English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Samfunnsansvar og etikk

 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59195
Location: Trondhjem

PostPosted: 28.11.2012 21:16    Post subject: Samfunnsansvar og etikk Reply with quote

Det er etablert et samarbeidsprosjekt mellom Nav, arbeidsmarkedsbedriftene Prima As og Stavne Arbeid og Kompetanse, og Rosenborg Ballklub. Formålet med prosjektet er å gi ungdom i alderen 18–25 år, som står langt unna arbeidslivet, muligheter for opplæring og arbeidspraksis i Rosenborg Ballklub og hos deres ca. 120 samarbeidspartnere i næringslivet, med mål om jobb etter endt prosjekt.

Målsettingen er å bidra til å redusere antall unge personer som mottar sosialhjelp og uføretrygd.

Etter at dette banebrytende prosjektet ble etablert har flere klubber vist interesse for å starte et tilsvarende prosjekt. I Rogaland har blant annet fotballklubbene Haugesund FK og Viking startet et tilsvarende samarbeid mellom Nav, arbeidsmarkedsbedrifter og klubben. Det avsettes 20 mill. kroner slik at de igangsatte prosjektene kan videreføres, samt at det gis mulighet for å etablere flere prosjekter.

Les mer: Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om bevilgninger på statsbudsjettet for 2013, kapitler under Arbeidsdepartementet, Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet (rammeområde 7)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59195
Location: Trondhjem

PostPosted: 23.02.2016 20:59    Post subject: Reply with quote

Rosenborg i årsmeldinga wrote:
Rosenborg meldte i 2015 seg inn i European Football for Development Network (EFDN). EFDN er et nettverk av profesjonelle klubber i Europa som bruker fotball som et verktøy for sosial utvikling. Målet er at klubbene skal danne et sterkt nettverk som utveksler kunnskap og erfaring når det gjelder samfunnsansvar. Rosenborg deltok på begge konferansene som ble arrangert i henholdsvis Manchester og Wolfsburg. Andre medlemsklubber er blant annet Manchester United, Tottenham, PSV og Werder Bremen. Det var 27 medlemsklubber ved utgangen av 2015, og nettverket er i stadig vekst.

(...)

Cirka 70 ungdommer med liten eller ingen tilknytning til arbeidslivet har siden høsten 2011 kommet seg ut i arbeid via Rosenborg Ballklub. 150 ungdommer har i samme tidsrom fått motivasjon, kurs og/eller arbeidstrening ved Rosenborgs fasiliteter på Lerkendal.

Tiltaket har inntak to ganger i året, hvor 12-15 ungdommer i alderen 18-25 år går gjennom en kursperiode på Brakka. Etter en kursperiode på 4-5 uker sendes ungdommene ut i bedrifter for å tilegne seg erfaring og kompetanse. Rosenborg bidrar med kjente ressurspersoner inn i kursprogrammet.

Klubbens partnernettverk er en viktig arena for tilføring av erfaring og kompetanse. Og for å skaffe nok arbeidstreningsplasser til ungdommene. Rosenborg på sin side har hatt en del av ungdommene i resepsjonen på Brakka, i driftsavdelingen og på kjøkkenet.

RBK Ung i Jobb har vært i Manchester og Wolfsburg via European Football for Development Network (EFDN). I Wolfsburg ble også tiltaket presentert for de øvrige klubbene i nettverket.

I forlengelsen av dette har Trondheim kommune/NAV vært i London for å se på hvordan Premier League og engelske klubber som Fulham og Chelsea driver og finansierer lignende tiltak.

RBK Ung i Jobb opplever stor interesse for prosjektet. Flere klubber, attføringsbedrifter, kommuner og organisasjoner fra inn- og utland har vært i kontakt for å lære mer. Regjeringens strategiutvalg for idretten, som ledes av Jan Åge Fjørtoft, har vært innom Brakka for å høre om tiltaket. I tillegg har også Familie- og kulturkomiteen på Stortinget vært på besøk.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59195
Location: Trondhjem

PostPosted: 31.10.2018 00:05    Post subject: Reply with quote

Representanter från europeiska fotbollsklubbarna Feyenoord, Rosenborg och Montrose har under veckan tagit del av Elfsborgs samhällsprojekt Vi Tillsammans. På onsdag fick de se hur arbetet fortlöper på Sjöboskolan.

– Sjöbo är ett av fem områden som det här projektet vänder sig till. Med hjälp av Borås stad har vi anställt tio personer som hjälper till i den vardagliga verksamheten på skolor. Men huvudmålet med allt är att kunna identifiera ungdomar i utanförskap och på sikt få in dem i gemenskapen, säger Vedad Aganovic från Vi Tillsammans.

Läs mera: Toppklubbar möttes på Sjöbo: ”Kan påverka mer än någon annan”

Det var Ragnar Nilsen fra NAV(?) som representerte RBK.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 15252
Location: Askim

PostPosted: 31.10.2018 09:38    Post subject: Reply with quote

Glimrende det. Jeg jobber selv i en slik arbeidsmarkedsbedrift.

Da jeg begynte var det et stort fokus på "interne arenaer" der folk skulle kunne "øve seg opp i trygge omgivelser" ... med en lang rekke aktiviteter som hadde det til felles at det i alle fall ikke fantes betalt arbeid innenfor det området.

"Glassmelting" var veldig populært en stund. En kostbar greie der deltakerne fikk "utforske sine kreative evner" ved å blande glasspulver, steke det, og lage allverdens glassprodukter til pynt eller whatever. Merkelig nok fikk ingen senere noen jobb innenfor glassmelting.

De siste årene er fokuset endret til at all slik opplæring bør foregå ute i bedrifter - tusenvis av bedrifter stiller nå opp for folk som ikke stiller tilstrekkelig sterkt i forhold til ordinære arbeidssøkere. Fungerer flott.

Bra av RBK!
_________________
Embrace science - resist ignorance
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59195
Location: Trondhjem

PostPosted: 06.03.2023 22:17    Post subject: Reply with quote

Johannes Tveitnes har med sitt engasjement satt Helt Med på dagsorden. Nå skal Helt Med spille kamp mot Rosenborg 28. mars. Helt Med har tatt ut Tveitnes på laget som skal møte Morten Bjørlo og resten av Rosenborg.

– Det er Rosenborg og deres hovedsponsor Scandic som er arrangør for fotballkampen mot Helt Med. Jeg gleder meg til kampen og ikke minst til å spille mot Morten Bjørlo. For mange år siden var jeg kapteinen hans i en kamp, forteller Johannes Tveitnes.

(...)

– Det blir veldig kjekt å treffe Johannes igjen. Og ikke minst gleder jeg meg til å spille fotball med han igjen, da det begynner å bli noen år siden. Johannes er verdens beste, så jeg og resten av RBK-gjengen gleder oss veldig mye til de kommer og spiller litt med oss, sier Morten Bjørlo.

Helt Med jobber for å inkludere personer med funksjonsnedsettelse, utviklingsforstyrrelser og lærevansker i det ordinære arbeidslivet.

Les mer: Møter Rosenborg og tidligere lagkamerat: – Johannes er verdens beste
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb