchia, som jo dessverre knapt kan spille halvparten av kampene. Vi er ekstremt svake i det oppbyggende spillet, og midtbanen er ikke koblet på overhodet. Vi har vel knapt skapt en sjanse som ikke har kommet fra kanten.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11614
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 12.05.2022 07:29    Post subject: Reply with quote

Sløvsekken wrote:
For all del, vi er ikke uenig i at Rekdal mangler en offensiv plan, og heller ikke at vi defensivt har visse utfordringer. Men vi har også vist at vi faktisk kan forsvare oss ganske bra når spillerne er påskrudd (f.eks i første kampen mot Glimt).


Ja, men dette er jo rett inn i hovedpoenget mitt. Glimt er Norges mest gjennomanalyserte lag. Man kan sette seg og se time på time med hvordan de spiller - også etter vinterens overgangsaktivitet, en innsikt som jo var sentral i hvordan vi valgte å møte de taktisk (Wembangomo) - og faktisk være trygge på at det er slik de kommer til å opptre. Vi har brukt lang tid på forberedelsene, spillerne er mentalt klare for spesifikke arbeidsoppgaver, og de vet hvor de må legge ned innsatsen. Tagseth, for eksempel, vet at han skal støte opp i Solbakken, holde ham feilvendt, og så blir det springing og svetting og maks innsats hvis han får rettvendt seg. Spillerne vet at de skal la Wembangomo være åpen helt til han får ballen, så sette press på, og spiller de likevel av det presset må det ekstra innsats til. Sånne ting. Da klarer spillerne å løpe både mye og riktig, og kaster ikke bort energi og fokus på å lure på hva de skal gjøre.

Glimt-kampen er på en måte en litt spesiell greie. Vi får lov til å være underdog, komme ut i en formasjon vi ikke har vist fram før, med den risikoen det innebærer, og dessuten være 100% klare på hva motstander gjør. Det er jo nøyaktig samme utfordring som gode gamle Rosenborg hadde med motstanderne sine i serien. En viktig grunn til at det var 'cupfinale' for motstanderen å møte Rosenborg var jo at det var tilsvarende enkelt å hente ut mye innsats.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Valderrama
Proff


Joined: 13 Mar 2013
Posts: 371

PostPosted: 12.05.2022 14:58    Post subject: Reply with quote

_S_aphod81 wrote:


- Offensivt synes Rekdals 'plan' å være at vi vinner dueller etter et langt oppspill, og så utfordrer med ball selv, eller eventuelt gir ballen til en isolert vingback. Den feiler på tre ganske forutsigbare momenter: for det første har motstanderen kanskje ligaens aller beste duellstopper i lufta, så antall gjenvinninger blir lavt.


Hansen satte da stort sett i gang kort i kampen mot Godset? Noen ganger til og med raskt? På de lange oppspillene, som det var få av, og som var tenkt å treffe Holm, hadde sistnevnte plassert seg ute til høyre, sikkert for å unngå dueller mot Valsvik.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11614
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 13.05.2022 07:35    Post subject: Reply with quote

Du har nok rett i at vi til en viss grad tilpasset oss allerede fra start. Men det innebærer jo også at det eneste vi har delvis lyktes med så langt i år plutselig ikke var en faktor, og så stod vi igjen med å angripe gjennom dype innlegg fra en isolert back og forsøke å fylle på i feltet. Det aller mest påfallende med vår spillestil nå er jo at vi sikter mot cornerflagget nærmest uansett hvordan vi kommer oss framover - selv overgangene skjer i stor grad på utsiden av motstander og ender med et innleggsforsøk.

Den mest relevante norske referansen på den typen spillestil er jo faktisk LSK på 90-tallet, da Pål Strand ble satt opp i lignende situasjoner som Pereira og Reitan, og pumpet innlegg inn mot spisser som Arild Sundgot, Clayton Zane og Magnus Powell. Fagermos Odd stod jo for mye av det samme, med sin notorisk lave målproduksjon og fokus på å telle innlegg. Så vil kanskje noen trekke fram Manchester United med Beckham på samme tid som Fugla-referansen.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
krysstvælla
Proff


Joined: 06 Mar 2013
Posts: 488

PostPosted: 25.05.2022 12:05    Post subject: Reply with quote

Har signert A-lagskontrakt.
Back to top
View user's profile Send private message
Rallepus
Veteran


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 1018

PostPosted: 25.05.2022 12:13    Post subject: Reply with quote

Fortjent! RBK
_________________
Dette er livet, og du kan ikke gi slipp på det, du klynger deg til et håp om at et mirakel skal skje, og hver kveld skjer det noe helt motsatt.
Back to top
View user's profile Send private message
josinho
Veteran


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 7911

PostPosted: 25.05.2022 19:52    Post subject: Reply with quote

På tide! Fortjent ja👍
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 11119

PostPosted: 22.06.2022 20:12    Post subject: Reply with quote

Bør få mer spilletid. Egen liga ferdighetsmessig. Bare Vecchia som kan måle seg når det gjelder å ha ballen i beina og å spille gjennom andre.
Back to top
View user's profile Send private message
josinho
Veteran


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 7911

PostPosted: 22.06.2022 21:04    Post subject: Reply with quote

Enig. Skapende. Slår skjulte pasninger, går på løp, følsom fot. Fin kamp i dag mot LFK.
Back to top
View user's profile Send private message
Macha
Veteran


Joined: 05 Nov 2008
Posts: 5097

PostPosted: 23.06.2022 07:12    Post subject: Reply with quote

Kan bli vår neste storeksport om trenerne tørr gi han sjansen.
Back to top
View user's profile Send private message
Gofoten
Senior


Joined: 25 Jul 2019
Posts: 216
Location: Hent tribunen

PostPosted: 31.07.2022 18:44    Post subject: Reply with quote

Broholm har imponert meg. Håper han fortsetter å få spilletid
Back to top
View user's profile Send private message
RbkUrge
Veteran


Joined: 09 Aug 2005
Posts: 3455
Location: Oslo

PostPosted: 31.07.2022 18:53    Post subject: Reply with quote

Han har et godt rykk og et bra driv med ballen, men han mangler en del på toppfart og styrke. Blir fort løpt opp av selv middels raske forsvarsspillere. Han er vel kanskje en av våre raskeste spillere på 10 metern, men en av de tregeste på 40 meteren. Han er likevel fortsatt ung og kan ta steg!
_________________
Perché hai tradotto questa frase?
Back to top
View user's profile Send private message
ODN
Rutinert


Joined: 26 Jun 2020
Posts: 709

PostPosted: 31.07.2022 19:40    Post subject: Reply with quote

Naturlig at enkelte ferdigheter ikke er helt tilstede i så ung alder, men eksempelvis fart er noe som vil komme med årene. Styrkene er som du sier veldig bra, og mer enn gode nok for nivået.
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 56736
Location: Trondhjem

PostPosted: 11.08.2022 16:47    Post subject: Reply with quote

Til tross for spilletid på A-laget har Sivertsen Broholm spilt mest 3. divisjon for RBK 2 i år. Han legger ikke skjul på at han merker forskjell. Det fikk han spesielt kjenne på borte mot Odd da RBK snudde kampen i andre omgang.

– Det jeg merker mest forskjell på er at det er mye mer løping. Det er høyere tempo, sier stortalentet.

Skal vi tro Kjetil Rekdal, fikk unggutten kjenne på det mot slutten av kampen mot Odd.

– Nå fikk han spille en tøff omgang i Skien, der vi måtte snu en kamp. Før det kom han inn da vi ledet, så da var det kanskje litt lettere. Han har gjort det bra begge gangene, også gikk han litt tom for krefter på slutten av kampen mot Odd.

Les mer: Marius (17) ikke overrasket over tilliten – dette krever Rekdal av unggutten
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
aalen
Proff


Joined: 20 Jul 2007
Posts: 279
Location: Landet

PostPosted: 14.08.2022 06:27    Post subject: Reply with quote

Blir vel mindre spilletid på Broholm nå som Ingasson er på plass. Får håpe han er verdt prioriteringen, for Broholm har vært et positivt bekjentskap RBK
Back to top
View user's profile Send private message
Macha
Veteran


Joined: 05 Nov 2008
Posts: 5097

PostPosted: 14.08.2022 08:22    Post subject: Reply with quote

Det gjelder fort Chrupalla også? Synd, disse to er spennende.
Back to top
View user's profile Send private message
PauloSilas
Veteran


Joined: 31 Aug 2007
Posts: 2251

PostPosted: 14.08.2022 09:14    Post subject: Reply with quote

Hva er så spennende med Chrupalla bortsett fra skuddfoten egentlig? Synes han virker tung i steget og litt klønete med ball.
_________________
Peter Storey wrote:
Det var inte bra för hans trovärdighet att bjuda 5 miljoner för en hästliknande spelare
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 56736
Location: Trondhjem

PostPosted: 01.10.2022 18:03    Post subject: Reply with quote

Rekdal:

- Marius er Marius! Han er en god spiller - det har jeg sagt bestandig. Han må bare jobbe videre med tingene sine og utvikle seg: Han må bli enda mer stabil, enda mer tilgjengelig og enda mer dominant.

- Han er jo en ballspiller, så akkurat det området er jeg veldig trygg på. Det handler om å komme seg inn i strukturen og være med på å gjøre den defensive jobben, for det må du gjøre i eliteserien.

Les mer: - Rollen kler meg bra

– Man må jo henge med på hver eneste trening. Når man spiller med de på høyere nivå så tar man steg selv. Så har jeg bidratt med det jeg kan, og så har jeg blitt mer fysisk. Jeg springer mer og har blitt sterkere. Jeg har trent en del styrke, sier Broholm.

Les mer: RBK-talentet (17) imponerer: – Har tatt tak

Jeg har glemt å nevne opplysninga i Adressa-podkasten i mai om at Broholm tidligere har hatt sesongkort på Øvre øst - fikk det i julegave. Han slår vel dermed Nypan, som bare hadde enkeltbillett(er)(?).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 10 Feb 2012
Posts: 2909

PostPosted: 02.10.2022 19:04    Post subject: Reply with quote

Vanskelig å se hva Skarsem er bedre på da Rolling Eyes
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Gofoten
Senior


Joined: 25 Jul 2019
Posts: 216
Location: Hent tribunen

PostPosted: 15.10.2022 22:11    Post subject: Reply with quote

Ønsker å se mer av marius broholm på banen. Spesielt på Lerkendal der vi ofte dominerer banespillet. Han er snart 18år og 3div blir for lavt nivå vis han skal utvikles videre.

Potensialet hans er så stort at vær kamp han blir sittende på benken i 90min så mister han verdifull læring!

Enten så bør han satses på fra 2023 ellers så bør han lånes ut til en førstedivisjons klubb der han får spille fast.
Back to top
View user's profile Send private message
josinho
Veteran


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 7911

PostPosted: 15.10.2022 22:20    Post subject: Reply with quote

Enig. Ranheim trenger sårt flere offensive spillere da noen drar eller legger opp. Dog bør han kanskje fortsette i RBK også i neste sesong viss noen forsvinner og økonomien er svak. Broholm må bli en fremtidig fast spiller i RBK, vi må ikke skusle bort denne gutten, han er for god til det!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Kai88
Veteran


Joined: 26 May 2010
Posts: 2174

PostPosted: 15.10.2022 22:58    Post subject: Reply with quote

Gressbane om mulig. Såpass kresne kan vi *ikke være ..

edit: la til ikke. Mulig jeg tar feil, men er det kun Brann som har naturgress i Obos?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2022 RBKweb