English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Utstyrsavtaler
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> PÃ¥ sidelinja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Henri
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 18454

PostPosted: 30.08.2017 12:02    Post subject: Reply with quote

Jeg tror klubben er interessert i å maksimere antall kroner fra Adidas, minimere fratrekk pga spesialbestillinger og maksimere sponsorkroner på drakten, mao maksimere platsposefølelsen. Det er mulig det er fornuftig rent økonomisk, men estetikken blir jo deretter.
Back to top
View user's profile Send private message
Huber
Veteran


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 2073

PostPosted: 30.08.2017 12:33    Post subject: Reply with quote

Tipper draktsalget rett og slett er for dårlig til at Adidas gidder å bry seg noe særlig, noe som igjen sannsynligvis er ett resultat av klubbens manglende satsing på godt design.

Tror draktsalget hadde gått opp dersom de eneste draktene som var i salg gjennom hele sesongen var "Europa-drakter" som bare hadde hovedsponsor. Jeg kan ikke tenke meg at det er noe særlig PR-verdi for f.eks. Telenor å være på drakter supporterne har på seg.

Hadde vært artig å se resultatet dersom de gjorde det, samtidig som Adidas-designere stod for utformingen av drakta i stedet for det som virker å være en tilfeldig person på brakka.

Kanskje hadde de kunnet klart å lage en drakt som er såpass stilig at den også blir fristende for folk i utlandet også.
Back to top
View user's profile Send private message
hello
Veteran


Joined: 04 Apr 2008
Posts: 7804

PostPosted: 30.08.2017 15:32    Post subject: Reply with quote

Jeg tror økningen på antall drakter solgt på grunn av mindre sponsorer og finere design bare hadde vært marginalt.
Back to top
View user's profile Send private message
jorji
Proff


Joined: 31 Mar 2011
Posts: 423

PostPosted: 12.09.2017 11:23    Post subject: Reply with quote

Har det kommet ut noe informasjon om økonomiske rammene rundt avtalen? Er jo hele tiden snakk om en veldig god avtale men kan ikke huske å ha sett tall, er nysgjerrig.
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59198
Location: Trondhjem

PostPosted: 28.12.2017 12:14    Post subject: Reply with quote

Etter nyttår vil LSK og tyske Borussia Dortmund ha mer til felles enn draktfargene og at de vant cupen i år: I 2018 kommer begge klubbene også til å spille i Puma-drakter.

Utstyrsgiganten og kanarifuglene har undertegnet en femårsavtale som har en verdi opp mot 20 millioner kroner. Det er omtrent på samme nivå som dagens avtale, men man tror på større salgsmuligheter enn med Legea, som har levert LSK-tøyet de siste sju årene.

Avtalen med italienerne sies opp ett år før tiden.

– Dette er en kjempemulighet for oss. Puma er en av de tre største utstyrsleverandørene i verden, så det er ingen tvil om at dette blir ekstremt spennende. Kvaliteten vi har fått av Legea har også vært bra, men vi tror denne avtalen kan bli svært verdifull for oss. Puma vil tilby oss et enda bredere sortiment å velge mellom, og jeg er overbevist om at produktene vil bli mer attraktive for både utøvere og fans, sier daglig leder Robert Lauritsen.

Han tente på den nye utstyrsleverandøren da han hørte et foredrag om hvordan tyske Borussia Dortmund både utnyttet og tenkte rundt sin utstyrsavtale.

Til tross for at tilskuertallet på Westfalenstadion og Åråsen ikke kan sammenliknes, tror han det vil bli mange likheter mellom klubbene som begge spiller i gult og svart.

– Jeg synes Dortmund har veldig mye kult, og jeg liker måten man tenker på i Tyskland. Mye av dette skal vi kopiere. Vi skal bytte ut deres logo og sette vår på. Det er gult og svart som er tingen, ingenting annet. Og det kan også hende at draktene kommer til å bli veldig like. Men vi skal ha vår egen spesialsøm.

(...)

Når det gjelder sko, kommer spillerne til å få spille i hvilket merke de vil.

– Vi kommer selvfølgelig til å oppfordre spillerne til å spille i Puma, og det vil også være mulig å få spesialtilpasset sko om det er behov for det. Men her står spillerne fritt, ingen vil bli pålagt noe.

Les mer: Vil bli Dortmund-kopi
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Zorac
Forumsjef


Joined: 08 May 2005
Posts: 19485
Location: Lillestrøm

PostPosted: 28.12.2017 13:19    Post subject: Reply with quote

Sikkert smart. Legea er for meg et at disse litt kjipe intetsigende utstyrsprodusentene som jeg ikke hadde hatt noe forhold til om de ikke hadde sneket seg inn på noen fotballdrakter de siste årene, litt som Warrior og Macron. I tillegg er den saksespark-logoen de ofte bruker lite tiltalende, for å si det mildt.

Puma har mye kult, er en av de definitive gigantene i bransjen, og har med det garantert både apparat og utvalg som gir større muligheter.
_________________
Influencerâ„¢
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59198
Location: Trondhjem

PostPosted: 13.06.2018 21:29    Post subject: Reply with quote

Nettavisen med hermetikksak fra Marbella: RBK-profiler om Adidas' nye VM-ball: - Det blir nok noen mål på langskudd
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59198
Location: Trondhjem

PostPosted: 14.06.2018 10:49    Post subject: Reply with quote

Den nye VM-ballen har mange av de aerodynamiske egenskapene til sin forgjenger. Men ved harde spark flyr den cirka 10 prosent kortere.

Det viser en undersøkelse som er gjort av tre forskere som har sammenlignet den nye ballen Telstar 18, med forgjengeren, Brazuca – som de samme forskerne for fire år siden sammenlignet med Jabulani-­ballen som ble benyttet ved VM i 2010.

(...)

Goff, Hong og Asai har satt den kritiske hastigheten til 15 m/s for både Telstar 18 og Brazuca.

Jabulani-ballen, som ble brukt under VM i 2010, hadde derimot en litt høyere kritisk hastighet, omkring 20 m/s, noe som gjorde at den oppførte seg markant annerledes og mer uberegnelig ved for eksempel hjørnespark og frispark.

De hardeste registrerte sparkene innen fotball ligger på over 40 m/s, mens mer typiske spark ligger litt lavere. En litt eldre undersøkelse fra forskere ved University of Bath i England viste forøvrig at den optimale hastigheten for et frispark fra en avstand på 18 meter var 25 m/s.

Under alle omstendigheter er fotball, i motsetning til golf, karakterisert ved at ballen en del av tiden i lufta opplever en lav luftmotstand, og en del av tiden høy luftmotstand, mens golfballer stort sett bare opplever den lave luftmotstanden. Det er avgjørende for måten som fotballen beveger seg på gjennom lufta.

Selv om målingene i vindtunnelen viser at Telstar 18 og Brazuca har samme kritiske hastighet, viser de også at Telstar 18 har en litt høyere CD enn Brazuca for hastigheter rett over den kritiske verdien.

Det innebærer at en Telstar 18 som sendes av sted med en hastighet på 30–35 m/s, vil fly omkring 10 prosent kortere enn en Brazuca.

Les mer: Derfor flyr den nye VM-ballen kortere enn forgjengeren
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59198
Location: Trondhjem

PostPosted: 13.07.2018 20:44    Post subject: Reply with quote

Som nevnt i annen tråd:

Manchester United receives £75 million per year from Adidas, Chelsea receives an initial £60 million per year from Nike, and Arsenal receives £30 million per year from Puma – and then 10-15% of the revenue the kit manufacturer generates from shirt sales.

(...)

The kit deal is often a football club’s most lucrative sponsorship, and for good reason. The manufacturers aren’t paying the clubs to have a tiny logo emblazoned on the front of the club’s shirt – rather, they’re making an investment that will yield an excellent return. As an example, Adidas CEO Herbert Hainer projected that Adidas would earn £1.5 billion from its ten-year, £750 million deal with Manchester United.

Why don’t football clubs simply manufacture their own shirts and keep 100% of the profits? The simple answer is because they’re football clubs, not kit manufacturers. They don’t have the global distribution networks necessary to manufacture, ship, and sell hundreds of thousands, or in some cases, millions of shirts each year. Many clubs even outsource the logistics of their online shops, which are miniscule operations compared to what is required to manufacture, distribute and market kits on a global scale.

Read more: Why shirt sales won't pay for Neymar's £198m world record transfer to PSG - and it's not even close
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59198
Location: Trondhjem

PostPosted: 11.10.2018 22:35    Post subject: Reply with quote

Arsenals nya tröjavtal – över en halv miljard per säsong

Klubbens nuvarande tröjavtal med Puma blev det dyraste i sitt slag i engelsk fotbollshistoria när det blev klart januari 2014. Dealen var värd totalt 1,8 miljarder kronor.

Det nya femårsavtalet med Adidas börjar gälla säsong 2019/2020 och är värt drygt dubbelt så mycket som det föregående.

Arsenal kommer tjäna runt 750 miljoner kronor per säsong – totalt 3,7 miljarder kronor.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59198
Location: Trondhjem

PostPosted: 09.01.2019 17:39    Post subject: Reply with quote

Tottenham-aktuelle Sander Berge (20) har signert en lukrativ seksårskontrakt med utstyrsgiganten Adidas. Totalrammen er ifølge VGs opplysninger i nærheten av den svenske Manchester United-stjernen Victor Lindelöfs (24) avtale med Nike – verdt flere titalls millioner kroner.

Det dreier seg om en nordisk rekordavtale, får VG bekreftet av utstyrsgiganten. Landslagsspillerens nye kontrakt er den største i hele Norden blant fotballspillerne som er tilknyttet det kjente merket.

(...)

Til sammenligning signerte de svenske profilene Victor Lindelöf og Emil Forsberg denne høsten hver sin syvårige avtale med Nike, som ifølge Aftonbladet hadde en verdi på rundt 50 millioner kroner for hver spiller. VG får opplyst at totalrammen i Berges avtale er i nærheten av de svenske Nike-kontraktene.

Les mer: Sander Berge signerte rekordavtale med utstyrsgigant: – En drøm

Dersom Berge får åtte-ni millioner i året, burde vel RBK-avtalen med Adidas ha vært det dobbelte? Tipper den bare er rundt tolv millioner fortsatt, men kan gjerne bli positiivt overrasket.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vegran
Veteran


Joined: 26 May 2011
Posts: 5304

PostPosted: 09.01.2019 19:41    Post subject: Reply with quote

NÃ¥ har kke jeg Adressa+ men adidas-avtalen ble forbedret da Bendtner kom.

https://adressa.alda.no/b...1159b.html

Edit: Her er en annen artikkel om saken.

https://www.eurosport.no/...tory.shtml
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59198
Location: Trondhjem

PostPosted: 10.01.2019 22:05    Post subject: Reply with quote

Ja, vi får håpe at vi har begynt å nærme oss 15 mill. i det minste.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Spurven
Proff


Joined: 11 Mar 2006
Posts: 474

PostPosted: 25.01.2019 15:11    Post subject: Reply with quote

Skal RBK bruke ES matchballer fra Select i år? Ser at disse er i bruk på trening nå. Hvordan fungerer dette mtp avtalen med Adidas?
Back to top
View user's profile Send private message
Kamerat Ola
Veteran


Joined: 13 Jan 2014
Posts: 6697
Location: South-west coast exile

PostPosted: 29.01.2019 07:48    Post subject: Reply with quote

Spillerne er kontraktsfesta til å bruke diverse farger på skoa, om de vil det eller ikke. Sagt av Helland mot slutten av Rasmus & Saga.
Back to top
View user's profile Send private message
Bonzo
Veteran


Joined: 02 Aug 2005
Posts: 1126
Location: Drammen

PostPosted: 29.01.2019 21:02    Post subject: Reply with quote

Hørte akk podcasten. Det er jo ganske voldsomt... man skulle jo tro Adidas fikk vist variasjonen av farger og modeller, gjennom antallet spillere uansett. Lettelsen er jo at ikke alle er like jålebukker, som det jeg har trodd. Kanskje de fleste faktisk hadde spilt med litt mer tradisjonelle sko, enn det de spjåkene finner på hos Adidas.
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59198
Location: Trondhjem

PostPosted: 25.04.2019 21:33    Post subject: Reply with quote

Liverpool are in advanced talks with Nike over a new long-term kit deal which is expected to exceed the value of Manchester United's £750 million agreement with Adidas and become the biggest ever struck by a Premier League club, sources with knowledge of the negotiations have told ESPN FC.

(...)

Barcelona's £100m-a-year, 10-year deal with Nike, which began in 2018, is the biggest in football, eclipsing the £98m-a-year, 10-year deal struck between Real Madrid and Adidas in 2015.

Read more: Liverpool in talks over Nike deal that would eclipse Man United kit earnings - sources

Fint at Lundemo har noe å strekke seg etter.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59198
Location: Trondhjem

PostPosted: 30.10.2019 22:30    Post subject: Reply with quote

New Balance har i retten argumentert med at Liverpool-ledelsen ikke har lest utkastet til Nike-kontrakt godt nok.

Poenget er: New Balance mener de har en fortrinnsrett til å utvide avtalen utover 2020 – så sant de matcher tilbudet til Nike.

Nike-avtalen kan ifølge Forbes være verdt 830 millioner kroner per sesong. Det ville bety mye ekstra penger på kontoen, selv for en klubb av Liverpools størrelse.

(...)

Ifølge engelske aviser får Manchester United omtrent 880 mill. kroner gjennom avtalen med Adidas, mens Manchester City ligger på rundt 770 mill. (Puma), og Chelsea (Nike) og Arsenal (Adidas) er omtrent likt med cirka 700 mill. Alt i kroner per sesong.

Les mer: Retten må avgjøre hvilke drakter Liverpool skal spille i
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Joestlaachmkr
Rutinert


Joined: 25 Oct 2019
Posts: 900
Location: En by på Sørlandet

PostPosted: 07.11.2019 21:32    Post subject: Bytte ut Adidas? Reply with quote

RBK har jo "alltid" brukt drakter fra Adidas og Adidas trøyene passer bra med Rosenborg. Men har de siste åra tenkt på om det kanskje er på tide og bytte ut Adidas mot en annen leverandør. Tror at New Balance, Puma og Nike hadde alle vært gode alternativ for RBK. Er det på tide at Rosenborg bytter ut Adidas?
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Mustrum Ridcully
Legende


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 10089
Location: Helt Apoel

PostPosted: 07.11.2019 21:36    Post subject: Reply with quote

Nei.
_________________
Agbogbloshie park inspector.
Quis custodiet ipsos custodes?
Back to top
View user's profile Send private message
Joestlaachmkr
Rutinert


Joined: 25 Oct 2019
Posts: 900
Location: En by på Sørlandet

PostPosted: 07.11.2019 21:39    Post subject: Reply with quote

Jeg har også et kjært forhold til Adidas og Rosenborg/Adidas er det perfekte paret, men alle klubber bytter utstyrsleverandør iløpet av 5-10 år. Tror faktisk at drakten til New Balance hadde passet RBK bedre enn hva den nåværende Adidas drakten gjør, men alt kommer an på penger og avtaler.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Zorac
Forumsjef


Joined: 08 May 2005
Posts: 19485
Location: Lillestrøm

PostPosted: 07.11.2019 23:25    Post subject: Reply with quote

Slik vi fremstår nå om dagen seiler Polarn O Pyret opp som en god match.
_________________
Influencerâ„¢
Back to top
View user's profile Send private message
Joestlaachmkr
Rutinert


Joined: 25 Oct 2019
Posts: 900
Location: En by på Sørlandet

PostPosted: 07.11.2019 23:32    Post subject: Reply with quote

Men snille, kan dere ikke komme med noen seriøse svar?

Selv så synes jeg at det hadde oppfriskende med en ny utstyrsleverandør for RBK, og den drakten som jeg mener hadde best til Rosenborg er New Balance (NB).
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
sukram
Veteran


Joined: 23 Oct 2008
Posts: 3205

PostPosted: 07.11.2019 23:38    Post subject: Reply with quote

Pengene og tilførte ressurser er det som er bestemmende. Du bytter ikke utstyrsleverandør for et profesjonelt idrettslag fordi de "har fine drakter". Dette er ikke en runde shopping.
Back to top
View user's profile Send private message
Joestlaachmkr
Rutinert


Joined: 25 Oct 2019
Posts: 900
Location: En by på Sørlandet

PostPosted: 07.11.2019 23:59    Post subject: Reply with quote

Vet det, men på meg så virker som at RBK ikke har åpnet døren for andre utstyrsleverandører enn Adidas. De fleste andre klubber legger ut et anbud for hvilket merke det er som skal bli klubbens neste utstyrsleverandør kort tid før en avtale går ut, og det merket som gir best tilbud blir klubbenes neste utstyrsleverandør. Jeg mener ikke at Rosenborg må bytte leverandør fordi jeg ikke synes at den nåværende Adidas er noe, men jeg føler at RBK/Adidas er mer 1999 enn 2019.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> PÃ¥ sidelinja All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next
Page 7 of 11

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb