English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Eirik Horneland
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 262, 263, 264 ... 335, 336, 337  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Keenoir
Legende


Joined: 07 Jun 2005
Posts: 17348
Location: Stavanger

PostPosted: 21.01.2020 20:56    Post subject: Reply with quote

Vi kan jo ansette ny trener i sommer og så kan Horneland få drive med "hand-over" til sin etterfølger eller vi kan bli enig om et sluttavtale på 1 - 2 måneder med lønn.
Back to top
View user's profile Send private message
ola.
Veteran


Joined: 19 Feb 2006
Posts: 2030
Location: Bodø

PostPosted: 21.01.2020 21:20    Post subject: Reply with quote

Det er mer sannsynlig at vi dårligst starter som vi sluttet i fjor, enn at vi starter som i fjor. For mye har skjedd siden da.
Back to top
View user's profile Send private message
Kai88
Veteran


Joined: 26 May 2010
Posts: 2550

PostPosted: 21.01.2020 22:11    Post subject: Reply with quote

Hand-over hvor Horneland har like mye innflytelse som Bendtner under siste del av tiden hans i klubben Tommel'n opp!

Hand-over hvor vi har to hovedtrenere på feltet Tommel'n ned
Back to top
View user's profile Send private message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 2510

PostPosted: 22.01.2020 14:30    Post subject: Reply with quote

ola. wrote:
Det er mer sannsynlig at vi dårligst starter som vi sluttet i fjor, enn at vi starter som i fjor. For mye har skjedd siden da.


En analyse basert på personlige samtaler med vennene på brakka? Wink

Du velger å tolke det at mye har skjedd siden slutten av fjorårssesongen som en forsikring på at vi neppe starter denne sesongen noe dårligere enn vi avsluttet den forrige. Store endringer er ingen garanti for dette, med mindre de nye spillerne er jevnt over vesentlig bedre enn de spillerne som har forsvunnet, samt at de finner sin plass i laget, både sosialt og spillemessig.

Laget trengte helt klart et generasjonsskifte. Med Jensen ut og en ny og minst like god midtbanespiller inn, samt en ung og sulten Taggseth som forhåpentligvis spiller seg inn i laget, så får vi kanskje den fornyelsen på midtbanen som laget sårt trenger. Og fra sommeren av får vi kanskje inn PCS, og med litt flaks Markus Henriksen nå i februar. Midtbanen er dermed noe bedre enn det den var i høst, og til sommeren kan vi være vesentlig forsterket i denne lagdelen.

Det skal bli spennende med en ny spiss, og forhåpentligvis får vi solgt Søderlund i dette vinduet. Botheim forlenget, og skal satses på som en av to på topp. Vi har beholdt solide spillere som Hansen, Meling og Adegbenro, og beholdt talentet Ceide som kan bekle vingen om/når Adegbenro er skadet eller trenger hvile. Vi har fått tilbake Levi og Dahl Reitan fra lån, mens De Lanlay og låne-spillerne på spiss og ving forsvant. Levi og Dahl Reitan bør være gode nok til å spille seg inn på laget. Hvis ikke forsvinner de vel ut igjen på nytt til sommeren. Alt i alt bør vi være forsterket på spissplassen, og så lenge Helland blir har vi dobbel dekning på vingene også.

Hansen får konkurranse av Faye Lund på keeperplassen. Taggseth kan også spille venstre back, så også der er vi bedre stilt nå enn i fjor.

Men, det store ankepunktet er kanskje midtstopperne. Tore tar nok et år, og er vår beste stopper, men burde egentlig vært en av minst tre gode stoppere som konkurrerer om en stopperplass. Hovland var svak i mange kamper i fjor (også), ikke minst da det gjaldt som mest i E-cup. Valsvik var heller ikke overbevisende. Vi burde få inn minst en eller to forsterkninger i midtforsvaret, og gjerne et salg av Hovland og/eller Valsvik. Det skjer neppe, og det kan bli Hornelands akilleshæl i vårsesongen.

Så joda, endringene i stallen ser ut til å bli til det bedre, selv om kanskje også Helland forsvinner, og det sårt behøves endringer på stopperplass.

Men det er ikke bare i stallens sammensetning det har skjedd endringer, eller vi ser kontinuitet.

Det er fremdeles slik at det er Horneland og Emberland som skal skape samhandlingen i dette laget. De har nå en evighet på seg til å sette et lag og få dette samspilt frem til april måned, og i år er det heller ingen Bendtner på vei ut eller en rettssak som virker forstyrrende. På den annen side kan det bli uro rundt valget av styreleder. En eventuelt ny styreleder samt to nye styremedlemmer inn vil kanskje sette mer press på trenerteamet. Ikke mindre om det møter opp like få på tribunene til sesongstart som det var reelt antall oppmøtte i høst. Dissidentene Helland og Åsen er fremdeles i stallen, og hvem blir ny kaptein? Er Dorsin og Horneland likestilte, eller blir det en tautrekking der etter hvert om hvordan for eksempel støtteapparatet skal utformes, for eksempel mht. fysisk trener og bruk av XZY-systemet eller andre moderne verktøy som Horneland må lære seg å forholde seg til?

Så selv om stallen er forsterket, så er det fremdeles et stort spørsmålstegn rundt trenernes evner til å skape samhandling og få til det offensive spillet som publikum ønsker å se, og det er også mye som er uavklart rundt styrets sammensetning, sportslig ledelse og utformingen av støtteapparatet, og for eksempel hva som skjer videre om Helland og andre spillere som er kritiske til prosjektet blir i Rosenborg.

Jeg tror vi bare må vente og se fremover, kanskje inn mot mars-april, før vi vet så mye mer om hvor dette bærer hen. Og ja, jeg innrømmer det med hånda på hjertet, dette er ingenting annet enn synsing. "Men sånn går nu dagan."
Back to top
View user's profile Send private message
moomoo
Veteran


Joined: 18 Feb 2008
Posts: 6680

PostPosted: 22.01.2020 17:09    Post subject: Reply with quote

Nidaros Tommel'n opp!
_________________
Neeskens wrote:
Så kan dere sitere meg på at Carlo Holse er en av de mest oppskrytt er spillerene vi har hatt
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 4038

PostPosted: 22.01.2020 18:34    Post subject: Reply with quote

Jeg anser det iallefall veldig sannsynlig at vi starter mye mye bedre enn vi gjorde ifjor.

Men slik vi avsluttet sesongen var ikke godt nok, så jeg forventer å se framgang.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Hedning
Legende


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 10937

PostPosted: 22.01.2020 18:50    Post subject: Reply with quote

nidaros997 wrote:

Du velger å tolke det at mye har skjedd siden slutten av fjorårssesongen som en forsikring på at vi neppe starter denne sesongen noe dårligere enn vi avsluttet den forrige.


Hele premisset for innlegget ditt er basert på en feil forståelse av innlegget du svarer på. Det han sier er at mye har skjedd siden starten i fjor.
Back to top
View user's profile Send private message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 2510

PostPosted: 22.01.2020 23:22    Post subject: Reply with quote

Kanskje, kanskje ikke. Ikke helt sikker på om jeg ikke forsto det som kanskje ikke sto der...
Back to top
View user's profile Send private message
Hvit mann som pusher 50
Veteran


Joined: 16 Feb 2006
Posts: 7419
Location: Lotto-bøgda

PostPosted: 23.01.2020 08:27    Post subject: Reply with quote

All den tid sannsynligheten er sterkt økende for at Solskjær blir ledig på markedet i løpet av forholdsvis kort tid, er det kanskje like greit å la Horneland fullføre kontrakten...
_________________
Du och vi, Alfred - du och vi
Back to top
View user's profile Send private message
Hedning
Legende


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 10937

PostPosted: 23.01.2020 11:13    Post subject: Reply with quote

Noen observasjoner og meninger, samt spørsmål:

- Horneland nevner i adressa-podcasten at det er viktig med gjenkjennelige roller i Trøndelag. Jeg tror (håper) han har skjønt mer av hva det trønderske publikummet forventer av Rosenborg, og at vi vil få mer av dette i året som kommer.

- Horneland var svært misfornøyd med oppkjøringsplanen til forrige sesong. Nå får han bestemme selv. Vi får vente å se hvordan dette slår ut, men Horneland er svært fornøyd med hvordan vi ser ut pdd. og rapportene fra trening så langt er at vi ser skarpere ut, at lysten og viljen er større, og at flere har meldt seg på, spesielt unggutta. Dette gjør at jeg gleder meg litt til å se hvordan vi ser ut i treningskampene, for nettopp lysten og viljen har vært litt så som så de siste årene.

- Etter en forferdelig start var vi ikke særlig dårligere enn Molde resten av sesongen. Det er vel ingen som tror at vi skal tilbake til den elendigheten som preget store deler av første halvdel av forrige sesong. På vårt beste i fjor var vi gode. Spørsmålet er om vi klarer å være der i fra starten av og i lengre perioder enn i fjor, og eventuelt om vi klarer å ta noen nye steg. Jeg har både tro og håp på at det er muligheter for det.

- I fotball er folk enten idioter eller helter. Forumet her holder et høyere nivå enn det meste annet av diskusjonsforum for fotball og Rosenborg. Men. Denne svart hvitt tenkningen preger også dette forumet. Når folk skriver at Horneland er 100% idiot og at de ikke skjønner hvorfor han ble ansatt, og at han må være en elendig trener etc. etc. Burde man ikke da kanskje tenke seg om. Finnes det en mulighet for at de som har ansatt han ikke er idioter og at du ikke er verdens smarteste og mest kyndige fotballekspert som vet alt?

Er han verdens beste trener? Sannsynligvis ikke. Ville han blitt ansatt hvis han ville spille defensiv og kjedelig fotball? Nei. Har han mange kvaliteter som trener? Antageligvis. Er det bare Hornelands skyld når ting ikke funker? Nei. Er det åpenbart at det finnes andre ledige kandidater som vil trene Rosenborg, som umiddelbart ville ha fått laget til å levere den fotballen som det trønderske publikummet vil ha, HVER uke? Nei. Det er lov med litt edruelighet, selv om man ikke har troen på Horneland totalt sett.

Horneland har kontrakt ut året, og med mindre vi starter like elendig som i fjor, så kommer han til å være treneren vår ut året. Det er ingenting som tyder på at vi kommer til å gå tilbake til å være så dårlige. Det kommer ikke til å skje. Rosenborg kommer ikke til å sparke en trener på utgående kontrakt så kort tid etter Kåre-fadesen, med mindre de er helt nødt. Så kanskje skal vi fokusere på litt andre ting enn at vi må bytte trener. Så kan vi heller ta opp den tråden når spørsmålet er om vi skal gi Horneland ny kontrakt eller ikke. For det er et langt mer relevant spørsmål. Så hva skal da til for at vi skal ønske å beholde han?

Gull?
EL?
Offensiv fotball?
Mange mål?

MÃ¥ han ha alle disse spikret, eller holder det med et par av de? Hvilken er viktigst?
Back to top
View user's profile Send private message
RBKSandvika
Veteran


Joined: 25 May 2004
Posts: 3902
Location: Oslo

PostPosted: 23.01.2020 11:57    Post subject: Reply with quote

- Horneland har alltid vært flink til å si (noen) av de viktige tingene i sammenhenger hvor han har tid til å forberede seg. Enhver podcast har "samhandling" / "roller" / "mye mål". Dog er det tydelig at det er akkurat det det er: en forberedt frase. Etter kamp eller på spontane intervjuer på treningsleir/trening er det kun "løp" / "Innsats" / "vi må være bedre". Min påstand er at Horneland enten ikke forstår eller er enig RBKs grunnleggende verdier rundt morsom angrepsfotball og klare rollespillere (eksemplifisert med søder/åsen som ving og Valsvik som back)

- Mulig han var svært misfornøyd, såvidt jeg husker var det snakk om kampoppsettet. Dog fikk han allikevel en FULL oppkjøring med sin plan før fjorårets sesong. Den brukte han på å forsøke å lære RBK å spille som Haugesund. Det gikk som vi husker svært dårlig både i treningskamper og i starten av sesongen. Det førte igjen til at han kastet seg over på klassisk 4-3-3 og skulle "lære seg" dette. Herlig at vi kan være en opplæringsanstalt for middelmådige tippeligatrenere...

- Horneland har forøvrig også fint lite å tjene på å være noe annet enn optimistisk tidlig i oppkjøring. Hva skal han si i slutten av januar etter 10-12 treninger? "Gutta er rett og slett ikke bra nok, dette blir en tung sesong" - "Vi har store problemer i forsvaret, jeg vet ikke hvordan vi skal klare å slippe inn få mål i år?!".

- Vi tok ok med poeng (og trykk på ok..) siste halvdel av sesongen. Vi spilte dog nesten aldri god fotball, og en god del av poengene var ren og skjær flaks. Vi ble til tider spilt ball i hatt med og det er et under at vi fikk så mange poeng vi gjorde noen ganger. De få gangene vi virkelig spilte bra i fjor var da det virkelig gjaldt om Europa. Da Horneland enten holdt kjeft i garderoben og lot Mike eller andre legge føringer eller spillerne rett og slett ignorerte det han ville. I denne perioden var det også flere spillere som hintet frempå om at det var uenighet om spillestil og at mange spillere rett og slett ignorerte stallordre. Det er godt mulig vi klarer å ta OK med poeng i år også, men det er et mål for Haugesund, ikke RBK.

- I supporterutsagn er det ofte sant. Folk er helt eller idiot. Frustrasjon bygger seg opp og man orker ikke alltid være 100% objektiv og nyansert. Det er en av fordelene med å være supporter fremfor fotballjournalist eller fagperson. Horneland har helt sikkert kvaliteter nok til å være en ok tippeligatrener for et lag som ønsker å holde seg i serien / kjempe om midt på tabellen +. Fokus på hard jobbing, gjenvinning etter lange baller og dødballer er dog ikke Rosenborgfotball og kommer aldri til å bli det.

- Så for å svare på et par spørsmål: Horneland er ikke 100% idiot, men han er 100% feil for RBK. Nei, jeg skjønner virkelig ikke hvorfor han ble ansatt, jeg er redd det var et resultat av fryktelig mange "nei" fra gode trenere samt dårlig prosess fra styret/ledelse som gjorde at de som kunne tenkt seg å si "ja" ikke var tilgjengelig på riktig tidspunkt. Nei, jeg og ingen andre her inne er "verdens mest kyndige fotballekspert", men de aller fleste her inne har sett Rosenborg og annen fotball i 10-15 år pluss. Vi evner å se når et lag forbedres og trives jmf når det halter. Du trenger ikke å være gudebenådet fotballekspert for å se at noe er galt med RBK om dagen.
"Er det åpenbart at det finnes andre ledige kandidater som umiddelbart ville fått laget til å levere bedre fotball?" JA, det er åpenbart. Selv i en lite attraktiv liga som Norge er det fullt mulig å hente en trener som evner og ønsker å spille attraktiv, offensiv fotball. Det handler bare om å starte prosessen mer enn 3 uker før ansettelsesdato og å gi riktig premisser og setting.

- Horneland har kontrakt ut året, og med mindre vi topper tabellen og spiller god angrepsfotball hele våren har han nok fått sparken før sommeren. Gitt fjoråret må han levere på alle fronter for å ha noen sjanse i det hele tatt til å fornye sin kontrakt
Back to top
View user's profile Send private message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 2510

PostPosted: 23.01.2020 12:25    Post subject: Reply with quote

Horneland er en OK old school tippeliga-trener, men dessverre med ingen erfaring i å lede (eller spille for) en toppklubb og det presset som følger med i en slik jobb, og som ikke tidligere har trent lag slik som Rosenborgs publikum ønsker å se at laget skal spille.

Han hadde liten erfaring med internasjonal fotball foruten å trene G19-landslaget, og han har aldri tidligere måttet forholde seg til et større støtteapparat og de mulighetene (eller utfordringene) det er å sy sammen et stort støtteapparat bestående av folk med komplementære ferdigheter/ekspertise.

Han har i tillegg begrenset med utdanning, og mangler sannsynligvis den forståelsen, nysgjerrigheten og åpenheten til å bruke moderne verktøy i jobben som fotballtrener. Verktøy som det burde være en selvfølge at Rosenborg benytter seg av, for å få konkurransefortrinn både vis a vis klubber i Norge som ikke har samme økonomien som Rosenborg, og vis a vis europeiske klubber vi ønsker å konkurrere med men som har vesentlig bedre økonomi enn oss.

Jeg led meg gjennom første halvdelen av siste podcasten med Rasmus og Saga, men det ble for mye repetisjon av det som ble sagt gjennom hele fjoråret, til at det var noen vits i å lytte videre.

Når får vi inn ny fysisk trener? Når skal vi begynne å ta i bruk XZY-systemet i treningsarbeidet, både mht. å samle inn data på nytt og samarbeide med folk ved for eksempel NTNU som kan hjelpe klubben med å analysere og tolke dataene slik at hvermansen i støtteapparatet kan nyttiggjøre seg av informasjonen? Har vi kostholdsekspert? Burde vi ha hatt en mental trener d det buttet imot som verst i fjor, og vil vi vurdere å hente inn en mental trener nå foran 2020-sesongen? Samarbeider vi med Olympiatoppen, og/eller ønsker Horneland å knytte til seg folk som Vebjørn Rodal? Skal vi ansette speidere igjen, og hvilket marked er det da vi først og fremst peiler oss inn på foruten Norge og Norden? Hvordan samarbeides det nå med akademiet (spillestil på A-laget kontra juniorlaget), hvem blir ansatt som ny junior/RBK2-trener, og hvordan skal Horneland og Coolen lykkes med å få flere unggutter inn i A-stallen og førstelaget?

Det er sikkert mange flere spørsmål som kunne vært stilt, men Horneland er de facto klubbens øverste sportslige ansvarlige, og da er det hans (og ikke nyansatte Dorsin) sitt ansvar å bygge et støtteapparat m.m. som minner om det beste vi har sett tidligere under andre Rosenborg-trenere. Skjer det i dag parallelt med oppkjøringa til ny sesong?

Om vi bare fortsetter der vi slapp i 2019 med Horneland som fysisk trener, ikke noe XZY-system osv., da minner dessverre hele greia mer om en tippeliga-klubb som har begrenset med midler, og som er fornøyd med en trener av Hornelands kaliber for å kunne ligge rundt midten av tabellen i tippeligaen.
Back to top
View user's profile Send private message
Valderrama
Rutinert


Joined: 13 Mar 2013
Posts: 538

PostPosted: 23.01.2020 13:19    Post subject: Reply with quote

RBKSandvika: Hvilke poeng var ren og skjær flaks siste halvdel av sesongen? Når ble vi spilt ball i hatt med? Jeg husker bare en kamp, hvor vi fikk kjørt oss kraftig, og det var borte mot Godset, men der ledet vi likevel 3-2, og burde ridd seieren i land. Ingen poeng var derimot ren og skjær flaks og et under, slik jeg kan erindre det.
Back to top
View user's profile Send private message
Zarm93
Veteran


Joined: 06 Apr 2015
Posts: 2721

PostPosted: 23.01.2020 13:27    Post subject: Reply with quote

Hedning wrote:
Noen observasjoner og meninger, samt spørsmål:


Fra et Horneland-bilde til et annet: Tommel'n opp!
Back to top
View user's profile Send private message
Bart1
Veteran


Joined: 21 Sep 2015
Posts: 1883
Location: Selsbakk

PostPosted: 23.01.2020 13:29    Post subject: Reply with quote

Valderrama wrote:
RBKSandvika: Hvilke poeng var ren og skjær flaks siste halvdel av sesongen? Når ble vi spilt ball i hatt med? Jeg husker bare en kamp, hvor vi fikk kjørt oss kraftig, og det var borte mot Godset, men der ledet vi likevel 3-2, og burde ridd seieren i land. Ingen poeng var derimot ren og skjær flaks og et under, slik jeg kan erindre det.


Vi var veldig svake i fjor, bortsett fra når vi CL kvalifiseringen. Kanskje noe av det svakeste vi har vært på mange år.

Så får vi ha troen på at Horneland klarer å komme seg opp på hesten igjen. Men, det ser langt mørkere ut for neste sesong enn det har gjort på mange, mange år..
Back to top
View user's profile Send private message
RBKSandvika
Veteran


Joined: 25 May 2004
Posts: 3902
Location: Oslo

PostPosted: 23.01.2020 13:43    Post subject: Reply with quote

Valderrama wrote:
RBKSandvika: Hvilke poeng var ren og skjær flaks siste halvdel av sesongen? Når ble vi spilt ball i hatt med? Jeg husker bare en kamp, hvor vi fikk kjørt oss kraftig, og det var borte mot Godset, men der ledet vi likevel 3-2, og burde ridd seieren i land. Ingen poeng var derimot ren og skjær flaks og et under, slik jeg kan erindre det.


Mange...

Godset var en av dem, men vi var heldig i blant annet Odd, Sarpsborg, Stabæk og Glimtkampen. Generelt sett klarte vi da å spille ok i typ 20 minutt og falt fullstendig sammen.
Back to top
View user's profile Send private message
Valderrama
Rutinert


Joined: 13 Mar 2013
Posts: 538

PostPosted: 23.01.2020 14:43    Post subject: Reply with quote

Uenig. Se på statistikkene fra disse kampene, og du vil ikke finne det du hevder. Mot Odd, vi uten toppet lag, møtte vi et lag som murte igjen, og satset på kontringer: 59-41 i ballbesittelse og 4-4 i sjanser. Mot Glimt kan vi si at var heldige som vant, siden det var omtrent siste spark på ballen som sikret seieren, men vi hadde 8-4 i sjanser, tross en elendig førsteomgang, der Glimt ledet fortjent. Og mot Stabæk kunne vi rotet det til mot slutten, men en fullt fortjent seier var det, 8-4 i sjanser, 14 (10)-4 (3) i skudd. Denne var også midt imellom kvalikkampene mot Zagreb.

Vi ble da slett ikke spilt ball i hatt med i noen av disse kampene, selv ikke mot Sarp, hvor vi riktignok kunne og kanskje fortjente å tape, men som det ikke slett ikke var noe å si på poengdeling.
Back to top
View user's profile Send private message
RBKSandvika
Veteran


Joined: 25 May 2004
Posts: 3902
Location: Oslo

PostPosted: 23.01.2020 16:03    Post subject: Reply with quote

Ballbesittelse og "sjanser" på vglive er ikke nok til å overbevise meg om det...
Så du disse kampene? Vi var elendige i 80-90% av kampen. at vi trillet en del ball på tvers endret ikke det..
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 4038

PostPosted: 23.01.2020 16:38    Post subject: Reply with quote

Satt ikke med følelsen av at vi plukket for lite poeng i siste halvdel av ligaen utifra spill og sjanser, vi skulle nok antakelig hatt ihvertfall et par poeng til tror jeg.

Både Odd og Sarpsborg ble kjørt veldig langt inn i eget felt mot slutten f eks.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Zarm93
Veteran


Joined: 06 Apr 2015
Posts: 2721

PostPosted: 23.01.2020 16:49    Post subject: Reply with quote

RBKSandvika wrote:
Vi var elendige i 80-90% av kampen.


At vi er elendige betyr ikke alltid at motstanderen var så veldig mye bedre enn det vi var.
Ikke at det er ment som noe forsvar ovenfor dårlige prestasjoner, men det blir litt for billig å si at vi tok ufortjent mange poeng når vi ikke var noe spesielt dårligere enn de lagene vi møtte.
Back to top
View user's profile Send private message
Valderrama
Rutinert


Joined: 13 Mar 2013
Posts: 538

PostPosted: 23.01.2020 16:56    Post subject: Reply with quote

Jeg så kampene, ja, og jeg har ikke hevdet at vi spilte bra, men at vi ble spilt ball i hatt med og hadde flaks poengmessig, som du hevder, kjenner jeg meg ikke igjen i, noe heller ikke statistikken gir grunnlag for å hevde, selv om den ikke forteller alt. Motstanderen var sjelden bedre, og burde heller ikke være det, samtidig som "vi" selv burde være langt bedre enn de fleste motstanderne, noe vi dessverre ikke var.

Balltrilling på tvers, gjerne i de bakre rekker, synes jeg forøvrig var mer vanlig i Ingebrigtsens sene periode.
Back to top
View user's profile Send private message
Bye
Veteran


Joined: 31 Aug 2007
Posts: 3761
Location: Bergen

PostPosted: 23.01.2020 17:44    Post subject: Reply with quote

"Flaks poengmessig" er vel veldig overdrevet, men at spilleplanen bar veldig preg av å være basert på å løpe mer enn motstandere og lite annet, var vel passe åpenbart. Jeg så lite mønster i måten vi spilte på med ball, annet enn å komme med nok spillere samtidig for å forhåpentligvis skape sjanser på rent overtall.

Det var mange lag som demmet opp for oss i så måte, og prøver vi på det samme i år vil det være minst ett om ikke fler lag som tar langt flere poeng enn oss.
_________________
Det e rom for sunn fornuft, og egne tolkninga, ailtså.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11618
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 23.01.2020 18:30    Post subject: Reply with quote

Det er jo egentlig ganske enkelt.

Vi møter mange lag der hele elleveren er verdt mindre til sammen enn Samuel, og som har null spillere som ville kommet seg til benken vår. Selvfølgelig vil vi ofte spille minst jevnt med disse.

Problemet er at vi er såpass primitive og dårlige kollektivt at vi både får et rent handicap der, pluss at den konsekvente satsningen på å spille mer som de andre norske lagene hjelper til med å nulle ut kvalitetsforskjellen på spillerne. Vi har et lag som er hentet, spiller for spiller, for å dominere spillet mot norske lag, men vi velger oss utholdenhet som konkurransegren.

Selvsagt vil spillerkvaliteten ofte nok gi oss det ekstra målet til at vi blir et lag i medaljekampen. Det er nok også det Horneland satser på, i mangel på mer konkrete offensive planer. Men vi blir aldri det der 'mer dominerende' laget de påstår de ønsker seg uten at vi gjør taktiske grep som støtter en sånn utvikling. Skal man tro Horneland, så er det egentlig tilbake til januar 19 nå, og vi skal dominere på tross av spilleplan. Det vil ikke holde, ikke til å score nok mål, ikke til å vinne nok kamper, ikke til å ta gull. Ikke så lenge andre lag - les Molde og Bodø-Glimt - faktisk i større grad enn oss forsøker å spille som topplag.

Risiko lønner seg.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 15253
Location: Askim

PostPosted: 23.01.2020 20:21    Post subject: Reply with quote

Jeg må si at jeg har langt større krav til både dominerende og underholdende spill denne sesongen. Og forventningene er faktisk ikke så ille heller. Synes helhetsinntrykket er lovende, av hva Horneland sier og hva som meldes fra treninger. Kan det bli en midtbane med Doff, Trondsen og Tagseth da? - Og at Helland jobber ræva av seg på hver trening er et ganske godt tegn.

Tillater meg som vanlig å være forsiktig optimist, - men det eneste som teller er selvsagt hvordan vi faktisk fremstår i kampene fra starten av.
_________________
Embrace science - resist ignorance
Back to top
View user's profile Send private message
PerO
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 6195
Location: Drammen

PostPosted: 23.01.2020 21:32    Post subject: Reply with quote

tror det er lettere å bli enige hvis vi skiller mellom det å være gode i serien, og det å underholde med en morsom spillestil.

Vi var utvilsomt gode gjennom høsten i ES sammenheng, og fortjente de poengene vi fikk.

Men vi var gode på en måte som slettes ikke var underholdende og fengende.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 262, 263, 264 ... 335, 336, 337  Next
Page 263 of 337

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb