English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Djordje Denic
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 16550
Location: Lillestrøm

PostPosted: 02.10.2019 08:51    Post subject: Reply with quote

Nåsåladden: Tja, utfrysing er vel spekulasjon, men det er ingen tvil om at svært få av spillere hentet fra utlandet har spilt seg til noe i nærheten av fast plass på laget, uavhengig av om det var Ingebrigtsen, Coolen eller Horneland som styrer skuta.

Gersbach, Levi, Serbesic, Amundsen, og Denic er alle eksempler på spillere hentet utenfra som ikke har vært gode nok og/eller fått relativt lite tillit. Heller ikke blant utlendinger med Eliteserie-bakgrunn har vi hatt mer suksess enn vi bør ha som minimumskriterium, da heller ikke eksempelvis Thorarinsson og Vilhjalmsson ble det man trodde og håpet.

Nå er uttellingen generelt under Bjørnebye rimelig grell for å si det mildt, men utenlandsimporten er nesten utelukkende stryk. Det er vel bare Jebali (utenfra samt Gytkjær, Akintola og Samuel "innenfra") som har har tatt plassene de er tiltenkt mer eller mindre fra dag én.

Så er det enkelte som mener at Levi er god nok til å spille mer, andre mener det samme om Denic, og mange mener også Serbesic burde fått flere sjanser til å spille seg inn. Men faktum er uansett at disse ikke spiller for oss i nevneverdig grad, så får folk velge selv om dette ligger på Hornelands disponeringer eller Bjørnebyes kjøp. Vi kommer i hvert fall ikke unna at vi har alt for mange utlendinger på lønningslista som ikke har noen viktig rolle i laget.
_________________
Consider sport, the babyish enthusiasms and rages which it excites, whole nations disturbed by disputes between boys. We are children. -Aleister Crowley
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 8485
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 02.10.2019 09:00    Post subject: Reply with quote

Henning wrote:
Dere vil nok neppe bli overbevist, men hvis man vil være djevelens advokat så kan man komme opp med alternative forklaringer på de eksemplene som visstnok støtter hypotesen om at Horneland "vil fryse ut utlendinger".

Bendtner: var svak lenge før han ble "frosset ut".
Adegbenro: Horneland krever mye av vingene, Helland har opplevd det samme. Er fast nå.
Serbecic: Ryggskadet, trengte spilletid.
Denic: Spilte seg ikke inn under Coolen heller.
Levi: De fleste var enige om at han ikke er god nok da han ble lånt ut.
Jebali: Ønsket selv å dra
Vilhjalmsson: Har ikke vist noe i VIF som tyder på at det var noe annet enn sportslige grunner til at han ble solgt.
Ogbu: Neppe god nok per i dag.


Altså, at vi er dårlige til å hente spillere utenfra er jo opplest og vedtatt, så det er klart det spiller inn. Det er neppe tilfeldig at den eneste åpenbare forsterkningen av disse (bortsett fra Jebali, som er en dårlig match med nåværende spillestil) også er den som fortsatt har spilletid i laget. Horneland er jo ikke idiot: han benytter seg jo selvsagt av tilgjengelige utenlandske spillere som både utvilsomt løfter laget og tilfredsstiller spillestilkravene.

Samtidig kan man jo fint komme med eksempler på det motsatte, for denne 'djevelens advokat'-greia er rimelig enøyd og kirsebærplukkende. Hovland spiller absolutt alt, uansett prestasjoner. Hedenstad er så bankers at vi ikke engang gidder ha en junior som backup. Søderlund er fast på laget uansett hva som skjer. Vi har jo generelt beholdt alle norske spillere, selv om mange av de både er i en kontraktssituasjon og har en prestasjonshistorikk i klubben som tilsier at noe egentlig burde ha skjedd allerede før sesongen. Så kan man selvsagt hevde at noen av de (Lundemo, Konradsen, Søderlund, Hedenstad) har bevist at de er bedre enn sitt rykte, men jeg vil påstå at det ikke er noe annet enn den naturlige boosten av å ha ubegrenset tillit, og at ingen av disse egentlig har holdt noe gjennomsnittsnivå som beviser at de kan heve laget over tid. Jeg vil også påstå at noe av grunnen til at vi er et svakere lag enn vi var i fjor er fordi vi velger å fokusere på disse veldig 'norske' spillertypene, og mangler de individuelle ferdighetene de fleste av disse utlendingene var hentet inn for å supplere oss med. Poenget er: totalbildet er faktisk tydelig, uansett hvor mye man forsøker Elden-strategien på enkelteksemplene. Dette er ikke en 'hinsides enhver rimelig tvil'-situasjon.

At noen fortsatt vil mene at denne utviklingen (80% av utlendinger ut, ingen nordmenn ut) er rent tilfeldig, og utelukkende basert på situasjonen og kvaliteten til enkeltspillerne, det får stå for deres regning. Jeg tror det er strategisk. Ikke rasistisk, ikke fremmedfiendtlig, men strategisk. Og til dels er det nok en tanke jeg også ville stilt meg bak - jeg er helt enig i at utenlandske spillere enten bør være brennaktuelle for elleveren (og helst løfte den), eller være så store talenter at vi føler oss sikre på at de kommer dit i løpet av sin første kontrakt. Men jeg synes, i dag som tidligere, at TNSR-planen er både banal og dårlig forvaltet, og bærer preg av målstyring heller enn gode nok analyser.

Tilsvarende tror jeg heller ikke Horneland er 'slem' og ønsker å fryse ut spillere for å være ond, men heller at han ikke ønsker å satse på de utenlandske spillerne som han ikke ønsker seg med videre. Han har jo uttalt tidligere at han ikke synes det er noe poeng å 'kommunisere' rundt sånne ting utover laguttak og tilbakemeldinger på trening, og da er det lett at spillere som får mye mindre spilletid enn nivået skulle tilsi føler seg litt skjøvet ut i kulden. Vi har jo lenge tilsynelatende hatt klikkdannelser i A-laget, der utenlandske spillere stort sett (får) søke hverandres selskap, og det hjelper jo heller ikke på situasjonen. Jeg tror altså vi mangler tradisjon for et samlende fellesskap som gjør gnisningene mindre i motgang, og jeg ville bli overrasket hvis vi noen gang ble trukket fram i positiv forstand for måten vi integrerer spillere fra andre land.

PS. Eggen mente at Rosenborg skulle være et lag av trøndere, men var jo veldig åpen for å lage trøndere av folk fra andre steder i Norge, Europa og verden dersom muligheten bød seg. På 90-tallet, da norske spillere var i vinden som aldri før eller tidligere, og dessuten kom med klare, kvantifiserbare sportslige fordeler framfor spillere fra mange andre land, var dette sjelden veldig nødvendig.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
PerO
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 5418
Location: Drammen

PostPosted: 02.10.2019 09:45    Post subject: Reply with quote

1972 Miami Dolphins wrote:
Da trenger vi ingen dyre ansettelser da. Bare å kjøpe inn 15 eksemplarer av godfoten og ansette folk som kan lese.

Du legger det frem som at RBK gjennom Eggen har bestemt at Trøndelag - Norge - Norden - resten av verden er en fastlåst kravsatt strategi for all fremtid. Sånn er det ikke. Spillerlogistikk er sittende SD sitt ansvar, i samarbeid med styrets beslutninger og godkjennelser.

Å legge alt dette ansvaret på NAE idag er helt utrolig ansvarsfraskrivelse! Bare tull å hevde at i prinsippet har ingen roller i klubben noen som helst beslutningsmyndighet eller ansvar, fordi alt ble definert en gang av Eggen.


Tror du misforstår hva som ligger i strategien og hvordan den skal brukes.

Det er essensielt for RBK's posisjon i midt-Norge at de bestreber seg på å ha så mange innslag av trønderske spillere som mulig, men de skal selvfølgelig ha riktig kvalitet.

Så skal man prøve det samme med Norske etc etc.

Så er det overhodet ingenting i den strategien som sier at en dårlig trønder skal velges fremfor en god afrikaner. Men, man skal ikke overse trønderske og norske spillere fordi det er mer spennende med utlendinger, eller de er ørlite billigere.

Riktig bruk av strategien, kan medføre forskjeller avhengig av hva som er tilgjengelig, på en måte som gjør at man kan ha 9 trøndere mot Napoli i en generasjon, og en trønder på benken i en annen generasjon.

Men det er livsviktig for klubbens posisjon å hele tiden ha slike strategier med i sine betraktninger. Akkurat som de andre postulatene som Eggen kom med.
Back to top
View user's profile Send private message
1972 Miami Dolphins
Legende


Joined: 30 Jul 2007
Posts: 17401
Location: Oslo

PostPosted: 02.10.2019 09:57    Post subject: Reply with quote

Jeg misforstår helt sikkert en rekke ting.

Quote:
Trøndelag-Norge-norden-verden er jo en del av klubbens DNA og tydelig fremsatt av Eggen.


Men det er altså denne påstanden jeg reagerer på. Det er stor avstand mellom å ha som strategi å jobbe målrettet med å få frem trønderske spillere, til å hevde at klubbens trener en gang på 90tallet låste klubben fast i "Trøndelag-Norge-norden-verden" og at vi derfor er pliktet å gjøre det.

Det er være eller ikke være å få opp trønderske spillere, det tror jeg ingen er uenige i. Og der må vi også gjøre en enda bedre jobb.

Men at vi gjør avtale med Jim Solbakken og henter inn spillere som Valvik og Hovland istedenfor å se bredere ut i markedet, det må sportslig ledelse stilles ansvarlig for, ikke NAE.
Back to top
View user's profile Send private message
PerO
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 5418
Location: Drammen

PostPosted: 02.10.2019 10:00    Post subject: Reply with quote

Akkurat som jeg sier. Det er gjennomføringen som er for dårlig, ikke teorien. Den er livsnødvendig for klubben.

Hvis ikke kan vi jo like godt bruke tiden vår på ManU eller et annet lag som er fullstendig uten lokal tilhørighet.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 8485
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 02.10.2019 10:11    Post subject: Reply with quote

Teorien er overhodet ikke livsnødvendig, for den er så banal at den oppsummerer nøyaktig de vurderingene absolutt alle klubber i hele verden (*minus, se under) gjør seg. Fordelene med å dyrke fram egne spillere, og å bevare en lokal tilknytning i størst mulig grad, er så store og åpenbare at det kun er de klubbene som må hente et enormt spisset utvalg av spillere, og ellers ikke behøver å tenke økonomi overhodet, som har råd til ikke å ta denne typen tankegang med i betraktning.

Og for Rosenborg er den direkte skadelig, fordi den blir brukt som en 'strategi' når den overhodet ikke inneholder de elementene som gjør den til en implementerbar strategi. Vi har ikke, og har aldri hatt, den kompetansen i klubben som skal til for å operasjonalisere dette på en ordentlig måte, og derfor blir denne tankegangen kun hentet fram som påskudd og sovepute når det er opportunt.

"Vi klarer ikke finne spillere som styrker oss sportslig? Norske klubber er griske, og utlendinger er så fordømt godt gjemte? Jaja, okei, men vi skal jo ifølge manualen helst ha TRØNDERE(tm), så da henter vi bare hjem Aasbak og Gjertsen! I kraft av sitt opphav er de sannsynligvis 10-tallets svar på Stensaas og Brattbakk nærmest automatisk".

edit: Artig at du skulle nevne Manchester United, som har Jones, Maguire, Tuanzebe, Lingard, Greenwood og Rashford av spillere som får en del minutter, og samtidig er såpass lokale at de nok ville passert trøndertesten her hjemme. Hvordan kommer vi ut i sammenligning, med vår nedfelte trønder først-strategi?
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
moomoo
Veteran


Joined: 18 Feb 2008
Posts: 4715

PostPosted: 03.10.2019 00:03    Post subject: Reply with quote

Hva er det å være uenige om egentlig?

Fasiten er jo klar som friskt vann!

Trøndelag - Norge - Norden - Verden betryr ikke at vi IKKE skal se i motsatt rekkefølge det betyr at om vi skal ha en indreløer og det er en Trønder,en annen nordmann, en danske og en serber som er ansett for å være like gode så henter man i den rekkefølgen.
Er Dansken bedre hentes han selvfølgelig, sånn har det alltid vært.

Problemet nå er at de har gjort alt for slett forarbeid når de henter spillere, uansett nasjonalitet og størrelse på bart og mokkasina.

Det virker for meg som vi hadler blindt.
Trenger vi en indreløper så finner vi en indreløper, men det er tydeligvis ingen som tenker på hjvilke rolle den indreløperen skal ha hos oss... en indreløper hos VIF, AIK eller Moroka Swallows kan være kjempegod slik de spiller, men overhode ikke passe inn hos oss.

Som leder tilbake til det at før så var det snakk om roller, nå er det snakk om posisjon.

Vi bør hente og dyrke spillere til roller, også yngre junior.

Mangler vi en høyreback? har vi ingen som vi anser som god nok i junioravdelingen? nei men for pokker, omskoler en ving med bra posisjonering og duellstyrke da!!

Blir bare møkka lei...
_________________
Lomaxx wrote:
Merker at jeg ikke er redd i det hele tatt når Tavares har ballen. Mannen er jo så treg at han får Besart Berisha til å se ut som bippe stankelbein
Back to top
View user's profile Send private message
Bananskrue
Veteran


Joined: 11 Aug 2012
Posts: 2655

PostPosted: 03.10.2019 10:20    Post subject: Reply with quote

moomoo wrote:

Som leder tilbake til det at før så var det snakk om roller, nå er det snakk om posisjon.


Her treffer man jo egentlig spikern på hodet, og skal man ha bevis er det bare å ta en titt på spissjakten vi hadde nå i sommer. Vi ble koblet til mange forskjellige navn og samtlige var helt forskjellige spisstyper. Vi skulle ha spiss, det var ikke så farlig hvilken type.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Page 13 of 13

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2019 RBKweb