English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Strategi for spillerkjøp
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 114, 115, 116  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
enojado
Veteran


Joined: 19 Jun 2017
Posts: 2516

PostPosted: 13.08.2019 22:55    Post subject: Reply with quote

Synes det fortsatt er et stykke til CL, men hvis det skulle gå veien. Da burde det være slik at vi er mer attraktive til bl.a. å leie spillere fra større ligaer? Begynte å tenke på Pedro Chirivella som er i liverpool er faktisk er lånt ut til Extremadura nå og var i Willem II...

Vi bør kunne hente noe langt bedre enn han på lån? Kjøp av "klassespillere" fra større klubber tviler jeg på da de koster store penger på både overgang og i lønn.

Og endelig blir det enklere å kjøpe "klassespillere" fra bakgårdsligaer, men er kanskje vanskeligere å kjenne til kvaliteten? SIB har ikke akkurat gjort jobben hittil...

For min del vil jeg ha spillere som skal forsterke laget fra dag 1 og kombinere dette med bruk av talenter.
Back to top
View user's profile Send private message
moomoo
Veteran


Joined: 18 Feb 2008
Posts: 6680

PostPosted: 13.08.2019 23:02    Post subject: Reply with quote

noen spillere som sliter benken du kan tenke med våre relasjoner vi kan hente på lån for å forsterke startoppstillinga?
_________________
Neeskens wrote:
Så kan dere sitere meg på at Carlo Holse er en av de mest oppskrytt er spillerene vi har hatt
Back to top
View user's profile Send private message
Letterkenny
Rutinert


Joined: 01 Aug 2017
Posts: 719

PostPosted: 13.08.2019 23:18    Post subject: Reply with quote

Å låne spillere i tro om at de skal hjelpe oss til gode resultater i et evt. CL har jeg lite sans for. La nå heller den troppen som evt. bringer oss dit ispedd noen langsiktige signeringer få suge på denne karamellen. Tenk for en læringsarena for de unge spillerne i troppen!

Edit: leiesoldater kan suge på andre ting.
Back to top
View user's profile Send private message
enojado
Veteran


Joined: 19 Jun 2017
Posts: 2516

PostPosted: 13.08.2019 23:45    Post subject: Reply with quote

synes det er enorm risiko å kjøpe spillere som skal rett inn og forsterke laget. De er som regel svært dyre. Skal vi kjøpe en ny sappara så vil jeg anta de koster fort mellom 30-50 millioner som både inkluderer overgang og lønning (alt etter som kontraktlengde). Man får sultne ungdommer nesten gratis på lån fra store klubber som kan bidra til å heve nivået og få våre talenter til å forstå at "skrittet opp" kanskje ikke så stort. Leverer de ikke varene så send de tilbake. Kanskje jeg er romantisk men hadde Renato Schances på 20 år kommet til oss så hadde det gjort noe med populariteten til klubben også.

Det blir forøvrig interessant å følge united-spilleren (19 åring) som gikk til tromsø nå - på lån.
Back to top
View user's profile Send private message
razzle
Proff


Joined: 11 Sep 2016
Posts: 277
Location: Sarpsborg

PostPosted: 19.08.2019 09:38    Post subject: Reply with quote

Fatter ikke hvordan SIB kan få benytte den strategien han gjør til spillerkjøp, skulle tro det sitter folk i styret som ser problemstillingen med måten det gjøres på? Han har uttalt at vi henter spillere etter at de beste og nest beste lagene har hentet sine, med andre ord gambler han på oppsopet. Norske lag er i full stand til å ha en overgang klar innen vinduet åpner, dette er det flere som gjør (blant annet den trauste naboen i vest) med hell. Det må da vel være bedre å hente den FØRSTE spilleren som går fra et lag, istedet for å risikere at de ikke vil selge flere etter at andre har tatt for seg? Hvis dette er måten det skal gjøres på, vil hvert eneste overgangsvindu under SIB se ut som det forrige, med panikkbud hit og dit på middelmådigheter i siste time som kanskje ikke vil gå, eller ikke får lov til å gå av klubben. Det blir både mye dyrere, og mye dårligere oversikt over spillernes kvaliteter når man holder på sånn. Man skal for eksempel ikke ha behov for å dra til Østersund på speidetur ETTER at vinduet har åpnet!! Såpass kontroll bør det være på det Skandinaviske markedet. Men det er klart, vi har jo en sportsdirektør som ikke finnes interessert i fotball som skal være ansvarlig for spillerkjøp. Det er ennå tid igjen av overgangsvinduet, men kun én dag for å forsterke før CL playoff. Gult kort på Søder betyr at den eneste spissen vi har i returkampen er Botheim som fremdeles har et altfor variabelt nivå til å kunne legge alle CL-kronene i hans hender. /rant over
Back to top
View user's profile Send private message
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4912

PostPosted: 19.08.2019 09:46    Post subject: Reply with quote

Selv om en agent eller avis hevder at Rosenborg skal på "speidertur" til Østersund, så er ikke det ensbetydende med at Rosenborg har null oversikt og starter fra scratch nå. Det kan tenkes at de skal se den kampen for å se på noen helt andre, det kan tenkes at de skal se den fordi de ikke er helt overbevist, det kan også tenkes at de ikke skal se den i det hele tatt men at det er en agent som ønsker oppmerksomhet rundt spilleren sin.
Back to top
View user's profile Send private message
machiavelli
Veteran


Joined: 16 Jul 2013
Posts: 1862

PostPosted: 19.08.2019 11:12    Post subject: Reply with quote

Nå kan det jo strengt tatt være at det han påpeker er at RBK er sist i køen. Som vil si at når bud kommer fra RBK så avventer man og ser om det er bedre klubber med mer økonomi som kommer på banen. Og at i prioritert rekkefølge så selger man selvfølgelig til større og sterkere klubber. Det er sånn fotballhiarkiet fungerer. Her står vi jo og jamrer om at vi faen ikke skal selge til noe middels liga i Europa og at vi skal holde på spillerne våre til det kommer noen som er villig til å betale, så forventer vi at RBK skal være først ute og kapre spillere av høy nok standard som vi ikke skal få konkurranse om fordi vi er tidlig ute?

Folk peker på at andre (norske) klubber henter bra spillere, men så glemmer de alt det oppsopet de får inn samtidig...

Vi har henta masse bra spillere vi faktisk. Spillere som nå har kvalifisert seg til EL og kanskje til og med kan klare en historisk CL-plass
Back to top
View user's profile Send private message
Bananskrue
Veteran


Joined: 11 Aug 2012
Posts: 3116

PostPosted: 19.08.2019 11:48    Post subject: Reply with quote

Her er jeg uenig.

Krise er det selvsagt ikke, men stallen har blitt kraftig bygget ned siden 2015-sesongen etter min mening, og vi har i tillegg brukt opp pengene etter arvesølvet (Svensson, Selnæs, Midtsjø). Når man kjøper spillere som Hovland og Levi for 10 millioner hver må det være lov å stille spørsmål.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8920
Location: Rosenborg

PostPosted: 19.08.2019 11:53    Post subject: Reply with quote

Riktig. Vi har sølt vekk alt for mye penger på middelmådige spillere som aldri vil bli mer enn reserver i RBK (evt får klippekort uansett hvor ræva de er, som med Hovland). Skal vi handle spillere så må de være reelle utfordrere til de som er i 11'eren i dag.
Back to top
View user's profile Send private message
machiavelli
Veteran


Joined: 16 Jul 2013
Posts: 1862

PostPosted: 19.08.2019 12:37    Post subject: Reply with quote

Mye feilskjær er blitt gjort, men det er ikke kritisk. Vi har fortsatt et lag som til tross for dårlig ledelse har klart å samle inn doubles. Vi har et lag som kvalifiserer til europa.

Det er klart at det er noen bommer, men så er det sånn at alle lag har disse bommene.

Hovland har klart seg OK, men er ikke god nok. Levi hadde mye potensiale som han ikke fikk ut. Helt klart for dyre spillere for hva vi fikk for de.

Men det skal også sies at Hovland har vært i et forsvar som har fått oss til Europa. Så helt skandale kan det ikke være.
Back to top
View user's profile Send private message
Bananskrue
Veteran


Joined: 11 Aug 2012
Posts: 3116

PostPosted: 19.08.2019 12:42    Post subject: Reply with quote

Problemet er vel strengt tatt at vi har brukt penger over evne og fortsatt bygd ned kvaliteten i stallen. Hvis DETTE er hva vi får av å bruke flere penger enn vi har, hva er resultatet nå som budsjettet skal kraftig nedjusteres?

Hadde vi ikke kommet inn i en CL-playoff i år tror jeg vi kunne forberedt oss på en del kjipe år framover, for å si det sånn. Nå har vi fått ei livslinje men den må virkelig gripes med begge hender.
Back to top
View user's profile Send private message
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 15253
Location: Askim

PostPosted: 19.08.2019 16:45    Post subject: Reply with quote

razzle wrote:
Han har uttalt at vi henter spillere etter at de beste og nest beste lagene har hentet sine, med andre ord gambler han på oppsopet. Norske lag er i full stand til å ha en overgang klar innen vinduet åpner, dette er det flere som gjør (blant annet den trauste naboen i vest) med hell.


Dette gjelder jo spesifikt for spillere som er "for gode" for ligaen; slike som er ettertraktet av rikere klubber i bedre ligaer. Vi kan ikke signere sånne før ganske seint fordi de håper på bedre tilbud fra andre steder.

... sunt prinsipp i og for seg, men det er litt vrient å peke på hvem i stallen i dag som forsterker oss og er et resultat av denne fremgangsmåten.

Men, det ville jo vært veldig enkelt å ha overganger klare innen vinduet åpner - det er bare å hente dårlige nok spillere, det.
_________________
Embrace science - resist ignorance


Last edited by haavarl on 19.08.2019 16:53; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
hello
Veteran


Joined: 04 Apr 2008
Posts: 7804

PostPosted: 19.08.2019 16:50    Post subject: Reply with quote

Denne "bygd ned stallen i kvalitet"-påstanden er jo noe som alltid vil være gjeldende hos oss. Det er i praksis umulig for oss å erstatte spillere som vi selger for 20 mill pluss med en bedre spiller på dagen. Markedet er ikke så stort at det kryr av sentrale midtbanespillere som kan gå inn å ikke bare erstatte Selnæs, men forserke laget innenfor våre økonomiske rammer. For de som er ute etter å ta den til enhver tid ansvarlige for spillerlogistikken vår vil alltid kunne bruke argumentet om at vi bygger ned stallen i kvalitet for hvert salg vi gjør. I overkant enkel forståelse av hvor vi står i fotballverden synes jeg.
Back to top
View user's profile Send private message
Bananskrue
Veteran


Joined: 11 Aug 2012
Posts: 3116

PostPosted: 19.08.2019 18:07    Post subject: Reply with quote

Men med den logikken kan Rosenborg bare bli dårligere og dårligere. Det er jo forøvrig et flott utgangspunkt å ha som sportsdirektør.

Jeg er enig i at det ikke "bare" er å kjøpe en ny spiller med de samme kvalitetene som den vi nettopp solgte, men det handler jo om å forvalte de millionene riktig. Ingen forventer at vi skal finne en ny Ole Selnæs på dagen, og det er forøvrig kanskje ikke nødvendig heller. Det man derimot forventer er at pengene skal brukes på spillere som en dag kan ta den rollen, evt til å forsterke andre lagdeler på en slik måte at vi over tid kan nå det samme nivået igjen.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 4038

PostPosted: 19.08.2019 18:34    Post subject: Reply with quote

Det er strengt tatt bare en måte å erstatte Sælnes, Svensson, Midtsjø mfl, og det er å dyrke de frem på egenhånd.
Back to top
View user's profile Send private message
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 15253
Location: Askim

PostPosted: 19.08.2019 18:42    Post subject: Reply with quote

Ja, enten ved lokale unggutter eller ved gode nok unge nok signeringer á la Ceïde.
_________________
Embrace science - resist ignorance
Back to top
View user's profile Send private message
Huber
Veteran


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 2078

PostPosted: 21.08.2019 13:02    Post subject: Reply with quote

Helt ærlig så er jeg litt redd for konsekvensen av at klubben kvalifiserer seg til CL. Frykter at Brakka da går ut og kaster bort det klubben sitter igjen med etter at spillerne har stukket av med 50% av pengene på spillere som nærmer seg 30 med høy lønn, som igjen vil gjøre vegen opp for talenter vanskeligere.

Det bør selvfølgelig kjøpes inn backup på backene, men det bør være backup. På stopper og spiss-plass tror jeg det beste vil være å bare leie inn noen spillere, og det bør være mulighet for dette når en kan friste med matching på CL-nivå.

Fokuset fremover må være på å spillerutvikling. Det innebærer å satse på eget akademi, samt å kjøpe spillere i alderen 18-22.
Back to top
View user's profile Send private message
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 15253
Location: Askim

PostPosted: 21.08.2019 18:15    Post subject: Reply with quote

Huber wrote:
Helt ærlig så er jeg litt redd for konsekvensen av at klubben kvalifiserer seg til CL.


Jeg er også litt skeptisk til hele den der "fortsette med fotball"-greia. Er så mye som kan skje.
_________________
Embrace science - resist ignorance
Back to top
View user's profile Send private message
moomoo
Veteran


Joined: 18 Feb 2008
Posts: 6680

PostPosted: 21.08.2019 18:36    Post subject: Reply with quote

Intet er mere effektivt enn om de er gode mot oss!
Det beviser at de er bedre enn de spillerne vi har, KJØP! RBK
_________________
Neeskens wrote:
Så kan dere sitere meg på at Carlo Holse er en av de mest oppskrytt er spillerene vi har hatt
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11618
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 21.08.2019 23:16    Post subject: Reply with quote

Og så kan det jo hende vi i stedet for å kjøpe spillere fra Moss og Odd (god mot oss) kjøper spillere fra europeiske klubber (god mot oss CL edition).

Det burde borge for litt høyere kvalitet, i alle fall.
Back to top
View user's profile Send private message
Salvatore
Junior


Joined: 12 Aug 2018
Posts: 28

PostPosted: 21.08.2019 23:20    Post subject: Reply with quote

Det er dyrt å være fattig. Som de seneste femten årene fortsetter RBK med strategien som innebærer at man venter til etter kvalikken før man forsterker. Igjen viser det seg å være feilslått.
Back to top
View user's profile Send private message
Pjoltergeist
Senior


Joined: 13 Aug 2018
Posts: 136
Location: Trondheim

PostPosted: 23.08.2019 09:29    Post subject: Reply with quote

Vet ikke hvilken tråd dette passer i, men uansett...

VG skriver uansett en sak der de reagerer på agentens dobbeltspill i forbindelse med overgangen til Nicki Bille.

https://www.vg.no/sport/f...tent=row-1

Quote:
Rosenborg engasjerte FIFA-agenten Jozo Palac for å sikre seg Nicki Bille Nielsen (31) fra Villarreal. Trønderne sier de ikke visste at den svensk-kroatiske mannen i all hemmelighet også mottok millionlønn fra den spanske klubben. Dermed fungerte Palac i praksis som dobbeltagent: På papiret jobbet han for kjøpende Rosenborg. Men i skjul fikk han også penger av selgende Villarreal.


Quote:
Det kan VG i dag avsløre, basert på e-poster, kvitteringer og kontrakter fra Football Leaks. Dokumentlekkasjen omfatter 70 millioner dokumenter som ble delt med tyske Der Spiegel og deretter European Investigative Collaborations - herunder VG.


Uansett hvor lite overraskende det er at slike prosesser foregår, så er det desto mer overraskende at VG reagerer på utenlandske agenter, mens de ikke skriver et pøkk om agenter her til lands. Dette er jo i bunn og grunn en utenlandsk Jim Solbakken! Media er jo akkurat like korrupt som disse agentene...
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Forumsjef


Joined: 08 May 2005
Posts: 19485
Location: Lillestrøm

PostPosted: 23.08.2019 10:48    Post subject: Reply with quote

Ja, bytte side ved bordet etter hva som er gunstigst og aller helst sitte på flere sider av bordet samtidig (med lønn fra de respektive) er jo Sobakkens businesstrategi. Det er det dog bare Josimar som tør å ta i, av en eller annen grunn.
_________________
Influencerâ„¢
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11618
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 23.08.2019 11:01    Post subject: Reply with quote

Bedre med svenske med et sånn skummelt og shady kroatisk navn, vet du. Bekrefter fordommene til leserne mye mer effektivt enn når det gjelder Potet-Jim fra Molde.

Og så har det den ekstra bonusen at å skrive om skumle kriminelle utlendinger i stedet for spesifikke kriminelle nordmenn ikke fører til at man utestenges fra kanalen sin til Mænsjester Junaitids indre liv, som tydeligvis utgjør nitti prosent av norske sportsjournalisters levebrød.
Back to top
View user's profile Send private message
Kamerat Ola
Veteran


Joined: 13 Jan 2014
Posts: 6721
Location: South-west coast exile

PostPosted: 23.08.2019 11:17    Post subject: Reply with quote

Ja jøss, sånne Skurkovitsjer kan vi ikke ha noe av her. Da er det bedre med Mos eller Bendik Bye.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 114, 115, 116  Next
Page 101 of 116

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb