English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Hvor er de nå?
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 444, 445, 446 ... 537, 538, 539  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bananskrue
Veteran


Joined: 11 Aug 2012
Posts: 3116

PostPosted: 04.11.2019 21:29    Post subject: Reply with quote

Bendtner har jo selvfølgelig sin del av skylda han. Men som alltid er det jo såklart to sider av alle saker. Det at bendtner har sin del av skylda uskyldiggjør ikke de andre involverte.
Back to top
View user's profile Send private message
sukram
Veteran


Joined: 23 Oct 2008
Posts: 3205

PostPosted: 04.11.2019 21:41    Post subject: Reply with quote

Jeg legger merke til at herr lord mener at bl.a. Hansen ikke vil ha ham tilbake, og at dette skal skyldes at Hansen (m.fl) da ville få mindre medieoppmerksomhet. For min del rimer det dårlig med min egen oppfatning av keeperen vår. Det er meget mulig at Hansen ville ha vekk Bendtner, men i så fall har jeg vanskelig for å tro at begrunnelsen var at han fikk for lite oppmerksomhet fra journalister. Det skurrer for meg i hvert fall.
Back to top
View user's profile Send private message
Messi
Veteran


Joined: 13 Jun 2011
Posts: 2003

PostPosted: 04.11.2019 21:45    Post subject: Reply with quote

Tettey debuterte som midtstopper for Norwich i helgen.
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59330
Location: Trondhjem

PostPosted: 04.11.2019 22:28    Post subject: Reply with quote

Jacob Storevik frå Naustdal stod i mål då Sandefjord sikra direkte opprykk til Eliteserien.

– Det var heilt fantastisk. Vi har vore veldig spente. Start har vore i ryggen på oss heile tida. Det var veldig godt å få det avgjort, seier Storevik.

Keeperen, som har spelt for Sandefjord i eitt og eit halv år, starta sesongen som innbytar. Frå sommaren fekk han full tillit i buret.

– Eg fekk spele fast frå i sommar, sidan då eg har spelt alle kampane. Så eg er veldig nøgd med sesongen, seier Storevik.

Les mer: Jacob (23) blir første naustedøl i Eliteserien: – Heilt fantastisk

Noen flere utdrag fra Bendtner-boka:

TILBAGE I TRONDHEIM står det lille transfervindue åbent. Der kommer en del henvendelser på mig. Det er gået overraskende hurtigt med at vende interessen. Ivans, Kåres og Stigs plan har hele tiden været at sælge mig efter slutrunden. Men midt i januar er der bud i en lind strøm. Mange af dem er pænt eksotiske – fra klubber i Kina, Mellemøsten og USA, som jeg slet ikke føler mig parat til. Eventyret må vente lidt endnu, tænker jeg. Og så, midt i det hele, kommer Gus Poyet på banen. Tidligere midtbanestjerne fra Uruguay, netop tiltrådt i Girondins de Bordeaux, som er en top-5 klub i den bedste franske række, Ligue 1. Det er slet ikke uinteressant.

Ham og Ivan snakker frem og tilbage, og jeg kan godt lide hans sydlandske stil. Han er ikke kagespiser og lyder som én, der forstår mit temperament. Hvad jeg har brug for, hvis der for alvor skal præsteres. Der er udsigt til at spille europæisk, og dadlerne er også i orden. Men så vil Rosenborg ikke alligevel. De vil have mere end de 25 millioner kroner, som Bordeaux har råd til.

“Vi kan sælge dig til det dobbelte til sommer. Desuden vil vi i Champions League. Det skal vi bruge dig til,” siger Stig.

Det er svært ikke at føle sig smigret. Måske er jeg mere end det. Måske er jeg også lettet. Jeg er jo en del mere til Bourgogne end Bordeaux.

Nej, spøg til side. Det er aldrig til at sige, hvad du kommer ned til. Slet ikke midt i en sæson.

Hvad nu hvis jeg ikke passer ind på holdet? Eller Poyet fyres efter en måned? Der er mange hvis’er, og jeg vil ikke sætte min VM-deltagelse på spil. Den er det vigtigste for mig. Vigtigere end penge, vigtigere end næste sæson, vigtigere end mit parforhold. Vigtigere end alt.

(...)

Søderlund er hentet tilbage fra Frankrig, hvor han ikke ligefrem slog til. Og helt ærligt, så er hans viljestyrke og selvforståelse en del større end hans afslutningsevner. Han slår mig på løbekapaciteten, ingen tvivl om det, men ellers er han meget lidt intimiderende. Og derfor ser jeg det ikke som en degradering. Der er ikke konkurrence om pladsen på toppen.

(...)

To ligamål på to måneder ligner ikke alverden, og jeg går til Kåre med min bekymring. Siger, at jeg må tilbage på toppen.

“Selvfølgelig, Nicklas,” siger han. “Vi vil ikke spille dig af VM-holdet.”

Det giver straks pote at smide Søderlund ud på bænken, og så er jeg oppe på tre. Jeg tænker, at jeg vil give den fuld gas i den sidste kamp. Lave et par kasser mere. Vi har Brann Bergen hjemme søndag den 27. maj, og derefter er det om at komme af sted til VM-lejren i København. Det kan ikke gå hurtigt nok.

(...)

Jeg har ikke bare misset et VM, vi har også kikset vores Champions League-playoff mod Celtic, og senest har jeg måttet humpe fra banen i vores kvalifikation til Europa League. En fibersprængning i baglåret. Den rammer på næstsidste dag i sommerens transfervindue. Nürnberg fra Bundesligaen var ellers tæt på at skrive kontrakt med mig.

(...)

Alt vælter på ingen tid. En klub i Dubai trækker sit ret vilde tilbud. Mine private reklameaftaler bliver annulleret. Og fordømmelser er der selvfølgelig mange af. Folk tror seriøst, at jeg ville snyde en mand for 52 kroner. At det er sagens kerne. Det forholder sig lige omvendt. Jeg vil ikke længere lade mig snyde. Hvad enten det handler om 52 kroner eller 5,2 millioner kroner. Det er blevet en principsag. Et princip med en uforudset høj pris.

(...)

Mig og Ivan bliver begge kontaktet af en kollega fra chaufførens taxaselskab. Han tilbyder, at de dropper anmeldelsen. Men det kræver, at jeg betaler nogle dadler bagom. Mange dadler. Kollegaen mener, at jeg står virkelig skidt og har opført mig racistisk, og hvad ved jeg. At min karriere er ødelagt, hvis ikke jeg hoster op.

Normalt ville jeg overveje den slags forslag. De er ret almindelige. Især i England. Jeg kender til sager, hvor fodboldspillere har betalt sig ud af dårlig omtale. Ikke voldtægtssager, trods alt, men faderskabssager, narkosager og voldssager.

På sit profilbillede på Facebook ser kollegaen pænt ond ud. Han poserer i en trøje, hvor der står MAFIA hen over torsoen. Han er ikke den eneste, der giver lyd. I de følgende dage skriver alle mulige, der kender ham chaufføren. De påstår, at han altid er på udkig efter nemme penge og må have genkendt mig, så snart jeg satte mig ind på bagsædet.

Jeg hører også fra Brian Nielsen. Eksbokseren. Brian spiller poker af og til, og en uge efter sammenstødet sidder han til bords med chaufføren ved en privat turnering ude i Vanløse. De er i gang hele natten, og chaufføren blærer sig så meget med sagen, at Brian må bede ham klappe i. Imens skriver pressen, at han er sygemeldt på ubestemt tid. Sygemeldt, men ikke mere syg, end at han kan sidde og spille om penge i 10 timer i streg. Det minder mig lidt om min casinoperiode i Arsenal … Men det siger jeg ikke højt.

(...)

[Stig] mener, at jeg mangler ydmyghed. At jeg skulle have styret mig noget mere, også på Instagram. Hele december har lignet den fest, som det af og til også var. Og det er upassende. Han minder mig om bøden på de 50 dages løn. Bagefter præsenterer han tre forskellige scenarier for foråret:

“Du kan komme tilbage og score 15 mål. Du kan blive solgt til en klub uden for Europa – en klub, hvor transfervinduet ikke snart lukker. Eller du kan blive fyret.”

“Hvad mener du med fyret?” udbryder jeg.

“Vi har undersøgt, om det kunne være en mulighed, rent juridisk,” siger han.

Det giver absolut ingen mening.

“Så skulle I have fyret mig for to måneder siden,” siger jeg. “Så jeg kunne have nået at finde mig et nyt sted at spille.”

Jeg husker ham på et par ting. At jeg undlod at anke for at vise Rosenborg respekt. At jeg ellers ville have kæmpet for min uskyld. At klubledelsen var med på beslutningen. At jeg førte an i pokalfinalen en måned efter retssagen. Dengang fejlede jeg ikke ligefrem noget.

“I har jo selv været med til det her. Hvorfor sagde I, at I havde min ryg, hvis I overvejer at give mig sparket?” vil jeg vide. “Er det, fordi der er kommet ny træner?”

(...)

PAOK FC, den græske mesterklub, henvender sig. Tyrkiske Beşiktaş gør også. Det er gode tegn, at jeg ikke skal tilbydes til dem. Men de ender med at satse på nogle andre. Eller: De spiller sikkert og vælger ikke at satse. Jeg er et sats.

(...)

På den næstsidste dag i transfervinduet tager jeg hjem til min mor, smider mig i hendes sofa og ømmer mig. Hun siger, at det ville være typisk mig, hvis det alligevel vender. Mit liv i en nøddeskal. Hun har talt med sin veninde, som har sagt noget kryptisk. At september 2019 bliver min skæbnemåned. Det kan betyde hvad som helst, og min optimisme er fordampet.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Hodor
Veteran


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 3533
Location: Sunnmøre's hovedstad

PostPosted: 05.11.2019 10:32    Post subject: https://www.vg.no/sport/fotball/i/OpXml1/bendtner-loenn-unde Reply with quote

https://www.vg.no/sport/f...tent=row-1

Men som artikkelen sier, det anes ikke om det var andre inntekter i tillegg
Back to top
View user's profile Send private message
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4914

PostPosted: 06.11.2019 13:07    Post subject: Reply with quote

Quote:
– Det er alltid andres skyld... aldri hans egen. Det du må gjøre er å peke på deg selv først og fremst, når noe skjer, sier Åge Hareide.


Hareide med kommentar om innholdet i Bendtner-boken. Spot on.
Back to top
View user's profile Send private message
sukram
Veteran


Joined: 23 Oct 2008
Posts: 3205

PostPosted: 06.11.2019 14:25    Post subject: Reply with quote

I samme artikkel fremkommer:

« De andre har sin siste frikveld før VM, og jeg sitter på badet og gråter. Jeg har kjempet for dette i halvannet år. Jeg flyttet til en liten by høyt oppe i Norge for å starte på nytt. Og så hele tiden på VM som min gulrot. »

Stakkars Bendtner, måtte flytte til en liten by høyt oppe i Norge. Han får det til å høres ut som Jan Mayen Smile
Back to top
View user's profile Send private message
RbkUrge
Veteran


Joined: 09 Aug 2005
Posts: 3674
Location: Oslo

PostPosted: 06.11.2019 15:17    Post subject: Reply with quote

Bendtner gjør det han kan for å ødelegge ettermælet sitt i klubben. RBK må jo være veldig fornøyd med beskrivelsene til Bendtner, det gjør i hvert fall at langt færre føler sympati med Bentner kontra før boka kom. Trond Alstad sa det vel i R&S også, at klubben ikke føler noe behov for å kommentere Bendtners kommentarer mer enn hva som kommer frem i media.
_________________
Perché hai tradotto questa frase?
Back to top
View user's profile Send private message
Undergangen er nær
Veteran


Joined: 27 Mar 2011
Posts: 1658

PostPosted: 06.11.2019 16:00    Post subject: Reply with quote

Quote:
Men så vil Rosenborg ikke alligevel. De vil have mere end de 25 millioner kroner, som Bordeaux har råd til.

“Vi kan sælge dig til det dobbelte til sommer. Desuden vil vi i Champions League. Det skal vi bruge dig til,” siger Stig.


Hjælp.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Forumsjef


Joined: 08 May 2005
Posts: 19485
Location: Lillestrøm

PostPosted: 06.11.2019 16:18    Post subject: Reply with quote

Det virker å være mange kokker involvert, og ingen av dem er interessert i å lage noe annet enn dessert. Store ego i begge ender, kanskje noen imellom også, og en historie som endte nesten så ille den kunne.

Han kunne altså vært solgt til en brukbar pris, han kunne unngått skade i to dager rundt landslagsunntaket, og han kunne møtt på jobb fysisk og mentalt siste halvdel av kontrakten.

Trist.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
Clasiker
Rutinert


Joined: 13 Dec 2007
Posts: 759
Location: Lade, Trondheim

PostPosted: 06.11.2019 16:23    Post subject: Reply with quote

Men hvis han virkelig har følt på, og mener dette, du og du hvor proff han har vært utad i den tiden han var i Rosenborg. Vi må lese det i en bok lenge etterpå, for å finne ut hva han egentlig tenkte og mente.
_________________
Norsk fotballs lokomotiv!
Back to top
View user's profile Send private message
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 15253
Location: Askim

PostPosted: 06.11.2019 23:02    Post subject: Reply with quote

Søderlund: meget lidt intimiderende.
_________________
Embrace science - resist ignorance
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8925
Location: Rosenborg

PostPosted: 06.11.2019 23:21    Post subject: Reply with quote

Uavhengig av personen Bendtner, så har RBK opptrådt utrolig klønete, spesielt i forhold til kontrakt/klausuler og håndteringen av saken i media. Har vi i tillegg takket nei til et salg på 25mill så er det jo også sløst noe vanvittig med penger her. Forskjellen på det salget og fadesen som fulgte med skyhøy lønn i nesten et år og denne berømmelige signoff bonusen nærmer seg jo fort 40 mill netto, rett i dass.
Back to top
View user's profile Send private message
Kjello
Forumsjef


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 9058
Location: Trondheim

PostPosted: 06.11.2019 23:32    Post subject: Reply with quote

Majoriteten av folk her inne, hadde rast om vi solgte Bendtner for 25 millioner i januar 2018. Folk hadde pekt på at markedsverdien garantert hadde blitt høyere etter VM. Lett å være etterpåklok. Men faktum er at ingen så for seg den nedturen som kom.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8925
Location: Rosenborg

PostPosted: 06.11.2019 23:43    Post subject: Reply with quote

Mer enn 25mill for en 30-åring som ikke dominerer særlig mer i ES enn en hvilken som helst annen RBK-spiss de siste 20 årene ville vært totalt urealistisk. Selv om han gjorde noen enkeltprestasjoner utover det vanlige, så var gjennomsnittet ikke noe høyere enn f.eks Søder i 2015 eller til og med Gytkjær.
Back to top
View user's profile Send private message
JohnTiger
Veteran


Joined: 27 Nov 2007
Posts: 2584
Location: Heimdal

PostPosted: 07.11.2019 00:05    Post subject: Reply with quote

Clasiker wrote:
Men hvis han virkelig har følt på, og mener dette, du og du hvor proff han har vært utad i den tiden han var i Rosenborg. Vi må lese det i en bok lenge etterpå, for å finne ut hva han egentlig tenkte og mente.


Enig i det. I denne sammenheng opptrådte han mer proft en mange andre spillere vi har hatt.

Selvsagt burde vi solgt han for 25 mill. Kanskje vi kunne fått 35 etter et ev VM, men 25 hadde jeg vært happy med.
_________________
Rosenborg e laget!

Twitter : @JohnTiger67
Back to top
View user's profile Send private message
Kjello
Forumsjef


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 9058
Location: Trondheim

PostPosted: 07.11.2019 00:16    Post subject: Reply with quote

Du får gå tilbake i Bendtner-tråden og lese fra august 2017 og til og med januar 2018. Hans innsats i Europa ble omtalt som om han var John Carew i 1999. Summene folk så for seg var 40-100 millioner. Alt etter hvilken nasjonalitet kjøpende klubb skulle ha. Det var unison enighet om at han bare ville bli enda bedre i 2018 med en hel oppkjøring i beina. Dette forumet hadde kokt over, og krevd Bjørnebyes hode på et fat om Bendtner ble solgt til Bordeaux for 25 millioner i januar 2018. Man hadde rast over manglende ambisjoner for den kommende CL-kvalikken.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11618
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 07.11.2019 12:31    Post subject: Reply with quote

Ja, det er og blir utrolig viktig å klare å gå tilbake i tid her, og unngå det aller verste av hindsight bias.

Det vi hadde da var en gammel sirkushest som brukte halve sesongen på å spille seg i form, og deretter ble toppscorer i ligaen på den siste halvparten. Og som kanskje var vår viktigste enkeltspiller (utespiller, selvfølgelig) i Europa. Dominerte ikke særlig mer enn en hvilken som helst annen RBK-spiss? Jau skit. Det var et totalt annet nivå enn Søderlund og Gytkjær.

Planen var jo også åpenbart og tydelig at han skulle bli enda bedre på våren, holde seg i den danske landslagstroppen, spille i VM og SÅ bli solgt. Med den utviklingen som hadde vært til da hadde det vært rimelig hønsehjerne å kaste seg på et skambud i vintervinduet. Den planen var egentlig ganske god, og vi kunne endt opp med å cashe inn både penger og renommé. Det var en del uflaks i flere ledd som forhindret at det ble full klaff, men også en undervurdering av konsekvensene dersom det ikke skulle gå som planlagt.

Bendtner 2018, med etterpåklokskap som hjelpemiddel, skulle vi selvsagt takket pent ja til 25 millioner for.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 4038

PostPosted: 07.11.2019 18:41    Post subject: Reply with quote

Slik Bendtner framsto høsten 2017 så var det jo absolutt grunn til å ha høye forventninger til 2018.

Selv ville jeg nok argumentert med at hvis vi kunne få 25mill den vinteren kunne vi antakelig få 25mill til sommeren, og med gode utsikter til enda mer hvis han fortsatte utviklingen og gjorde det bra i VM også. Så utifra det vi stort sett var enige om da så var ikke det helt håpløst å takke nei der.

Men egentlig så var det opp mot 35-40 hvis du tar med lønnskostnader fram til sommeren og risikoen for at vi ikke ville fått et bedre bud etter VM. Med den informasjonen de hadde på brakka (sign-off fee f eks, risikoen de selv har uttalt at de tok med å hente Bendtner) så høres 25mill ut som noe de burde ha takket ja til.

Vi og media ville ha krevd hoderulling da, så kan hende det alene var nok til at de ikke vurderte det seriøst. Så kan det hende at det var langt under 25m som egentlig hadde blitt lagt på bordet.
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 11708

PostPosted: 07.11.2019 18:59    Post subject: Reply with quote

Midtsjø med mål borte i Nur-Sultan.
Back to top
View user's profile Send private message
Flabbergast
Veteran


Joined: 19 Jul 2012
Posts: 3335
Location: Trondheim

PostPosted: 07.11.2019 20:48    Post subject: Reply with quote

Jøssenavn det må da være et år eller to sia sist. Ikke akkurat målfarlig godeste Midtsjø, men artig for han
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59330
Location: Trondhjem

PostPosted: 10.11.2019 12:31    Post subject: Reply with quote

Witry:

- Jeg ville langt på vei levd det samme livet om jeg hadde gått til Rosenborg, men jeg visste at det ville være godt for hodet mitt å prøve noe annet enn norsk fotball.

Og derfor kommer han ikke hjem med det første heller.

- Det er absolutt ikke planen. Hvor lenge vi blir her, aner jeg ikke, og jeg kan uansett ikke ha det bedre enn akkurat nå. Men jeg vil jo gjerne prøve meg i en av de fem store ligaene (England, Spania, Italia, Tyskland eller Frankrike ).

Ranheim og Rosenborg blir tv-fotball også i årene framover.

- Denne sesongen spilte vi så mange mandagskamper at jeg fikk god tid til å se norsk fotball i helgene.

Han føler med både Ranheim og Rosenborg, og gruer seg til scenariet i siste runde når de to møtes på Lerkendal. Der kan begge være nødt til å måtte vinne, Ranheim for å unngå nedrykk, Rosenborg for å sikre medaljer.

- Det vil være trist om Ranheim rykker ned, men ingen krise. Jeg tror Frank Lidahl (daglig leder, red.anm) har satt av penger og har en plan.

Les mer: Witry spiller som en greve

For Stamnestrø ble det første møte med færøysk likevel ikke helt som han hadde tenkt.

– Jeg var ikke helt frisk da jeg kom, så jeg sleit litt i starten og fikk to belastningsskader nesten med en gang. For de trente helt tulling utpå der. Det var som å komme femti år tilbake i tid. Vi hadde noen økter i en gymsal der vi sprang doggies, bare frem og tilbake og frem og tilbake. Jeg tror nesten nitti prosent av troppen utpå der hadde belastningsskader i løpet av sesongen. Men etter at jeg ble frisk, startet jeg det meste av kampene, spilte mye og trente mye. Så det var en positiv opplevelse totalt sett, sier hemnværingen.

22. juni fikk han debuten, på bortebane mot TB Tvöroyri. Stamnestrø kom inn som innbytter, men kunne ikke hindre at hans nye lag tapte 1-0. Det tapet skulle faktisk vise seg å bli det eneste serietapet Stamnestrø var med på.

– Jeg spilte i mange roller, som passet meg bra. Klaksvik spilte som regel i en slags 4-4-2-formasjon. Jeg spilte på begge kantene, som offensiv midtbane, men også som hengende spiss i angrep.

Det ble med én scoring i serien, men laget avsluttet sesongen på fantastisk vis, som regel med Stamnestrø på banen, og vant åtte kamper på rad. Før den 27. og siste serierunden hadde Klaksvik og B36 Tórshavn akkurat like mange poeng. Men selve seriefinalen ble ikke veldig spennende.

– Jeg pådro meg dessverre hjernerystelse i den nest siste kampen, så jeg fikk ikke spilt seriefinalen, men treneren fikk det akkurat som han ville og spådde. Jeg tror det var åtte seriekamper før slutt, at han sa at det kom til å bli slik at alt ble avgjort i den siste kampen mellom oss og B36. Og slik ble det jo. Jeg husker en trygghetsfølelse av at vi kom til å vinne, ikke at vi måtte vinne. Det var lave skuldre.

Uten Stamnestrø på banen vant Klaksvik 3-0. Dermed kunne Stamnestrø ferie seriemesterskap for sjette gang. Troféskapet hans begynner i så måte å bli imponerende i norsk målestokk. Tre ganger med Rosenborg, to ganger med Molde, og én gang med Klaksvik. Etter den seneste triumfen var det klart for gullfest - umiddelbart.

– Da gikk kampen var ferdig, gikk det rett over i bankett og gullfest, og den feiringa tror jeg pågår ennå. Så vidt jeg forstår har spillerne fri helt til over nyttår. Fotball betyr alt der ute, og vi merket at vi ble litt kjendis og ble gjenkjent. Gikk vi rundt på gata så hendte det ofte at folk hilste, og ga tilbakemeldinger om sist kamp og prestasjonene. Og da var det klar tale. Det var enten at man hadde vært god, eller at man hadde vært ræva. Det var ærlige tilbakemeldinger, men det er greit det.

Les mer: Magnus fikk profftilbud fra Færøyenes svar på Napoli: – Jeg hadde angret om jeg ikke hadde reist

For lidt over tre måneder siden trak Issam Jebali den stribede trøje over hovedet for første gang, og siden da har han fået otte kampe for OB i 3F Superligaen. Derfor har den tunesiske angriber også fået godt indtryk af Danmarks bedste fodboldrække.

- Klubberne er næsten på samme niveau. Der er ikke stor forskel mellem top og bund, og jeg synes, det er en god liga, men den er hård.

Issam Jebali har inden skiftet til Striberne prøvet at spille fodbold i Sverige og Norge. I Sverige tørnede han ud for IF Elfsborg, og i Norge spillede han for Rosenborg BK. Således har vores nr. 7 også oplevet, hvordan spillet på banen er forskelligt i Danmark i forhold til Sverige og Norge.

- Dansk fodbold er meget mere fysisk. Der er flere dueller, og du skal have masse af power, løbe en masse og tage duellerne for at tilpasse sig.

Læs mere: Jebali inden Lyngby: Der er ingen nemme kampe

Trond Sollied og Tore Hagh ble hedret under 100-årsjubileet til Norges Fotballforbund Nordland lørdag kveld. Begge har vært ruvende skikkelser i Nordlandsfotballen.

(...)

Sollied spilte også på Mo ILs 1980-lag. Videre gikk karrieren til Vålerenga, Rosenborg og Bodø/Glimt. Han ble årets spiller på VG-børsen i 1985 og avgjorde samme året seriefinalen på Lerkendal foran nærmere 30000 tilskuere. I Bodø tok han Glimt fra 3. divisjon til sølv i serien og NM gull i 1993.

Les mer: Hederspris til Trond Sollied og Tore Hagh for deres lange fotballinnsats

– Det er to tilbud jeg har tenkte mye på. Everton ville ha meg da jeg var i Celtic, men klubbene ble ikke enig om pris og slike ting. Dermed ble det 1860 München i Bundesliga. Etter to år der – altså i 2002 – fikk jeg et tilbud fra Borussia Dortmund, men jeg valgte å fornye kontrakten med ett år i 1860. Jeg trivdes veldig godt, men sett i ettertid angrer jeg litt på at jeg ikke takket ja til Dortmund. Så Dortmund og Everton er to klubber jeg gjerne skulle spilt for, sier Vidar Riseth.

Noe Riseth er meget stolt over er det han gjorde utenfor banen. På fritiden brukte han mye tid på karrieren etter fotballen. Han etablerte et entreprenørselskap på Frosta som holder på med hytteutbygging. I dag har selskapet 32 ansatte.

– Selskapet bygde jeg mens jeg var aktiv, og det er det smarteste jeg noen gang har gjort. Selskapet går veldig bra, sier Riseth, som også er sponsorsjef i Rema 1000.

– Anbefaler du flere idrettsutøvere til å tenke mer på livet etter karrieren?

– Ja, absolutt. Jeg tror man blir en bedre utøver hvis man gjør noe utenom idretten. Alle sier at man må være en 24-timersutøver, men for meg var det viktig å kunne koble av og tenke på noe annet enn fotball, sier Vidar Riseth.

Les mer: Som sjuåring satte Vidar Riseth seg sju hårete mål som fotballspiller – samtlige ble nådd

Bergdølmo i VG på fredag:

Han fikk den virkelige Lerkendal-debut mot et stjernespekket Juventus med Zinédine Zidane, Didier Deschamps, og Christian Vieri i kvartfinalen i Champions League (1-1). Det er til dags dato den største klubbkampen på norsk jord.

- Følelsen av at nivået ikke var så uoppnåelig var enorm. Det ga meg enda mer lyst til å bli god. Da begynte lysten ganske raskt å spre seg til spill i utlandet, og fast plass på landslaget, hvor jeg ikke hadde en eneste kamp før jeg kom til RBK, sier Bergdølmo.

Bergdølmo beskriver seg selv som en «late bloomer». Han var 26 år før han blomstret skikkelig på fotballbanen. Det takker han trenerlegenden Nils Arne Eggen for. Og den sterke lagkulturen og spillestilen i RBK.

- Nils Arne sa om meg: «Han kom som en stå og slå back, men ble en slå og gå back». Det uttrykket liker jeg. Jeg hadde kvaliteter tidligere, men i rollen som offensiv back kom jeg mer til min rett, og så var jeg så heldig at jeg hadde Mini og Runar Berg foran meg. De to hadde fotballforståelse uten like, sier Bergdølmo.

Han mener RBK gjorde det så skarpt - og slo flere av de beste lagene i Europa - fordi det var en gjeng som ble lært fotball på en annen måte. Alle visste hva de skulle gjøre. Det var faste mønster.

- Skal du bli en bra fotballspiller må du være et godt menneske. Det er som Eggen sa det: «Du må unne andre suksess. Du må spille kameraten din god. Det er så godt sagt. Jeg kjenner ikke én drittsekk som er blitt god, sier Bergdølmo.

(...) etter at Norge hadde slått Spania sensasjonelt 1-0 (Steffen Iversen matchvinner) - så kom Valencia med et bud på 35 millioner. De ville spleise John Carew med Bergdølmo i det spanske storlaget.

Men Bergdølmo hadde bestemt seg for Ajax. Og var helt i ekstase. Men siste kamp for RBK kommer han aldri til å glemme. Han måtte ha én kamp til for å kalle seg seriemester - for fjerde gang på rad - men Eggen plasserte ham overraskende på benken.

- Da det var syv minutter igjen snudde Nils Arne seg mot meg: «Jeg har ikke glemt deg, skjønner du. Jeg setter deg inn som indreløper for det er vel for kjedelig å spille venstreback mer nå», forteller Bergdølmo - og gliser godt.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
bolgebah
Veteran


Joined: 01 Aug 2006
Posts: 6059

PostPosted: 11.11.2019 09:24    Post subject: Reply with quote

2mas wrote:

For Stamnestrø ble det første møte med færøysk likevel ikke helt som han hadde tenkt.

– Jeg var ikke helt frisk da jeg kom

[...]

– Jeg pådro meg dessverre hjernerystelse

Stamnestrø syk og skadet?! Nei, nå har jeg aldri...
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 11708

PostPosted: 13.11.2019 17:55    Post subject: Reply with quote

Kom over lagoppstillingene fra Jr NM i 2011 og 2012 hvor RBK begge årene slo Brann. Så der at Rohollah Iqbalzadeh som var i RBK systemet den gang senere debuterte og fikk 3 landskamper for Afghanistan i 2015 (En 90 minutter i VM kvalik). Nå derimot spiller 25 åringen 6 div for Kattem etter å ha vært innom Rødde (Tillerbyen), Sverresborg, Byåsen og Kolstad etter han forlot RBK og deretter Bodø/Glimt etter juniortiden.

Derimot gjør han suksess utenfor fotballbanen sammen med sine to brødre, hvor de har startet dagligvarebutikken Euro Cash Heimdal. De gikk fra 5 mill i driftinntekter første året i 2017 til 18 mill i 2018.

Kan også nevne at som 13 åring ble han speidet på av Chelsea i 2008.
Back to top
View user's profile Send private message
Hentesveis
Veteran


Joined: 24 Aug 2004
Posts: 5623
Location: Kroppen i Oslo, men hjertet i Trondheim

PostPosted: 13.11.2019 20:56    Post subject: Reply with quote

Kan noen opplyse meg om hvordan Stamnestrø kan ha 3 seriemesterskap med RBK?

14 kamper i ES i 2015, 4 i 2016, ingen i 2017 og ingen i 2018?
_________________
Store ord og fett flesk sitt itj fast i halsen...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 444, 445, 446 ... 537, 538, 539  Next
Page 445 of 539

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb