English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Ivar Koteng
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 45, 46, 47
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tr0ndern
Veteran


Joined: 16 Feb 2006
Posts: 6641
Location: Lotto-b�gda

PostPosted: 29.04.2019 21:45    Post subject: Reply with quote

Aristoteles wrote:
Når Rune Bratseth, Fredrik Winsnes og Vegard Heggem går ut på den måten der blir Horneland sittende lenge uansett hvor dårlig det går. Dette blir et vondt rbk år. Sad


Tja, hvorfor tror du det? På fotballspråk er vel snarere "vi har tillit til..." det samme som "vi gir'n sparken ganske snart"...
_________________
"Pappa, kan man få barn av analsex??"
"Selvfølgelig! Hvordan tror du ellers Molde-supportere blir til??"
Back to top
View user's profile Send private message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 1857

PostPosted: 29.04.2019 21:45    Post subject: Reply with quote

Nå må dere ikke glemme en ting:

Fotball er underholdningsidrett! Det sirkuset vi får servert i disse dager med vår O Store Leder [sic!] i spissen, helt gratis, er stor valuta for pengene, og selv om vi er godt vant med gråværsdager i Trøndelag, så er jeg sikker på at etter regnværet kommer det solskinn, nok en gang. Det er den dynamikken som gjør det morsomt å holde med et favorittlag. Sannsynligvis blir det nå en liten revolusjon utover våren som klubben bare vil ha godt av, enten det blir med Horneland eller en annen Messias på trenersiden som skal snu hver stein og få oss opp på hesten igjen.

Koteng håper jeg fortsetter som styreleder, men han bør sendes på et kurs i mediehåndtering (dog, ikke til Nord-Korea). Samtidig bør det komme frem hva som sto i den interne evalueringsrapporten fra NTNU (inneholdt den kritikk av styret eller sportslig leder?), og jeg synes de som ledet an i trenerjakten sammen med Bjørnebye (Bratseth, Winsnes, Heggem) bør stikke hodet frem og kommunisere til media hvorfor de landet på Horneland, og veien videre for klubben rent sportslig. Jeg synes det har blitt vel mye Koteng som skal fronte styret. Det ville vært på sin plass med et medlemsmøte, direkteoverført på Adressa slik at alle interesserte får innsyn, hvor de med mest sportslig kompetanse i styret, sammen med Bjørnebye, forteller åpent om klubbens sportslige ambisjoner på kort og lang sikt, hva de mener skal til for å oppnå disse ambisjonene, og hvordan de har tenkt å måle fremgang og milepæler etter hvert som prosjektet etter Kåre skrider frem. Slik burde det være i en klubb som har åpenhet som et av sine viktigste postulater. I så måte mener jeg styret med Koteng i spissen er inne i feil spor. Sparkingen av Kåre, rettssaken og den svake prosessen som ledet frem til ansettelsen av Horneland må ikke rokke ved klubbens prinsipper og egenart.

For dere som ønsker Kotengs hode på et fruktfat, her er en liten digresjon om hvordan Rosenborg også kunne ha vært anno sommeren 2018:

"I sin tiende sesong som trener for Rosenborg lyktes det endelig for Erik Hamrèn å ta laget tilbake til Champions League! Foran hele 9812 tilskuere på Red Bull Lerkendal spilte laget en strålende defensiv kamp som endte 0-0. Bortemålet mot Celtic i forrige ukes 1-1-kamp, skåret på straffe av evigunge Zlatan Ibrahimovich, viste seg å bli utslagsgivende. Klubbens administrative leder, Nils Skutle, forteller at pengene fra CL vil komme godt med i gjeldsforhandlingene med Sparebank 1 Midt-Norge, selv om det er langt frem til det igjen blir balanse i regnskapet og positiv egenkapital. Skutle sier videre til Adresseavisen at den snart tre år lange rettssaken mot Trondheim kommune har vært slitsom, men nødvendig, for å sikre fortsatt spill på hjemmearenaen. Nå som vi igjen skal spille Champions League ser jeg det som veldig urimelig om vi ikke får spille kampene hjemme på Red Bull Lerkendal, uttaler Skutle, som håper kommunen nå endelig også tar til vettet og lar klubben ta opp nye lån med heftelser i stadion. Også styreleder Terje Svendsen var en veldig glad mann etter kampen. Hele klubben har vist en strålende 'attityd' gjennom de siste årenes turbulente tider, kunne han fortelle Adresseavisen. Sportslig leder Erik Hoftun, som har vist stor stayerevne for å bringe klubben tilbake til Topp 30 i Europa, mener klubben under Hamrèn sakte men sikkert har beveget seg i riktig retning. Vi visste det ville ta tid, men endelig er vi der, kunne han fortelle vår utsendte journalist. Vi har vært fast i troen på Eriks 4-2-3-1-formasjon. I tråd med filosofien Trøndelag-Norge-Norden-Neger er det ikke mindre gledelig at vi i årets sesong også har en trønder på laget, sier Hoftun, fire år etter siste gang en trønder klarte å ta steget opp fra Ranheim og kunne ikle seg den svarte og hvite drakta."

P.S. Ja, jeg vet det er de som sikkert føler seg krenket av N-ordet til slutt der, men vennligst se innlegget som en del av sjangeren 'kåseri'. Det er ment som en illustrasjon på hvor vi var og hvor vi var på vei, både sportslig og som klubb, og er ikke vondt ment.

P.S.S. Koteng sammen med Moe Dyrhaug ble vår redningsmann og kvinne, mht. økonomi og den ryddejobben vi måtte igjennom. Skulle jeg valgt en annen styreleder nå, med tanke på at vi har noenlunde kontroll på det økonomiske, så måtte det ha vært noen som har unik sportslig kompetanse. Marit Breivik, trønder også hun, kunne sikkert vært en slik leder. Hun kan lagidrett, vet hva som skal til, har autoritet, og kan å stille krav.

Edit: P.S.S.S. Snakker om sola så skinner a! Ser at troikaen B-W-H har tatt bladet fra munnen. Gledelig. Så får vi se om det skaper ro fremover.


Last edited by nidaros997 on 29.04.2019 21:49; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Bananskrue
Veteran


Joined: 11 Aug 2012
Posts: 2441

PostPosted: 29.04.2019 21:47    Post subject: Reply with quote

De bekrefter altså at Horneland var på blokka fra dag én. Dersom lista hadde 3 navn, og Rini Coolen og Horneland var to av de, må vel geir bakke være nummer 3? Med mindre han ble spurt om å være assistenten til Horneland, da...
Back to top
View user's profile Send private message
SverreTrd
Junior


Joined: 09 Apr 2019
Posts: 62
Location: Norge

PostPosted: 29.04.2019 21:53    Post subject: Reply with quote

gisp! wrote:
Bratseth, Winsnes og Heggem står frem i Adressa for å støtte Horneland.
Når styremedlemmer for en gangs skyld bryter en innarbeidet policy og går ut i media uten å la styreformannen alene fronte det, tolker jeg det også som et forsøk på å dempe noe av kritikken mot Koteng for denne ansettelsen. Og det er betimelig

Det er absolutt betimelig, og hyggelig for Horneland. Men som gisp! skriver, det er begrenset substans i selve artikkelen.

Flere har kommentert at vi utenfor vet lite om hva som foregår bak lukkede dører på Lerkendal. I så måte er det opplysende.

Det som er sikkert, er at de selv har lagt sin prestisje i potten, med alt hva det innebærer. Om det skjærer seg totalt, har de lite å gjemme seg bak.

Jeg kan tenke meg at det er denne trioen (med Bratseth i spissen), som sørget for å oppildne Koteng til å sparke Kåre. Med forsikringer om at det ville bli enkelt å finne noe bedre. Men det er selvsagt synsing...


Last edited by SverreTrd on 29.04.2019 21:57; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ace
Veteran


Joined: 05 Apr 2005
Posts: 3671
Location: Stiftstaden

PostPosted: 29.04.2019 21:55    Post subject: Reply with quote

Mye mulig at han var på blokka, men han stod veldig langt nede. Det var helt andre navn de gikk for. De var innstilt på Hjulmand helt til desember måned, men det var for mye vingling og klubben gjorde en stor feil. De lot ham vingle uten å ta grep. Dvs. gå for nummer to eller tre på lista. Når Hjulmand endelig sa nei, stod de på bar bakke og endte opp med et navn fra side 3 eller 4 på blokka.
_________________
Svart og hvit for alltid!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Konesseur
Veteran


Joined: 20 Aug 2006
Posts: 8158

PostPosted: 30.04.2019 07:04    Post subject: Reply with quote

Det som er på det rene er at Heggem går ut og forteller at Horneland var på blokka fra dag 1.

Dermed kommer telefonen Bjørnebye hadde med Horneland angående "en samtale mellom venner" om fysisk trening og teknologi i et helt annet lys. Det blir rart å ta en slik telefon om fysisk trening og teknologi til en kandidat på lista, og forhøre seg om fremtidsplanene tilfeldigvis liksom uten å ha en baktanke. Er vi virkelig så naive og tror at de ikke tok en prat seg imellom om stillingen i all fortrolighet?

Dette styrker argumentasjonen til FK Haugesund ytterligere. De hadde helt rett. Det var et grovt overtramp.

Et grovt overtramp
Back to top
View user's profile Send private message
Willoch
Veteran


Joined: 22 Dec 2009
Posts: 1093

PostPosted: 30.04.2019 08:00    Post subject: Reply with quote

Uansett, Haugesund har mottatt penger for å legge den ballen død. Det samme gjorde forøvrig Kåre. For ham dreide rettssaken seg om prinsipper og ikke penger Embarassed
_________________
Willoch
Back to top
View user's profile Send private message
Konesseur
Veteran


Joined: 20 Aug 2006
Posts: 8158

PostPosted: 30.04.2019 08:52    Post subject: Reply with quote

Så du synes det er greit at vi har et styre som leker villmann og blir nødt til å dele ut penger i hytt og gevær.
Back to top
View user's profile Send private message
Nåerdetnok
Veteran


Joined: 22 Oct 2007
Posts: 1212
Location: Bergen

PostPosted: 30.04.2019 08:59    Post subject: Reply with quote

Det er vel absolutt ingen som har ment at prosessene rundt verken sparking eller ansettelsen var gode.
Back to top
View user's profile Send private message
1972 Miami Dolphins
Legende


Joined: 30 Jul 2007
Posts: 17220
Location: Oslo

PostPosted: 30.04.2019 09:58    Post subject: Reply with quote

Men det er også viktig å huske på at prosessen både med sparkingen og ansettelsen utføres ganske lignende i tett opp mot 90% av alle klubber verden over.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 5014
Location: Rosenborg

PostPosted: 30.04.2019 17:35    Post subject: Reply with quote

Aristoteles wrote:
Når Rune Bratseth, Fredrik Winsnes og Vegard Heggem går ut på den måten der blir Horneland sittende lenge uansett hvor dårlig det går. Dette blir et vondt rbk år. Sad


Tillitt er ikke en gradert greie, det er enten eller. Det øyeblikket det vipper til at man ikke har tillitt får treneren sparken. Så lenge det ikke er avgjort at Horneland får fyken kan ikke ledelse og styre si noe annet enn at de har tillitt til han.

Horneland er jo dog ikke et isolert problem her. Det er på høy tid at man begynner å se på arbeidet til de som ansetter alle disse trenerne som får fyken hele tiden også.
_________________
#obos2020
Back to top
View user's profile Send private message
Iziba Jaja
Veteran


Joined: 08 Dec 2007
Posts: 1360

PostPosted: 11.05.2019 20:21    Post subject: Reply with quote

Quote:
I pausen mellom Trondheims-Ørn og Sandviken ble Ivar Koteng intervjuet av NRK om Nicklas Bendtner.

Der hintet styrelederen om at dansken blir solgt fra Rosenborg i sommer.

– Vi vet aldri hvordan det utvikler seg, men det er nok en sannsynlighet for det, sier Koteng, og utdyper:

– Vi selger spillere i hvert vindu, og dette (til sommeren) er det siste vinduet til Bendtner.

– Så er det sånn at uansett hvordan etternavn du har så må du prestere og være god, sier han.

https://www.aftenposten.n...et-for-det


Må denne mannen alltid komme med en eller annen kommentar som skaper støy? Ser til og med Horneland er overrasket over utspillet etter kampen.


Last edited by Iziba Jaja on 11.05.2019 21:47; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Franc
Proff


Joined: 07 Aug 2018
Posts: 440

PostPosted: 11.05.2019 20:53    Post subject: Reply with quote

Quote:
– Så er det sånn at uansett hvordan etternavn du har så må du prestere og være god, sier han.


Nettopp. Etternavn som Hovland, Søderlund, Konradsen, Helland etc må være unntak da.
Back to top
View user's profile Send private message
Hjelde
Veteran


Joined: 04 Nov 2007
Posts: 3819

PostPosted: 17.05.2019 23:09    Post subject: Reply with quote

Hvis ikke Koteng og styret faller med Hornelands avgang, er det tidenes ansvarsfraskrivelse og et signal på at styret har gjort seg større enn klubben. De satset høyt. Da må de også konsekvensene av å ha tapt så det sang, og samtidig ha utsatt klubben for mange ulike tap.

Nettopp derfor er jeg også redd de vil dra selvrettferdiggjørelsen til det ytterste, og klubben langt ned i søla, før de kommer seg ut. Her er det farlige overdoser av stolthet å spore.
Back to top
View user's profile Send private message
Sevenseven
Senior


Joined: 07 Jan 2013
Posts: 105

PostPosted: 17.05.2019 23:17    Post subject: Reply with quote

Selv om vi har hatt gode resutlater, synes vi at utviklingen har vært for dårlig, sier styreleder Ivar Koteng på pressekonferansen.
Back to top
View user's profile Send private message
Vår Herre
Senior


Joined: 25 Aug 2017
Posts: 219

PostPosted: 18.05.2019 00:00    Post subject: Reply with quote

Koteng henger ikke med i svingene, for å si det mildt. Bare skitprat.
_________________
Herre går bra?
Back to top
View user's profile Send private message
Hjelde
Veteran


Joined: 04 Nov 2007
Posts: 3819

PostPosted: 18.05.2019 01:13    Post subject: Reply with quote

Sevenseven wrote:
Selv om vi har hatt gode resutlater, synes vi at utviklingen har vært for dårlig, sier styreleder Ivar Koteng på pressekonferansen.


... og hva sier han nå tro?...
Back to top
View user's profile Send private message
Sevenseven
Senior


Joined: 07 Jan 2013
Posts: 105

PostPosted: 18.05.2019 03:21    Post subject: Reply with quote

Hjelde wrote:
Sevenseven wrote:
Selv om vi har hatt gode resutlater, synes vi at utviklingen har vært for dårlig, sier styreleder Ivar Koteng på pressekonferansen.


... og hva sier han nå tro?...


Det samme i neste uke bare i motsatt rekkefølge:

"selv om vi har hatt god utvikling, synes vi resultatene ha vært for dårlige, sier styreleder Ivar Koteng på pressekonferansen."

"Prosjektet videreføres i regi Stig Inge som tar en vikarierende rolle til Rune finner en permanent løsning, sier en fornøyd styreleder"

Ivar Koteng påtar seg også et ansvar som fysisk trener,; "som dokker sjer så har æ nok pondus te rollen" mens han klapper seg demonstrativt på magen
Back to top
View user's profile Send private message
SverreTrd
Junior


Joined: 09 Apr 2019
Posts: 62
Location: Norge

PostPosted: 18.05.2019 12:33    Post subject: Reply with quote

1972 Miami Dolphins wrote:
Men det er også viktig å huske på at prosessen både med sparkingen og ansettelsen utføres ganske lignende i tett opp mot 90% av alle klubber verden over.

Det beste jeg kan gi deg er at ja, de er ofte en skitne affærer!

Men i dette tilfellet sparket de en trener som hadde vunnet alt i Norge og godt kunne gjøre det igjen, uten noen god plan for hva som skulle skje i lengden.

Jfr. Liverpool som sparket Rogers og hadde Klopp på hånda.

Så nei, jeg er ikke enig.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 15791
Location: Lillestrøm

PostPosted: 18.05.2019 16:08    Post subject: Reply with quote

Styret valgte å sparke først for så å finne erstatter. Det er jo langt mer fair enn å kjøre prosessen med erstatter mens Kåre er på treningsfeltet.

Når man ser på det med etterpåklokskap og smaker litt på ordet "fair" i kjølevannet av sparkingen, burde de satt opp en pult i midtbanesirkelen på treningsbanen og kjørt intervjuer der.
_________________
Consider sport, the babyish enthusiasms and rages which it excites, whole nations disturbed by disputes between boys. We are children. -Aleister Crowley
Back to top
View user's profile Send private message
ace
Veteran


Joined: 05 Apr 2005
Posts: 3671
Location: Stiftstaden

PostPosted: 18.05.2019 18:21    Post subject: Reply with quote

Det ligger veldig mye bak den sparkinga, det bør jo alle ha skjønt nå. Men det var elendig planlegging i forhold til den jobben som skjedde i etterkant ja. Ingen tvil om det.
_________________
Svart og hvit for alltid!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
gisp!
Veteran


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 9883

PostPosted: 19.05.2019 14:02    Post subject: Reply with quote

Der har Koteng stolt på at han har god nok "sportslig kompetanse" rundt seg.
Det diffuse "sportslig kompetanse", som flere rundt ham skal bidra med, bør dog analyseres grundig.
Er den sportslige kompetansen hos ansatt sportslig leder og de tre valgte styremedlemmene i noen grad uverifiserbar synsing ("god spiller/trener", "liker/liker ikke stilen", "sier det jeg liker å høre") eller er det faktabasert, analytisk og oppdatert, forankret i godt nok definerte krav og ferdigheter?

Kanskje Rosenborg ikke (lenger) har god nok kompetanse og har behov for å hente inn slik kompetanse?
Det mest behagelige på meget kort sikt vil nok fortsatt være å lulle seg inn i troen på at nære medarbeidere som skal stå for såkalt "sportslig kompetanse" er den aller ypperste "brain trust" på det som er relevante fagfelt i dag.

Koteng har pleid å være flink til å identifisere kritiske svakheter, men har han stolt for mye på sportslige slangeserummiksere og hestehviskere her?

Sier ikke at han absolutt må sparke Bjørnebye (som har kontrakt i to år til) og æreskjelle de årsmøtevalgte styremedlemmene Bratseth/Winsnes/Heggem nå når det er nok uro. De kan jo fortsatt sysle med noe, selv om det nå hentes inn (leies inn) nødvendig ekspertise.
Så får det som klubben finner det nødvendig å ha tilgang på av kompetanse på lengre sikt anskaffes i en god prosess. (God prosess, ja den var troverdig.)

---

Så er det noe med grad av skyld/ansvar for en sportslig utvikling og status som ikke står i stil til ressursbruken.
Styremedlemmene med sportslig som sitt fagfelt representerer en slags kontinuitet, selv om de jo kun er frivillig tillitsvalgte som sitter så lenge årsmøtene eventuelt gjenvelger dem.
Det er alltids en fare i frivillige organisasjoner for at de som har bedre å gjøre enn å motta det de oppfatter som urettmessig kjeft kan velge å bruke fritiden sin på annet.
Det viktigste styret som helhet og styrelederen som øverste tillitsvalgte må innse er hva slags kompetanse de allerede har blant seg og hva de trenger å spisse/hente inn i styret. Så får valgkomiteen eventuelt jobbe med å tilby en bedre sammensetning av kandidater i styret.

Så har man den andre biten som er langt viktigere i det daglige arbeidet: Hvilken kompetansen har man hos ansatte i sportslig avdeling, hva trenger man av kompetanse for å få nødvendig utvikling og hvordan kan man skaffe seg denne?

For øvrig trist at RBK nå har valgt å nedprioritere databasert vurdering og satser mer på "personlig synsing". Dette kan også gi datahull som hemmer klubbens utvikling lenge etter at sittende trener er historie.

Tidligere under Kotengs styre ble det lansert visjoner om å bli bedre på kompetanse om trening. Jeg tolket dette optimistisk litt videre: At klubben hadde innsett hvor det var ressurssvarende å løfte kvaliteten og nå skulle ta store steg på kompetanse og analyse, herunder også kampdata og taktiske valg.
Så gjør nyansatt trener (øverste leder) nå det motsatte av hva klubber rundt vårt nivå har gjort de siste årene.
Hva gjør de i ligaene vi skal løfte oss opp og konkurrere med i Europakamper? Se for eksempel på Nederland og Belgia, de største og mellomstore i Danmark, Hammarby i Sverige ...
Til og med Molde har i år tatt flere steg forbi oss innen dataanalyse mens vi har kvittet oss med det lille vi hadde av ekspertise i en liten deltidsstilling.

Denne slags kompetanse kan sikkert også kalles sportslig, men er overhodet ikke noe som tillitsvalgte som møtes en håndfull ganger i året kan forventes å sysle med. Dette må vi enten ha ansatt, eller alternativt kan vi leie inn tjenesten, dog må vi uansett ha et "apparat" som kan gjøre seg nytte av informasjonen. Der kan en ansatt gi fordeler som innleide ikke like lett gir.

Som person er kanskje heller ikke Stig Inge Bjørnebye egnet til å sysle med så "vanskelige ting", men det finnes nerder der ute som med glede tar slike oppgaver. Til og med med faglig utdannelse fra prestisjetunge Harvard eller vårt lokale NTNU. Spisskompetanse som klubber langt over vårt nivå, på vårt nivå og litt under vårt nivå, samt forbund over NFFs nivå, har forstått kan gi dem ytterligere utvikling til erstatning for tilfeldig synsing.

God kompetanse slår godt kameraderi ti av ti ganger. Razz
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
tr0ndern
Veteran


Joined: 16 Feb 2006
Posts: 6641
Location: Lotto-b�gda

PostPosted: 03.06.2019 09:54    Post subject: Reply with quote

De som er misfornøyd med både Koteng og "Røde Rita" har en ypperlig mulighet ved valget i september: Ta stemmeseddelen det står "Venstre" på, stryk Koteng fra lista (han står som nr 20) og putt lista i urna. Om det er så mange som det virker som som er misfornøyd med Koteng kian vi jo for få mulighet til å få Erling Moe som Trondheimsordfører på kjøpet.
_________________
"Pappa, kan man få barn av analsex??"
"Selvfølgelig! Hvordan tror du ellers Molde-supportere blir til??"
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 45, 46, 47
Page 47 of 47

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2019 RBKweb