English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Sportslig leder - Fungerer dagens organisering?
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PerO
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 5155
Location: Drammen

PostPosted: 30.04.2019 19:05    Post subject: Reply with quote

Ratatosk wrote:
Jeg tror det kunne vært lurt om klubben hentet en sportsdirektør som ikke kommer fra RBK miljøet, men som har sin ekspertise på å være sportsdirektør. Gjerne fra utlandet, med et greitt nettverk. Trenger ikke bakgrunn fra 433 og RBK fotball, så lenge hovedtreneren er øverste lederen i sportslig avdeling. Da leverer treneren bestilling på spillertyper, SD gjennomfører forhandlinger etter samarbeid med treneren!


Det fungerer vel helt til SD skal være pådriver i å finne ny trener. Da blir det ikke en med RBK filosofi.

SD må veldig gjerne komme utenfra og komme med nye tanker. Men grunnfilosofien om fotball må stemme.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 7558
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 01.05.2019 23:22    Post subject: Reply with quote

PerO wrote:
Når det gjelder Hoftun, så tar du stort sett feil, noe jeg påpekte veldig mange ganger i hans tid. Men uansett hvor mange ganger det ble påpekt fra trenere (Jønsson unntatt) og klubben at det var hovedtrener som bestemte, så holdt myten om at han bestemte (nesten) alt seg fantastisk godt her på forumet.


Men tror du virkelig, med denne nylige feiltakelsen friskt i minne, at det var sånn under Hoftun at hovedtreneren satt og søkte etter nye spillere mens Erik satt på hendene og drakk kaffe? Hva får deg til å tro at det var helt annerledes da enn nå? Eller vite, som du egentlig framlegger det som.

For ordens skyld tror jeg heller ikke at spillerlogistikken de siste årene har vært kun Bjørnebye mens Kåre sitter som en Oliver Twist med bedende hender og tar imot det Bjørnebye slipper i hendene hans. Vi har jo fått vite nok om det der til at man med sikkerhet kan si at det har vært et samarbeid rundt det. Og det er noen ganske åpenbare eksempler på initiativ som kommer fra den ene eller den andre retningen (De Lanlay og Bjørdal var for eksempel gamle Kårefavoritter, mens Akintola tydelig stammer fra Horneland, og wildcards som Denic, Serbecic, Levi, Nielsen, Amundsen etc. er det vanskelig å se at hovedtrener skal ha knatret seg frem til), og at hovedtrener har siste ordet betyr ikke at dette er et ansvarsmessig one man show.

Det som helt tydelig var SL sin jobb, da som nå, er selve gjennomføringen av overgangene, og der har både Hoftun og Bjørnebye vist lite som tyder på at de er særlig til kremmere. Felles for begge er en just in time-tankegang, og en slags felles forståelse om at det er strategisk lurt å være alene i restefatet framfor å konkurrere om prima vare. Ingen av de har heller hatt noen forståelse for den strategiske dimensjonen den rollen de bekler åpenbart har for sportslig avdeling. Enten den er eksplisitt definert i arbeidsoppgavene eller ikke. Dette er den personen som har det øverste ansvaret for langsiktig utvikling og struktur rundt A-laget (minst), og som skal oppdage det og ta nødvendige grep dersom vi for eksempel sakker akterut på det fysiske, dersom vi mangler nødvendig oversikt til å signere spillere på ønsket nivå, dersom vi slutter å produsere A-spillere fra egen juniorstall. For å være helt tydelig: hvis ikke sportslig leder bestemmer dette, endrer det han har mandat til, og rapporterer til styret på det som sorterer konkret under hovedtreneren, så gjør han ikke jobben sin.

Bjørnebye beskriver jo sin manglende forståelse for egen rolle godt når han selv insisterer på at han selv skal vurderes ut i fra netto omsetning på kjøp og salg av spillere. Det er et elendig kriterium, og hvis det virkelig er noe man måles etter i Rosenborg er det flere enn Bjørnebye i administrasjonen som bør ta en runde med seg selv og sin egnethet for jobben.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 15830
Location: Lillestrøm

PostPosted: 02.05.2019 01:01    Post subject: Reply with quote

Jeg har ikke grunnlag for å uttale meg bastant om sportslig leder-rollen da jeg ikke kjenner detaljene, men om den noen gang har vært formet slik at den er fritatt omtrent alt ansvar for logistikk utover det rent formelle, er det en idiotisk bruk av penger å ansette profilerte personer i fulltids stilling med et par milloner i årslønn for å ta noen telefoner og signere kontrakter. Dette kunne lett en jurist eller agent tatt seg av på timebasis hvor vi både hadde spart penger og unngått flauser som da vi omtrent betalte Viking for å ta imot Jarstein grunnet den særdeles intrikate forskjellen mellom brutto og netto.

Det henger heller ikke på greip at Hoftun trengte et halvt års(?) kompetanseoverføring fra Bratseth for å lære seg å operere telefonen på kontoret, samt hvilken stiplede linje de respektive signaturen skulle stå på. Jeg stusser også over hvorfor han da så det nødvendig å ansette Torbjørnsen til å assistere seg, da han har (vest-)Afrika som fagfelt, et område jeg tror de færreste skandinaviske trenere har nok kompetanse rundt til å sende noen for å finsikte.

Jeg er hellig overbevist om at sportslig leder opererer etter (minst) fire metoder (og noe annet ville vært mildt sagt pussig gitt størrelsen og prestisjen på stillingen):

- Konkrete spillere ønsket av hovedtrener

- Finne gode alternativer til en kravspesifikasjon fra hovedtrener

- Holde øye med kjente/interessante spilleres utvikling i andre klubber

- Spille inn spillere han selv eller hans kontakter kommer over "utenfor allfarvei"

Det er godt mulig hovedtrener i Rosenborg har en slags vetorett eller siste ord rundt hvilke spillere som til syvende og sist ender opp med kontrakt (og med det teknisk sett kan sies å ha ansvaret), men jeg er ikke i tvil om at sportslig leder - være seg Hoftun, Bjørnebye, eller Spillur Speidarsson - i det aller minste har vesentlig innvirkning på hvem treneren til slutt kan velge blant.
_________________
Consider sport, the babyish enthusiasms and rages which it excites, whole nations disturbed by disputes between boys. We are children. -Aleister Crowley
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 20032

PostPosted: 02.05.2019 08:53    Post subject: Reply with quote

PerO wrote:
Når det gjelder Hoftun, så tar du stort sett feil, noe jeg påpekte veldig mange ganger i hans tid.

En freidig påstand, når det nettopp er avslørt at du ikke vet hvilke mandater dagens SD har.

Du kan påpeke det så mange ganger du vil, men Hoftun hadde avgjørende ord i spillerlogistikken akkurat som Bjørnebye har det nå. Selvsagt blir trener tatt med på råd og får komme med sine ønsker og krav, men når alt kommer til alt er det SD som skal avgjøre om avtalen blir noe av eller ikke.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Whoppa
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 1196

PostPosted: 02.05.2019 08:56    Post subject: Reply with quote

Emil Nielsen ble vel kjøpt uten at Perry hadde ønsket det. Så sololøp fra SD har jo skjedd.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2019 RBKweb