English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Eirik Horneland
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 126, 127, 128 ... 335, 336, 337  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
moomoo
Veteran


Joined: 18 Feb 2008
Posts: 5190

PostPosted: 09.05.2019 13:11    Post subject: Reply with quote

haavarl wrote:


moomoo wrote:
Virker som vi er på vei til å bli en Diktaturklubb...
En på kontoret og en på feltet, sukk Neutral


Husker du ingenting av Nils Arne Eggen eller?? De to sitatene rbkweb har plukket ut er beskrivende for alt han gjorde:

• Jeg har gitt mange gode råd til håndverkere som har arbeidet på Brakka, og jeg tror de fleste har satt stor pris på rådene.

Da klubblegen etterlyste mer uttøying på treningene:
• Nå må ikke du komme rett fra operasjonsbordet og fortelle oss hva vi skal gjøre.

Der hadde du en mann som ville ha full kontroll. Rosenborg lever greit med en tydelig sjef.

(Denne delen av diskusjonen går ikke på resultatene som skapes.)


Joda jeg ser den, men det vi nå virker å drive med er å rive ned reiseverket fullstendig og bygge nytt hus. Det vi elsker og er glad i er på vei til fyllinga og noe nytt reises. Kanskje er det trangsynt, men jeg liker det ikke.

Det kommer flere og flere indikatorer på at den spillestilen vi elsket å se er noe som ligner mere å mere på en fjern drøm.

At vi skal ta grep støtter jeg for vi øsnker jo å bli bedre, men det er måten det gjøres på som gjør meg opprørt.

At Koteng for enhver pris SKAL gjennomføre dette koste hva det koste vil og henter en trener som SKAL ha det på sin måte koste hva det koste vil.

Noen ganger koster det mer enn det smaker og tilslutt husker man ikke oppskriften lenger....
_________________
Lomaxx wrote:
Merker at jeg ikke er redd i det hele tatt når Tavares har ballen. Mannen er jo så treg at han får Besart Berisha til å se ut som bippe stankelbein
Back to top
View user's profile Send private message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 2336

PostPosted: 09.05.2019 13:26    Post subject: Reply with quote

I samfunnsvitenskapen nå er det et nytt begrep, 'technological inclusion', som representerer i hvilken grad samfunnsborgere er inkludert eller ekskludert i forhold til ny teknologi som tas i bruk i samfunnet. En dimensjon er her 'the digital gap', som representerer forskjellen mellom ulike samfunnsgrupper (såsom de med høy versus lav utdannelse) sin tilgang til og bruk av internett.

Stereotypene som kan illustrere forskjellene er på den ene siden de eldre som aldri har brukt internett eller en datamaskin, hverken i arbeid eller på fritiden. De var kanskje pensjonister allerede på 90-tallet da det ble vanlig med hjemme-pc og internett-tilgang. Det andre ytterpunktet er tenåringen som lever livet på gutterommet og som ikke bare spiller men også programmerer apper osv.

Norge ligger helt i front i verdenssammenheng med digitalisering, og bruk av ny teknologi i arbeidslivet. Vi skårer faktisk på topp i den europeiske arbeidslivsundersøkelsen (EWCS) for andelen av alle sysselsatte som har tatt i bruk ny teknologi i sitt arbeid siste tre år. Staten har også vært en pådriver, med altinn.no og digitalisering av offentlige tjenester. Som en konsekvens av dette, så viser en sammenligning på tvers av europeiske land at Norge og de andre nordiske landene har ikke noe digitalt gap noe mer. Dette var en gradvis utvikling som gikk relativt fort fra tidlig 2000-tall frem til cirka 15 år senere. I mange andre land i Europa er det fremdeles en klar gradient i tilgang eller bruk av internett etter for eksempel utdanningsnivå (dette fremgår av Den Europeiske Samfunnsundersøkelsen for årene 2002 til 2016).

Følgelig, så burde mange næringer i Norge være sterkt påvirket av den teknologiutviklingen som skjer både i arbeidslivet og i privatlivet mer generelt, og det finnes nesten ingen som ikke er 'teknologisk inkludert' i Norge i dag. På godt og vondt. De aller fleste betaler regningene sine i nettbank, bruker internett, smarttelefoner, eller er i kontakt med ny teknologi i arbeidet sitt, og må følgelig kurses og holde seg oppdatert på det som skjer. Et godt eksempel her er alle bankansatte som måtte omskoleres fra å sitte i skranken til å bli rådgivere med andre funksjoner.

Så er det de som har gått livets harde skole, og som enten ikke kan eller ikke vil holde seg faglig oppdatert.

I et portrett-intervju med Horneland litt etter at han var ansatt som ny hovedtrener kunne han blant annet fortelle:

https://www.adressa.no/pl...385050.ece

"Hovedtrener Eirik Horneland balanserer en termokanne og noen pappkrus inn på det nakne kontoret i RBK-brakka, smiler skjevt og nikker mot en pakke noen har plassert på pulten hans.

- Det er en splitter ny pc, men den kommer til å ligge der uåpnet til jeg drar herfra, ler han.

- Du er litt old school?

- Ja, jeg er veldig umoderne, jeg stritter imot og synes det blir for mange e-poster, for mange tekstmeldinger, for mange sosiale medier - og jeg er ekstremt imot den måten å kommunisere på.

Han legger en rusten Iphone på bordet.

Den er seks år gammel, sier han, men den holder til det han primært trenger den til. Å ringe med.

- Men du er på Snapchat?

- Ja, motvillig. Kona forlangte at vi skulle ha en sånn familiegruppe da jeg flyttet opp hit, hun synes det er en fin måte å kommunisere på. Men det går ingen strøm av bilder herfra, altså."

Dette er altså mannen som ikke bare skulle gjenta foregående års suksess, men også ta Rosenborg et steg videre ut i Europa, det vil si videre fra spill i EL-gruppespill eller inn i CL.

For meg fremstår han som en trener som ønsker å leve og trene fotball på gammel-måten. Det er helt greit det, men er det en slik trener som kan løfte Rosenborg et steg videre?

For dere som ikke åpnet de linkene jeg postet her tidligere, så deler jeg teksten til den ene her, skrevet i forkant av ny sesong i English Premier League 2016/2017. Dette er altså klubber vi ønsker å måle oss mot, eller som faktisk ikke en gang får muligheten til å spille ute i Europe slik vi gjør, såsom Sunderland. Ironisk nok, så rykket Sunderland ned sesongen etter at denne artikkelen sto på trykk, så teknologi er på ingen måte en garantist for suksess. Men, poenget er at det er en tydelig trend innenfor profesjonell fotball om at det satses på bruk av ny teknologi, analyse-team, eller ansettelse av en egen 'sport scientist' i støtteapparatet:

https://www.skysports.com...a-and-more

"STATSports: The training technology used by Arsenal, Man City, Barcelona and more

Ever wondered why players wear those black vests during training? As the 2016/17 season draws closer, Sky Sports investigate the cutting-edge technology being used by Premier League clubs...

Pre-season is a crucial period as clubs prepare for the new campaign, but how do they make sure their players are in peak physical condition for the gruelling months ahead?

Pep Guardiola has banned pizza and fruit juice at Manchester City while Antonio Conte is reportedly pushing his players to new extremes at Chelsea, but for many of the biggest sides at home and abroad, cutting-edge technology from STATSports is at the heart of preparations.

The Northern Ireland-based company, founded in 2007, have become a pioneering influence in the sports science industry, and their player tracking and analysis equipment is used by 14 Premier League clubs, a host of international teams and European giants such as Barcelona and Juventus.

The key component of the system is the Viper pod, a matchbox-sized GPS device which sits between the shoulder blades, where it monitors heart rate and measures various aspects of physiological performance. The black vests which hold them in place have become a common sight on training grounds up and down the country, and the pods can be worn during matches, too.

Lionel Messi was seen wearing a Viper pod in the opening games of last season as Barcelona carefully eased him back into domestic action after an arduous summer at the Copa America, and the technology's popularity has risen sharply in recent years. Richard Byrne, the head of business development at STATSports, explains how it works.

"Its function is to collect all of a player's performance data," Byrne tells Sky Sports. "That means basic things like distance covered and running speed, but also more in-depth metrics we have developed such as step balance and stress loads, really intricate details on performance, fitness and well-being."

The pods collect vast quantities of data which is picked up by an antennae at the side of the pitch and processed by STATSports software. Coaching staff then use the live stats to monitor performance, allowing them to compile reports and make informed decisions on what players should and shouldn't be doing on the pitch.

Sunderland are one of the Premier League clubs using the equipment. "We use it every day, in every session, and we've used it in every pre-season game so far this summer," their first team sports scientist Paul Walsh tells Sky Sports. "It's quite an integral part of the whole backroom team's work.

"The GPS gear has just become part of the players' kit for training now," adds Walsh. "They've got their boots, shorts, socks, and their GPS vests and heart rate monitors. It's just become a staple throughout much of the Premier League. You see players with the vests on all over the place."

The technology allows clubs like Sunderland to tailor their players' workloads individually and fine-tune their training through the week. "Every day we'll have a different flavour to it," explains Walsh. "The further away you are from a game, the more work will go in on the training field. So as you get closer to the game, the workload will taper off so the players are fresh."

As well as heart rate and distance covered, Sunderland use the equipment to monitor metrics such as high speed running, acceleration and deceleration. Their former manager Sam Allardyce is known for his keen interest in sports science, and Walsh says the newly-appointed David Moyes has already expressed similar enthusiasm.

"It's very quick and easy to use," he says. "Within 15 minutes of training we've got a report upstairs to the coaching staff and the medical team. So everyone will have an idea how hard each session was for each player. That will then support decisions that are being made throughout the week."

The technology is also used to assess whether players are at risk of exasperating a fitness issue. Running with more weight on one foot than the other, for example, can be a sign that a player is subconsciously compensating for an injury. "We look out for abnormalities or sudden spikes in the data," says Walsh. "That might be a little red flag to raise a conversation with a player or the medical team."

The idea is to prevent soft-tissue injuries, and Byrne reveals that one of STATSports' major European clients cut their total of such injuries from 44 to just 22 in the year they started using the equipment. "Keeping your players on the pitch is obviously the key to winning at the top level, so that was great to hear," he says.

For the players, it all adds up to constant scrutiny. "There's certainly no hiding place in football anymore, because everything is analysed so much," says Walsh, who adds that the Sunderland squad have embraced the technology wholeheartedly.

"They have really bought into it," he says. "One of the things we provide is maximum speeds from each session, and some of the really quick players love to see who got the quickest speed. They are all really interested in what they do. It does make your life easier when you have that buy-in from the players. We use it to push them on."

***

Hva så med de klubbene vi ønsker å konkurrere mot?

Her et utdrag fra en artikkel om Midtjylland i 2015:

https://videnskab.dk/krop...ldtraening

"Systemer som ProZone (i Premier League), ZXY (i FC Midtjylland) og Bagadus (brugt sammen med ZXY i Norge) koster ganske vist penge og er umuligt at indføre for hold med mindre budgetter – men det ikke desto mindre vejen frem for fodboldklubberne, hvis man skal tro teknisk direktør i DBU, Peter Rudbæk.

”Uden videnskab i fodbold har vi ikke så gode chancer i et lille land som Danmark,” konstaterede den tidligere toptræner på seminaret.

Praktikerne får opbakning af videnskaben:

”Det er vigtigt, at man indfører sådan nogle systemer rundt om i Danmark, som FC Midtjylland har gjort, for de kan bidrage med meget viden om de enkelte spillerers arbejdsmønstre og hvordan træningen kan optimeres. "

***

Og en artikkel til om samme klubb, som i utgangspunktet bruker samme data-verktøy som Rosenborg:

https://www.kmd.dk/indsig...-dm-guldet

"VINDER PÅ VIDEN: SÅDAN BRUGTE FC MIDTJYLLAND DATA PÅ VEJ MOD DM-GULDET

Danmarksmestrene fra FC Midtjylland havde data om spillernes individuelle præstationer snurrende nede i kælderen, da danmarksmesterskabet kom i hus for en måned siden. Læs her, hvordan klubben forvandler data om spillerne til fodboldtaktik på Heden."

"FC Midtjyllands erhvervede sit spiller-trackingsystem fra det norske sportstrackingselskab ZYX for fire millioner kroner til 2014/2015-sæsonen.

FC Midtjyllands ungdomshold med spillere helt ned til 15 år får også målt deres fysiske præstationer fra træningen og i kamp. Her har data vist, at FC Midtjylland med fordel har måttet ændre træningen for de unge spillere. "

***

Aalborg:

https://www.kmd.dk/indsig...lubben-aab

"NY AFTALE OM DATA SKAL GIVE BEDRE PRÆSTATIONER PÅ BANEN FOR SUPERLIGAKLUBBEN AAB

Den ambitiøse nordjyske superligaklub AaB indgår nu et datasamarbejde med KMD. Målet er bedre præstationer på banen og færre dage med skader for spillerne i truppen.

Hos KMD ser man frem til det nye samarbejde: ”Selv om man i sportens verden altid er gået professionelt og seriøst til arbejdet med at optimere træning og kampe, så ser vi et stort uudnyttet potentiale inden for fodbolden, når det handler om at udnytte de mange sportsdata,” siger Christian Binggeli-Winter, som er direktør for Data, Information Management & Analytics i KMD.

”Digitaliseringen har godt fat i fodboldklubberne, men de fleste mangler fortsat at sætte arbejdet ordentligt i system og udnytte de nye muligheder optimalt. At en storklub som AaB nu indgår et samarbejde med it-specialister som os viser, at der er nye tider på vej i dansk fodbold. Vi forventer i KMD, at sport og data som forretningsområde vil vokse hen over de kommende år,” tilføjer han."

***

Om Rosenborg nå skroter data og analyse av treninger, og heller ikke har noen fysisk trener, så er dette en villet utvikling - eller tilbakesteg - som styret må ta ansvar for. Bratseth, Heggem, Winsnes, samt Bjørnebye, hvor mye kan de om de nye verktøyene? Mener de også, i likhet med Horneland, at det er bedre uten enn med slike verktøy i treningsarbeidet når man skal løfte seriemesteren til et høyere sportslig nivå ute i Europa?

Det kan se ut som at de verken visste eller forsto hvordan en trener som aldri hadde brukt et slikt verktøy heller ikke hadde interesse for bruken av ny teknologi eller ser at han har et behov for å etterutdanne seg på dette feltet, for å være en mer moderne fotballtrener anno 2019.

Det er godt mulig Horneland kan løfte klubben, men når det gjelder bruken av denne typen nye verktøy kan det se ut som om klubben går mot strømmen, og at årsaken ligger i Hornelands motvilje til å bruke mer moderne hjelpemidler i treningsarbeidet. Om han ikke selv har den nødvendige kompetansen, hvorfor henter han ikke inn andre som er dyktige på dette verktøyet? Ser han ikke nytteverdien? Mangler han interesse for faglig utvikling?

Jeg har vanskelig for å se at dette på sikt skulle øke klubbens muligheter til å nå sin målsetting om å prestere vesentlig bedre i Europa. Ei heller harmonerer Hornelands prioriteringer med bruken av ny teknologi i andre deler av norsk næringsliv som tar sikte på å være internasjonalt konkurransedyktig, eller i forhold til klubber vi konkurrerer med i Norden. I verste fall risikerer vi nå å bli akterutseilt på et område som kunne gitt oss et konkurransefortrinn, og hvor det ville vært som forventet at Norges ledende klubb, i teknologihovedstaden, lå helt i front i internasjonal fotball.

Jeg håper Coolen er mer moderne anlagt, og implementerer denne typen verktøy i akademiet, slik som for eksempel Midtjylland har gjort i sitt akademi.
Back to top
View user's profile Send private message
Bananskrue
Veteran


Joined: 11 Aug 2012
Posts: 2738

PostPosted: 09.05.2019 14:29    Post subject: Reply with quote

Jeg synes det er helt vilt at vi skal slutte å bruke moderne verktøy. Dette er virkelig å gå baklengs inn i fremtiden.

Det kan selvsagt hende Rosenborg har vært for dårlige på å bruke utstyret riktig, men isåfall er jo ikke løsningen å skrote utstyret, det er å anskaffe seg den kompetansen som trengs!

Og som Zaphod påpeker så er det jo nettopp dette utstyret som har vist at den fysiske formen har blitt gradvis dårligere siden 2015. Det er jo helt åpenbart ikke utstyret som er problemet, det er brukerne.

Det er selvsagt greit å påpeke at det var sånn Eggen drev klubben på 90-tallet, men man kan jo først påpeke at Horneland på ingen måte virker som noen Eggen for min del, og i tillegg har fotballen utviklet seg. Det finnes ingen trenere i det øverste toppsjiktet i verden som bestemmer seg for å skrote de fysiske trenerne og kaste utstyret fordi de mener de kan vurdere den fysiske forfatningene til spillerne bedre med egne øyne.
Back to top
View user's profile Send private message
Rexalor
Rutinert


Joined: 25 May 2009
Posts: 826
Location: Det lille utlandet

PostPosted: 09.05.2019 14:34    Post subject: Reply with quote

Det at Hoveland får spille motbeviser jo helt klart at han evner å se om spillere burde være utpå banen!
Back to top
View user's profile Send private message
larsarus
Legende


Joined: 12 Oct 2010
Posts: 10228
Location: Trolla

PostPosted: 09.05.2019 14:36    Post subject: Reply with quote

Bananskrue wrote:
Og som Zaphod påpeker så er det jo nettopp dette utstyret som har vist at den fysiske formen har blitt gradvis dårligere siden 2015.


I følge sportslig avdeling viste jo tallene stadig vekk bedre og bedre resultater. Det fikk vi høre gang på gang - nærmest som en årlig greie. Hva annet har de basert seg på da enn dataene fra utstyret som nå legges til side?
Back to top
View user's profile Send private message
Bananskrue
Veteran


Joined: 11 Aug 2012
Posts: 2738

PostPosted: 09.05.2019 14:52    Post subject: Reply with quote

Hva de har baser seg på? Egen fantasi, kanskje? Dataen som ble presentert på medlemsmøte fortalte iallefall en helt annen historie, som allerede i 2016 burde avklart at noe var galt på treningsfeltet. At dette IKKE ble tatt tak i er ikke utstyret sin feil, når det klart og tydelig viser at vi sprinter mindre og saktere i kamp. Det å skrote utstyret gjør kanskje at vi ikke lenger kan si: "Hei, vi er dårligere trente nå", men det gjør oss ikke bedre trente av den grunn.
Back to top
View user's profile Send private message
Konesseur
Veteran


Joined: 20 Aug 2006
Posts: 8158

PostPosted: 09.05.2019 14:58    Post subject: Reply with quote

Er det virkelig noen som fremdeles tror på røverhistoriene om antall spurter. Spurte er noe du gjør når motstanderen er kommet i overtall på kontring, eller når det er store gjennombruddsrom. Antall spurter forteller mye mer om kampen enn om viljen til å spurte. Tegn kan tyde på at stadig flere lag håpte på uavgjort mot oss og la seg lavt. Pulsklokke kan inne måle intensitet over makspuls og dermed vet vi fint lite om kondis og anstrengelsen nedlagt i spurt.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Legende


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 10029
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 09.05.2019 15:01    Post subject: Reply with quote

Det fins jo andre måleverktøy å ta tak i dersom man ønsker å fortelle en historie om at laget er bedre og bedre trent, uten å spesifisere hvordan.

Totalt antall meter løpt blir for eksempel fort høyere når man spurter mindre, fordi man blir løpende mer etter, og laget får mindre kontroll på kampen. Men flere meter løpt ser jo bra ut hvis man er fysisk trener og vil beholde jobben sin. For eksempel.

Man skroter ikke målebåndet fordi snekkeren har dyskalkuli.
Back to top
View user's profile Send private message
Francisco Clementine
Rutinert


Joined: 07 Aug 2018
Posts: 857

PostPosted: 09.05.2019 15:05    Post subject: Reply with quote

Fantastisk innlegg, nidaros997!
Back to top
View user's profile Send private message
larsarus
Legende


Joined: 12 Oct 2010
Posts: 10228
Location: Trolla

PostPosted: 09.05.2019 15:06    Post subject: Reply with quote

Jeg lurer på om du har mistet troen på Horneland, zaphod81.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Legende


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 10029
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 09.05.2019 15:15    Post subject: Reply with quote

Akkurat den biten der er jo mer en kritikk av forrige regime, Bjørnebye og trenerutvalget. Horneland er jo bare en analog og oldschool fyr som ikke vet hvordan han bruker teknologi, så det er andre som må ta ansvar for at han ikke får den hjelp han trenger, eller har en tydelig strategi på hva klubben består av.

Eventuelt kunne man oppdaget det kompetansehullet i rekrutteringen.
Back to top
View user's profile Send private message
Forumsjef
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 2118

PostPosted: 09.05.2019 15:15    Post subject: Reply with quote

https://www.wcsf2019.com.au/

Kom hit via den ene linken til nidaros997. Kanskje RBK bør sende en representant.
Back to top
View user's profile Send private message
WillyO
Junior


Joined: 22 Apr 2019
Posts: 50

PostPosted: 09.05.2019 15:22    Post subject: Reply with quote

Horneland er nøyaktig så gammeldags som jeg fryktet. Ut fra spillestil virker han også til å være typen som aldri ser utenlandsk fotball heller. Et under at denne mannen jobber i en toppliga i Europa i 2019.
Back to top
View user's profile Send private message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 2336

PostPosted: 09.05.2019 15:58    Post subject: Reply with quote

larsarus wrote:
Bananskrue wrote:
Og som Zaphod påpeker så er det jo nettopp dette utstyret som har vist at den fysiske formen har blitt gradvis dårligere siden 2015.


I følge sportslig avdeling viste jo tallene stadig vekk bedre og bedre resultater. Det fikk vi høre gang på gang - nærmest som en årlig greie. Hva annet har de basert seg på da enn dataene fra utstyret som nå legges til side?


De hadde løpstester i mange år.

Fant denne gamle artikkelen fra november 2004, som var første gangen Rosenborg begynte med egen fysisk trener, og jeg regner med at vi har hatt en i støtteapparatet med den stillingsbetegnelsen siden den gang.

Husker at det ble fokusert på O2-opptak, så regner med at dette kanskje var mer klassiske oksygenopptak-tester på tredemølle eller ergometersykkel. Som det står i artikkelen hadde Rosenborg en slags uoffisiell "verdensrekord" i gjennomsnittlig O2-opptak under Eggen, mens i sesongen By Rise trente laget var det ingen lag som trente så lite som Rosenborg (men samtidig skulle det meste være med ball og høy intensitet), og kondisen ble for dårlig. Er egentlig mye i årene 2004-2005 som minner om Rosenborg anno 2018-2019.

https://www.vg.no/sport/f...resultater

Under Hjelde, som påpekte at Rosenborg lå helt i Europatoppen men allikevel ble bedre og bedre år for år under hans ledelse, gjennomførte de "jojo-testen". Den er beskrevet nederst i denne artikkelen:

https://www.aftenposten.n...6775b.html

"Fakta: Dette er «jojo-testen»

20 meter løp en vei, vending, løp tilbake til utgangspunktet. 10 sekunder pause før ny runde. Styres av lydsignaler, som angir hvor raskt man må løpe. Kortere og kortere tid på å løpe de 40 meterne etter hvert. Testpersonen løper til han eller hun ikke klarer å følge med på tempoet lengre. Dette skal være den beste fotballspesifikke testen."

Det kan se ut som om de kjører en løpstest under Horneland også. Stoppeklokke, 15 repetisjoner? (facebook):

https://www.facebook.com/...9683935618
Back to top
View user's profile Send private message
Nidarosballklubb
Proff


Joined: 15 Apr 2019
Posts: 264
Location: Norge

PostPosted: 10.05.2019 01:51    Post subject: Reply with quote

Iziba Jaja wrote:
Har Horneland fått mandat av styret til å forandre hele klubben? Er det hovedtrener som har ansvaret for den langsiktige planen for Rosenborg.

Quote:
RBK-sjefen kutter ut dataanalyse på trening: – Jeg klarer å se om de løper nok

Tirsdag skrev Adresseavisen at Vebjørn Rodal, som var engasjert for å få spillerne hurtigere, ikke lenger er del av Rosenborg. Nå forteller Horneland slankingen fortsetter.

det er jo jeg som har ansvaret for Rosenborg som helhet, sier han.


https://www.adressa.no/10...3559b.html


Det ble gjort en endring i kontraktene etter Kåre slik at Horneland nå faktisk er «klubbens øverste leder», som betyr at han stort sett kan ta de valgene han alene mener er rett.
Back to top
View user's profile Send private message
martibs
Rutinert


Joined: 09 Apr 2006
Posts: 746
Location: Oslo

PostPosted: 10.05.2019 08:23    Post subject: Reply with quote

Feil, det står i kontrakten at han er virksomhetens øverste leder. Det er to klart forskjellige ting.
Back to top
View user's profile Send private message
anders1
Senior


Joined: 09 Mar 2008
Posts: 236
Location: Bergen

PostPosted: 10.05.2019 09:26    Post subject: Reply with quote

Dette bærer galt avsted.
Back to top
View user's profile Send private message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 2336

PostPosted: 10.05.2019 10:14    Post subject: Reply with quote

"Olympiatoppen overrasket over Rosenborgs analyse-vraking
I fjor sørget Rosenborg for å få utviklet et flyttbart trackingsystem, slik at de kunne datamåle treningene overalt hvor de dro. Nå undrer Olympiatoppens leder seg over at klubben har snudd helt."

https://www.adressa.no/10...3596b.html


"- Ja, jeg er overrasket, sier Frode Moen, daglig leder i Olympiatoppen Midt-Norge.

- Alle toppidrettsmiljøer jeg kjenner til har et eller flere verktøy for belastningsstyring, sier Moen og peker på blant annet målesystemer, treningsdagbøker og subjektive tilbakemeldinger fra brukere.

– I internasjonal fotball er verktøy som det Rosenborg har brukt ganske utbredt, sier han. Uten å ville sammenligne konkret med andre idretter, mener Olympiatoppens leder i regionen at det handler om viljen og muligheten til å utnytte informasjonen for å justere treningene. Det for å unngå skader og trene så godt som mulig.

... Samtidig medgir Moen at hverken Olympiatoppen eller Rosenborg har vært flinke nok til å følge opp dataanalysene fra Rosenborg-treningene.

Olympiatoppen, som også jobber tett med NTNU, hadde sett for seg å få utarbeidet vitenskapelige tekster med bakgrunn i ZXY-tallene. Det har ikke skjedd.

I tillegg har Moen over tid vært usikker på om Rosenborg har utnyttet innsikten så godt som han mener klubben burde."

Med andre ord. Dataene er innsamlet, men under Kåre ble ikke verktøyet brukt slik som det burde, og Rosenborg har også feilet i forhold til å samarbeide med NTNU for å validere verktøyet og forske på hvordan dataene kan utnyttes, for eksempel til skadeforebygging.

Disse dataene ville vært det perfekte prosjektet for en doktorgradsstipendiat å analysere i et doktorgradsarbeid, for eksempel om sammenhengen mellom trenings- og kamp-data, opp imot typer av skader, hyppighet av skader, rekonvalesens-periode, og dataene opp imot spillernes form målt på andre parametre som kondisjonstester samt resultatene i kamp og over sesonger (sjanser, mål for og imot, poeng osv.).

Jeg jobber selv med å utføre statistiske analyser over en rekke tema, så hadde jeg fått tilgang til dataene skulle jeg gjerne analysert dem og publisert resultatene for en grei penge. Jeg tror innsikten man kan få ut av denne typen data på sikt ville komme Rosenborg til gode, og som sagt, Rosenborg burde her ha ligget i front for å få fordeler vis a vis sine konkurrenter, i stedet for å kutte ut både innsamling og analyse av data. Ikke mindre om dette skyldes en manglende forståelse og kompetanse for bruken av ny teknologi hos hovedtreneren som har fått all makt lagt i sine hender.
Back to top
View user's profile Send private message
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 14870
Location: Askim

PostPosted: 10.05.2019 10:26    Post subject: Reply with quote

Er jo en pussig ting å kutte. Koster kanskje mer enn det smaker?
_________________
Si ifra når det trengs - www.facebook.com/motfylla
Back to top
View user's profile Send private message
Aristoteles
Veteran


Joined: 25 Nov 2006
Posts: 2383

PostPosted: 10.05.2019 10:40    Post subject: Reply with quote

Horneland ville ikke brukt Messi om han var i klubben. Messi jobber ikke hardt nok. Så ville mange hyllet han for hans genialitet ved å ikke spille med Messi. For det som åpenbart kjennetegner en genial trener er at han ikke klarer å bruke de beste spillerne.

Det eneste som betyr noe er at man løper, har gode holdninger og jobber kollektivt.

Det gjør fysisk vondt å se og høre på alt det meningsløse Horneland driver med.
Back to top
View user's profile Send private message
Konesseur
Veteran


Joined: 20 Aug 2006
Posts: 8158

PostPosted: 10.05.2019 10:46    Post subject: Reply with quote

haavarl wrote:
Er jo en pussig ting å kutte. Koster kanskje mer enn det smaker?


Når du ikke leverer kvalitet, vil du ikke ha måling av kvaliteten.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9168

PostPosted: 10.05.2019 10:47    Post subject: Reply with quote

Men dette bekrefter jo det jeg har sagt i all tid!!! Det har aldri vært noen toppidrettsfokus i RBK etter Eggen og derfor går det på ræva! Inkompetanse på inkompetanse!

Hvorfor har ikke RBK fulgt opp dette? Det er rett og slett dårlig. Bjørnebye bør også få kjeft her. Han er ansvarlig for den langsiktige sportslige utviklingen og at han ikke har fulgt opp dette sammen med Kåre er rett og slett pinlig

RBK har satset over evne i disse årene, så har de ikke fokusert på toppidrett og oppfølgingen av det her? Det er latterlig rett og slett!
Back to top
View user's profile Send private message
Konesseur
Veteran


Joined: 20 Aug 2006
Posts: 8158

PostPosted: 10.05.2019 10:49    Post subject: Reply with quote

nidaros997 wrote:
- Alle toppidrettsmiljøer jeg kjenner til har et eller flere verktøy for belastningsstyring, sier Moen og peker på blant annet målesystemer, treningsdagbøker og subjektive tilbakemeldinger fra brukere.


Dette gjelder toppidrettsmiljøer. Det er ikke nødvendigvis slik at det er overførbart til det Rosenborg holder på med.
Back to top
View user's profile Send private message
BjarneS
Veteran


Joined: 01 Jul 2010
Posts: 3103

PostPosted: 10.05.2019 11:03    Post subject: Reply with quote

nidaros997 wrote:
"

Jeg jobber selv med å utføre statistiske analyser over en rekke tema, så hadde jeg fått tilgang til dataene skulle jeg gjerne analysert dem og publisert resultatene for en grei penge. Jeg tror innsikten man kan få ut av denne typen data på sikt ville komme Rosenborg til gode, og som sagt, Rosenborg burde her ha ligget i front for å få fordeler vis a vis sine konkurrenter, i stedet for å kutte ut både innsamling og analyse av data. Ikke mindre om dette skyldes en manglende forståelse og kompetanse for bruken av ny teknologi hos hovedtreneren som har fått all makt lagt i sine hender.


Jeg også.

Det mest sjokkerende er uansett ikke at vi ikke bruker dataene som samles inn - det må nesten EH bestemme selv. Det mest sjokkerende er at vi slutter å i det hele tatt samle inn data. Det er helt uforståelig for meg, i en tidsalder hvor data omtales som den nye oljen.
Back to top
View user's profile Send private message
Gonzo
Junior


Joined: 27 Feb 2008
Posts: 22
Location: Øvre Øst

PostPosted: 10.05.2019 11:56    Post subject: Reply with quote

Konesseur wrote:
haavarl wrote:
Er jo en pussig ting å kutte. Koster kanskje mer enn det smaker?


Når du ikke leverer kvalitet, vil du ikke ha måling av kvaliteten.


xMegafonmannen wrote:
Grunnen til at det ble avdekket så sent er at det etter planen skulle gjennomføres en undersøkelse i 2017 også, men den ble stoppa.

(på direkte spørsmål: stoppa av daværende trener)


Forøvrig så tok de grep i fjor sommer. De sparket trenerne.

_________________
"Sett deg inn i fakta og få deg et liv, din stut.”
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 126, 127, 128 ... 335, 336, 337  Next
Page 127 of 337

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb